Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
podepsala jsem DPP (brigádu) na dobu neurčitou, ale onemocněla jsem, takže jsem tam byla jen pár dní. Ta práce mi nešla a chtěla bych vypovědět dohodu.
Ve smlouvě mám napsáno, že můžu vypovědět smlouvu z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu s 15denní výpovědní dobou, která začíná dnem, v němž byla výpověď doručena druhé smluvní straně, Více na: zpravy.e15.cz/...
Můžu jim ji poslat i v době nemoci? Poběží už ta 15 denní doba nebo ne?
Předem děkuji všem, kdo poradí.
Zaměstnanec může dát dát výpověď z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu kdykoliv. Nevztahuje se to jenom na DPP či DPČ, ale i na pracovní poměr na základě pracovní smlouvy.
Zaměstnanec může dát výpověď i v případech, kdy by zaměstnavatel výpověď dát nemohl – v tzv. ochranné lhůtě (např. v době nemoci).
Další možnost je navrhnout zaměstnavateli ukončení DPP dohodou k určitému datu. Nemáte-li možnost dohody v písemné DPP uvedenu, neznamená to, že tato možnost neexistuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.