Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem opravdu divna?

Od: jitka* odpovědí: 31 změna:

Tak jsem rozladena.Byli jsme s pritelem na tydeni dovolene na Vranove.Cestou zpet jsme se staveli u tchyne kde sedela i jeji kamaradka velmi majetna zena.Pritel tam vzpomenul,ze by chtel videt more,ale,ze ja letet nechci.Na to ta bohata kamaradka odpovedela,ze je to jen kvuli me pohodlnosti,ze v Recku je krasne a ze za 50 tisic by jsme meli krasnou dovolenou.Jenomze ja nechci dat za dovolenou tolika penez setrit jako blbec a pak to za tyden utratit.Navic oba mame maly vydelek ja pracuji za minimalku a pritel ma o 5 tisic vice.Deti,uz mame odrostle, sobestacne.To bych si radci koupila neco do bytu nez to takhle rozfrcat,me to proste prijde zbytecne.Pekne me to rozladilo,protoze se do toho pripletla i tchyne ktera samozrejme byla pry svem synovi a kamaradce a ja tam sedela jak ten blbec a poslouchala jsem tam ty keci jak si neuzivam zivota.Proste jak jsem nemozna a lina.Jak to prosim mate vy?Je vam taky lito dat penize za dovolenou tak jako me?Pritom pritel se cely rok chova jako skrblik,ale na dovolene rozhazuje.Musi mit obed i veceri v restauraci na cenu nehledi.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ano, jste "divná" a já jsem taky "divný". V dnešní době už nefrčí, že s minimem se dají prožít nádherné zážitky, které zažívám například já (spaní-přespání ve volné přírodě a dělání si jídla na vařiči-to miluju a svoboda cestování bez cestovky, třeba i k tomu moři, za minimální náklady, ale naprosto jedinečnými zážitky). Když tak koukám kolem sebe, tak lidem dělá velmi dobře, když platí už jen, když vytáhnout paty z domu. Slyším to třeba neustále v rádiu..."neseďte doma, pojdte se bavit".. (upoutávka na nějakou akci-zábavu apod.)..já bych to přeformuloval.."nesedte doma, pojdte nám platit".. Zdá se mi, že mediální masáž funguje naprosto bravurně. Lidi, jak za něco nezaplatí, jim to připadá divné, podezřelé a není to "in" a nemohou se pak zřejmě vychloubat v okolí, kolik za to utratili peněz.

Toto je velice dobře napsáno, zrovna tuhle mi říkala dcera, je jí přes 30, jak jí rozčilují různé akce na hradech a zámcích, aby se blbým vlezlo do zadku. Dnes už nestačí prohlídka a projít si okolí, to musí být na nádvoří všechno možné. co se dá koupit, předražená restaurace, skákací hrad, do toho řvou dvojí rádia, proto radši jezdím po výletech mimo prázdniny. Nedá mi to, abych se nevykecala - kdysi asi před 40 lety jsme byli se školou na výletě na Pernštejně. Prohlédli si hrad, pak šli na oběd do restaurace pod hradem, nakoupili suvenýry - česká výroba - obrázek a srdíčko na krk mám dosud. No, pak jsem tam občas zavítala s děckama, no šlo to čímdál dolů a naposledy - chodí se jen po kobercích, knihovna se neukazuje, o hlavní věži nemluvě a o ceně za vstupné ani nehovořím. Na nádvoří jen přepálené a předražené párky, jako suvenýry odpad. Vím, že i přesto je Pernštejn pěkný, ale kdo to zažil kdysi, tak je to slabota. A tak je to dnes se vším. Na první pohled pojedeme kdovíkam, všechno bude báječné, budeme se chlubit a ve skutečnosti je to nalakovaná bída. Schválně se zeptejte někoho, kdo byl třeba v Chorvatsku před hm 15 lety, znám lidi, co by tam dnes už nejeli a i jinam ve světě.

