Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklady - kopie na KÚ

Od: pohanka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřebuji jednat na KÚ a budu mít originály, nebo kopie /ověřené/.

Úředník do dokladů pouze nahlédne, okopíruje si je, nebo si je nechá? Nebo to je různé, jak kdy, k jakému případu?

Děkuji za zkušenosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Originál s ověřenými podpisy si úředník nechá na katastru.

Pokud i vy chcete originál, tak si musíte nechat ověřit podpisy na více vyhotoveních.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je to různé. Patrně jako první při jednání prokážete svou totožnost originálem svého OP a ten jim na KÚ určitě nenecháte. Dokumenty, které jsou úřadu určeny (případně přímo úřadem vyžádány) tam zanecháte a dokumenty, které jsou pouze k nahlédnutí si tam mohou okamžitě okopírovat (pokud budou mít o toto zájem). Důrazně varuji ponechávat na jakémkoliv úřadě originály s tím, že je vrátí později - už je možná nedohledají a nebudete mít v ruce nic. Dále je vhodné, pokud na úřadě ponecháte nějaký dokument, mít i svou kopii pro případnou kontrolu výsledku jednání (a neshody s úřadem). Zdravím!

doplněno 27.08.16 17:23:

Nemáte zač.

Pokud KU požaduje nějaké podklady k provedení úkonu, chce originály nebo ověřené kopie, které si zakládá. Mějte vždy ověřené kopie i pro sebe, jestli si neponecháte originály.

pohanka*
hodnocení

Myslela jsem, že uniknu ověřování, tak mě to nemine. Děkuji všem.

danys*

Pokud si dobře pamatuju, tak po mně chtěli jen úředně ověřenou kupní smlouvu. tu musíte mít ověřenou tak jako tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]