Nejste přihlášen/a.
Nepleťte sem překupníky a "použité"s tím nemá co dělat. Pokud je prodávaná věc v rozporu s popisem, má kupující právo odstoupit od KS.
aukro.cz/... to je ono, že?
V popisu píšete kompletně funkční? Admini Vás odkazují na OP, dle mého názoru je kupující v právu a na odstoupení má nárok. A co chce kupující? Chce vrátit, nebo slevu?
andy musíte to přečíst pořádně píšu tam aplle mac mini je plně funkční žádna znamka o monitoru
Kupující vubeccneodpovída vubec
Apple Mac Mini kompletně funkční. Uvádíš příslušenství, tedy komplet je Mac + příslušenství. Pokud jsi nezamýšlel podvod, tak je špatně napsaný popis předmětu aukce. Tedy jednoznačně důvod k odstoupení od smlouvy a náhradě vynaložených nákladů na dopravu.
"Apple Mac Mini Intel Core Duo + 21.5" LED Monitor + Lots More přílslušenství v hodnotě
nabídka platí omezeně
Důvod prodeje je koupě nového počítače na praci, momentalně je tám nainstalovan OS Mac OS X Snow Leopard
Příslušenství:
apple mac mini, led monitor,klávesnice, myš, podložka, a další věci jako přenosný harddisk(466GB), cd s os MacX Snow Leopard,apple kamera , ovladač na hudbu, Mac mini je kompletně funkční"
To je přesné znění z Aukra?
Pokud tam není upozornění na nedostatky/závady, očekává kupující, že kupuje funkční příslušenství. Navíc tam nemáte ani sdělení, že příslušenství není předmětem prodeje, že je přidáváte zdarma.
"o vadach monitoru jsem nevěděl" To ale není chyba kupujícího, že?
Já bych to na Vašem místě vzala zpět a příště bych nabízela jenom věci,
– jejichž stav dobře znám, nebo
– jejichž stav bych podrobně popsala (včetně toho, že něco nemusí být funkční)
Navíc bych přesně odlišila, co prodávám, od toho, co přidávám zdarma (a k věcem zdarma bych poznamenala např., že jsem neměla možnost vyzkoušet jejich funkčnost).
Jak mám vyřešit když děla mrtvého brouka
Ja to chci vyřešit tím at mi to vrátí
a vůbec neodpovída kupující
Mám vratit penize ted než to pošle nebo až to dojde domu a zkontrolovat že tam nic nechybí co jsem posílal
Tak ja bych taky bych měl taky po něm požadovat ušlý zisk co jsem nebyl v práci za to že jsem musel být doma a čekat na jeho kurýra ,který si objednal
Ve výherním e-mailu máte telefon na kupujícího-je to nejrychlejší. Pokud se nedovoláte, zde je kontakt na Aukro tým, můžete je požádat, aby vyzvali kupujícího, aby Vás kontaktoval napoveda.aukro.cz/...
Doporučovala bych počkat, až Vám vše vrátí a potom bez zbytečného odkladu vrátit celou platbu, kterou jste od kupujícího obdržel. Potom si požádejte o vrácení provize z důvodu odstoupení od KS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.