Díky.. mě se prostě nelíbí, že každý chce na nějakých akcích typu hrady nebo nějaké významnější akce apod na návštěvnících ještě víc vydělat. Toliko stánků s občerstvením apod.. Takto se zdá, že se tam lidi jezdí akorát najíst a napít a až mají plná břouška, tak se tedy podívat na tu akci samotnou. A pivčo samozřejmě sebou až k té akci. Pak dlouhé fronty na přistavené záchodky. Kdyby tam tyhle stánky s občerstvením a připraveným zázemím nebyly..kolik by na tu akci asi přišlo lidí se podívat, s "opravdovým" zájmem?

A kdo lidi nutí, aby si občerstvení na akcích kupovali?

Jasně, taky taháme karbanátky z alobalu, a pívo si dám pak na nádraží za lidovější cenu.

No, bud na to mam a koupim si to nebo na to nemam a utřu hubu. Jednoduchá rovnice.

krtek*
hodnocení

3x
Jsem typ člověka, kterého moře neláká a je mi úplně fuk...za dovolenou jsem nikdy nedal víc jak 5tis a názory ostatních jsou mi u zad.. takže jsem divný s vámi :))

Moje řeč – eště navíc mám hrůzu z letadel; jen do jednoho jsem vlezl – ve Slušovicích z něj udělali kavárnu, ale nejdřív proběhla kontrola připevnění k zemi, i záchodová roura byla zakopaná do země. Jo, a při vstupu jsem dřel hlavou o futro, neklamné to znamení, že v tom nemám co dělat.

lm®
hodnocení

3x

Víte, ona se celá ta diskuze vede kolem té dovolené.Já si však myslím,že "zakopaný pes" = příčina Vašeho rozladění je někde jinde.A sice v tom,že si někdo dovolí kecat Vám do života.Každý má právo na názor,to ano.Ale také má každý právo žít podle svého.

Měla jste dvě možnosti, buď si to nechat líbit nebo se slušně ale rázně ozvat .Zvolila jste první možnost.Příště možná zvolíte druhou možnost,báby to sice zdrbnou až odjedete,ale to už Vám může být fuk.Kdybyste to uměla hodit za hlavu,byla by diplomatičtější asi první varianta,ale Vy se trápíte,to není dobře.

Je každého věc za co utratí své peníze. Není to až tak o množství peněz.Jsou šetrní boháči,stejně jako rozhazovační zadluženci...Je to spíše o tom, za co je kdo ochoten peníze dát.Zatímco nadšený fiatelista rád dá x peněz za mrňavou známku,jiný jemuž to nic neříká,nevěřícně zakroutí hlavou.Gurmán klidně nechá majlant ve vybrané restauraci,jinému stačí klobása na stojáka v bufáči..Znamená to snad,že je ten či onen divný,špatný?Nikoli. Má jen jiné priority.Buďme tolerantní , ale vyžadujme i toleranci vůči své osobě.

A k té dovolené...Kdyby nešlo o ni,kecala by Vám třeba do něčeho jiného..Nakonec pokud přítel tolik touží po moři,comu brání jet sám nebo s maminkou?

Hezky napsané, musím souhlasit.

hodnocení

2x

Tak já nevím...Dovolená je přece zcela Vaše věc..

Na druhé straně..Na dovolenou k moři nemusíte nutně mít 50tis Kč..Na to Vám stačí 20tis Kč a máte to se slušným ubytováním v hotelu s několika bazény a minimálně polopenzí.

romanb74

Za 20k s polopenzí pro dvě osoby v hotelu s několika bazény?

Tak to byla hodně výživná povídka, jste asi dlouho nikde nebyl, že?

Naposledy před měsícem. Ještě nějaká hloupá poznámka?

doplněno 29.08.16 11:15:

7 nocí, nikoliv 14...aby nedošlo k nedorozumění

hodnocení

2x

Jitko, nejste divná, proč byste byla divná, jste taková, jaká jste a buďte i nadále svá.Vyslechněte si názory druhých v klidu, ale není vaší poviností se jimi řídit. Proč byste tam seděla trapně? Je to váš život a vaše názory, můžete přijmout nebo odmítnou rady druhých, ale jak říkám, není to vaše povinost. Jeli možnost, užívejte života tak, abyste byla spokojená a ne v rozporu s vaším přesvědčením, jenom proto, že vás do toho někdo nutí.

hodnocení

2x

No mate asi nekolik moznosti.

1. trpet dovolene, ktere nemusite

2. vyjit si vstrict a dovolene stridat podle toho co vyhovuje vam a vasemu partnerovi

3. pokusit se nejakym neotrelym zpusobem skloubit oboji dohromady - napr. more pod stanem mimo bezna turisticka mista a pod.

4. shodnout se, ze se neshodnete a kazdy muze travit dovolenou po svem, i to se stava

5. shodnout se, ze se neshodnete a rozejit se kvuli takove banalite

-

Dale mate moznost

1. trapit se tim, co rika nejaka kamaradka

2. ignorovat ji

jitka*
hodnocení

Jde o to,ze tchyne sve kamaradce prikyvovala,ze ma pravdu.Pritom tchyne nevytahne paty s te sve vesnicky

No to jsem psala nahoře, vaše tchyně je asi stejná nána jako ta moje, souhlasí s každým, koho potká, aby jako nebyla za fouňu. pustit babu z hlavy.

iz*
hodnocení

1x

Mně přijde "divné" nechat se rozhodit řečmi nějaké "velmi majetné ženy".

Všechno ostatní je otázkou Vás dvou, nikomu kromě Vás dvou není nic do toho, jak a kde trávíte dovolenou. Proč jste to s nimi vůbec probírali?

jitka*
hodnocení

Proc jsme to probirali?Protoze pritel si pri kaficku postessknul,ze by chtel k mori a ja ne.Tak se do toho vlozila ta majetna pani ktera lita 4x do roka a udelala ze me totalniho burana a blba.Vcera vecer jsme o tom jeste hovorili s pritelem.Rekla jsem mu,ze mam uplne rozdilne predstavy o dovolene.Chtela bych tady v Cechach do chatky,vecer taborak,varit si kotlikovej gulas,opekat burty,pisnicky pri kytare,koupani...Na to me pritel rekl,ze jsem zaspala dobu,

Nechci si hrat na neco co nejsem, nechci se stravovat v restauracich kde je jidlo predrazene a bohuzel se hodne pohorsili.Rada vzpominam na dovolenou na ktere jsem byla jako svobodna holka se svym milym.Byli jsme na Lipne spaly jsme pod stanem,varili jsme si polivky s pytliku,vecer opekaly burty.Na jidle v restauraci jsme nebyli ani jednou a presto mam na tuto dovolenou hezke vzpominky.

Dovolena s mym pritelem me prisla jenom o jidle.Obed v restauraci a uz zase premyslel v ktere restauraci povecerime.A penize jen litali.

Každý jste holt jiný a buď to vyřešíte tak, že jeden rok pojedete na Lipno opékat špekáčky a druhý rok k moři a nebo se rozejdete a najdete si protějšek, který je naložen jako vy.

Jinak s Vámi nemohu souhlasit, že jídlo se v restauracích pohoršilo. Restauarace, které navštěvuji já, jsou na tom s jídlem, servisem perfektně. Jednou se mi stalo, že jsem byl nespokojen s jídlem.

gjnv
hodnocení

1x
No, popravdě pracovat za minimalku, tak nevím, kde bych nasetrila na dovolenou za 50000 a hlavně proč. Vždyť letecky k mori s polopenzi můžete jet za 12000/osoba a 3000 musí ma útratu stačit. To je 15000/osoba max. Proč utratit zbytečně 10000/osoba navíc? Za ty prachy bych radši jela na nějakou zajímavou poznavacku, třeba Srí lanka nebo tak něco. Když už bych tolik peněz za dovolenou chtěla utratit.

m123*
hodnocení

0x

Každý to máme jinak. A cizí kecy být vámi neposluchám. Já jsem typ, že raději jedu na tu drahou dovolenou. Zážitky mi nikdo nikdy nevezme kdežto o hmotné věci můžete přijít jedna dvě. Když se o tom bavím s kamarádkami, tak je to tak napůl. Pak jsou ti co sice jedou k moři, ale za nejlevnější ubytování a sami si vaří. Já si chci prostě jednou za rok užít a nekoukat na peníze. Co to udělat tak, že jednou se pojede podle vás a podruhé podle přítele k moři?

nellka
hodnocení

0x
Miluji more a stredomorskou kuchyni, ale za dovolenou bych 50tis. nedala. Nepotrebuji exotiku, staci mi Chorvatsko, Italie nebo kdyz byl super last do Recka. Nepotrebuji komfort, jen cisto. Za dovolenou davame ca tech 20 s tim, ze se nijak neomezujeme. Ja bych bez more byt nechtela, opravdu jej miluji, ten pocit kdyz vystoupite a vzduch je jiny, slany... Ale treba mamka more nemusi, radeji jede do Alp.

hodnocení

0x

Milá Jitko! Ani nevíte, jak vás chápu. Tchyně a její kamarádky je téma, o kterém bych mohla napsat knihu. Nechte to být a vězte, že kdyby ta baba tam nebyla, tak váš přítel se bude chovat jinak. Já jsem zažila spoustu takových situací a taky jsem se kdysi hodně nabrečela. Divná nejste, prostě někteří lidi se chovají pro jiné nepochopitelně a nejlepší je to tzv. pustit, ať si trhnou. Povím vám jednu příhodu - máme postiženého syna a kdysi bydlela vedle sousedka, která nepřekousla, že se máme i přes to celkem dobře a jednou byla na mě velice sprostá - no táhlo se to pak dlouhá léta..., no a tenkrát to bylo poprvé, když na mě řvala přes plot, že náš syn je zkurve... , jeho že mají odstřelit a mě zavřít za příživnictví - celá léta jsem s ním doma. Bylo to v létě, já brečela celou noc a druhý den přišla tchýně, tak jí to vykládám...No, když odcházela, tak ta zlá sousedka byla před domem a já vidím, normálně se s ní bavila jakoby nic...A když baba příště přijela, tak jí to povídám, vám to nevadí, když o Pepovi říká, že je zku..., no a ona - proč, mně nic neudělala! Takže tak, hlavně, aby se zalíbila místní drbně, kráva.

hodnocení

0x

Vztah je i o kompromisech. Jednou vyhoví přítel Vám a jede s Vámi na dovolenou kam chcete Vy, příště byste se měla zařídit Vy podle přítele. Dovolená je o zážitcích, užít si pohody a relaxovat. Ne to brát jako zbytečné vyhazování peněz. Co si kdo o tom myslí je jeho věc, důležité je jak se k tomu stavíte Vy a Váš přítel. Ale proč se neodměnit za celoroční práci a nenastřádat právě na pohodovou dovolenou?

vilik*
hodnocení

0x
Já pro tyto případy volím Chorvatsko. Jezdíme tam na střídačku s ČR nebo SR, podle nálady nebo když se nemůžeme shodnout a pak už ve zvoleném místě není volné ubytování.
I s cestou se vejdu do 40ti tisíc pro čtyři, za 14 dní. A kolikrát i zbyde, takže vezu domů hromadu místních dobrot.
V ČR bych ty peníze nechal stejně a neměl bych jistotu počasí. Last minute zase odmítám řešit, chci se těšit předem.
Není to ale o každodeních obědech a večeřích v restauraci. Jdeme na jídlo jen párkrát. Samozřejmě ty zmrzliny a kafíčka si dopřáváme denně.
Zbytek si vaříme rychlá jídla a střídáme se v mytí nádobí.
Ale když prostě nechci vyhazovat, tak je to ideální. A paradoxně mi přijde, že pokud rodina funguje, tak je to společně připravené jídlo na balkoně mnohem lepší než v přeplněné restauraci.
Taky jsem z těch, co nebude rok šetřit a pak vše nechá v Karibiku, jen aby všichni čuměli, odkud jim přišel pohled. Chci si užívat, ale chci taky mít doma pohodlí a nové věci. A taky trochu našetřit. Kdo tohle nechce, ať si jede třeba na Mars. Ale ať drží ústa a nevnucuje mi jeho životní styl. Já se prostě kvůli nikomu nesedřu, chci žít podle mého, na to je život moc krátký.
A k Řecku, i s cestou na letiště a z letiště trvá takové cestování klidně 8 hodin. Řecko mi přijde suché, nehezké. Chorvatsko autem trvá jen o pár hodin déle, mám vše s sebou a nemusím přestupovat a hlídat váhu. Zastavím, kde chci. Vyspím se, kde se mi líbí. Navíc mám auto na výlety. Řeči rozumím a krajina je tam míň vyprahlá. Ne, že by se mi v Řecku nelíbilo, ale pro nás to není ono. Máme raději s sebou auto a navíc se nám víc líbí severnější krajiny.

hodnocení

0x

Víte, každý má jiné priority. Já třeba jsem požitkář a nevadí mi utratit prachy za dobré žrádlo v kvalitní restauraci nebo jet právě na tu zmiňovanou dovolenou. Raději jezdím starým autem v baráku to nemám totálně luxusní, ale rád si dopřeji luxusní dovolenou s all inclusive a je mi jedno kolik to stojí (když na to mám). Ale jak říkám, každý má jiné priority. Třeba můj tchán (kolenovrt) by si nikdy v hospodě nedal pořádný steak za 800Kč a v krámě kupuje jen věci v akci, aby ušetřil. Každý to mám nastavené jinak, ale divná nejste, nebojte.

jitka*
hodnocení

No,ja to mam asi jako vas tchan,obleceni ze sekace,jidlo v akci.Zila jsem leta sama s detma a na dovolene nikdy nikde nebyla,az ted s pritelem poslednichh 7 let.Cely zivot jsem byla zvykla setrit a dat si jidlo v restauraci za 150 kc a na veceri znova se me vubec nelibi.Navic pritel je jeden s tech co neustale sleduje letaky co je v akci.Ma prehled kolik jsem utratila a kdyz utratim vic,tak se hned pra za co.Pak jedem na dovolenou a tam se rozsoupne.Kdybych mela prijem 20 tisic a pritel taky,tak nereknu.Ale ten prijem na tu dovolenou opravdu nemame.

No já mám příjem cca 21500Kč čistého a na dovolené jsem nebyl už 5 let. Já taky vyloženě nerozhazuju, přes rok něco pošetřím a o prázdninách to většinou roztočím s dětma a manželkou na různé výlety apod. Protože zážitek vám nikdy nikdo nevezme. A až jednou budeme na smrtelné posteli a zrekapitulujeme si život, tak jeden si řekne, co všechno si užil, kde všude byl, co všechno ochutnal a druhý si řekne, jak celý život štřil, šetřil a šetřil a měl vlastně úplné HOV..

Jinak když jedete na dovču k moři s dětma, tak těch 50 tisíc klidně padne, ale pokud jedete jen dva, tak pokud se nebudete moc rozcapovat, vyjde vás dovolená na 25 tisíc. Rádi jsme jezdili s manželkou na Djerbu a kažého to vyšlo na cca 12 tisíc + nějaký love na nákupy.

72mona3*
hodnocení

0x
To, jak strávíte dovolenou, je jen vaše věc - vaše a přítelova. Nikdo jiný nemá právo vás kritizovat.
A jak už tu bylo zmíněno, k moři se lze podívat i za mnohem mnohem méně. Tak by mohl být spokojený i váš přítel.
Každému vyhovuje něco jiného. Mně je jedno, kam pojedu na dovolenou, hlavně když tam bude minimum lidí ;) M.

jkjk
hodnocení

0x

sytý hladovému nevěří.Stačí se podívat tedy na vaší tchyni.Normální nezhýralý člověk-těch je v republice většina-by za dovolenou 50 000 nedala.I když se najdou ti,kteří budou mít námitky,většinou podnikatelé druhu,kteří nežijí z vlastní práce ale z práce druhých.Na práci druhých se totiž nejvíce vydělává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]