Nejste přihlášen/a.
Přeji krásný den. Byla mi diagnostikovaný revmatická artritida, zatím jen od praktického lékaře, k revmatologovi jsem objednaná na říjen. Prosím, máte-li s tímto onemocněním zkušenosti, napište co vám pomohlo. Už jsem dík RS přišla o nohy, ty ruce fakt dost potřebuju. Nadváhu nemám 170/62, beru Imuran aby můj imunitní systém nepracoval víc jak má a jak vidno, je mi to prd platné. Moc děkuji za každou radu. L
Liduško,Vám také krásný den.
Na revmatoidní artritidu je výborná bylinka - Bršlice kozí noha.Působí protizánětlivě a skvěle odvodňuje.Ten,kdo má artrózu,má zvýšený objem kyseliny močové v těle.Měla byste tedy mj.změnit stravovací návyky.Méně masa,více ryb,ovoce a zeleniny.Hodně pijte,čistou vodičku s citrónem,ten také čistí a odvádí z těla toxiny.
Další dávka dobrot...Bílé fazole,sója,tofu,celer,pórek,ředkvičky,meloun,broskve banány,kiwi,bazalka,konopná semínka,ořechy,koriandr,kurkuma,paprika mletá,hnědý cukr,pažitka,ocet,křen.
Vyvarujte se ještě - Brokolici,květáku,špenátu a vnitřnostem (játra,ledvinky ).
Pevně věřím,že Vám mé rady pomohou !
Taky přeji hezký den - zrovna včera jsem na netu hledala rady, bolí mě haluxy, a upoutal mě tento recept na vyloučení kys.močové z kloubů:
Domácí sirup z bobkového listu (zdroj: alternativnimagazin.cz/...)
Každý večer vložte do hrnce 1 polévkovou lžíci utřeného, respektive na jemno nakrájeného bobkového listu, zalijte ho 300 ml vody a na mírném ohni vařte 5 minut.
Po dovaření přelijte vodu i s listem do keramické nádoby (misky nebo sklenice) a nechte odstát do rána.
Druhý den ráno tekutinu sceďte a pijte ji v malých doušcích během celého dne. Nevypijte vše najednou!
Tuto kúru provádějte 3 dny za sebou. Na každý den si připravte nový odvar. Pak si dejte 1 týden pauzu a kúru znovu zopakujte.
Ať vás nepřekvapí, že během kúry budete chodit na malou toaletu častěji než obvykle. To je znakem toho, že usazené soli kyseliny močové se začínají rozpouštět, což samozřejmě irituje váš močový měchýř. Výsledky byste měli zaznamenat již za 10 dní. Zaznamenáte úlevu od bolestí nejen v kloubech palců, ale lépe se bude cítit celé vaše tělo.
Toktak, vy pěstujete vavřín na dvorku? Četla jsem, že vymrzá, to ho máte v květináči a na zimu schováte? Hledám kde se dá koupit, všude mi nabízejí semena ale kde koupím stromek-keřík to nemůžu najít. Zkusím v Brně zahradnictví, hoby markety, snad ho budou mít.
Děvčata děkuji, také mě zaujal bobkový list ten jistě vyzkouším, sice mě děsí to víc chození na wc neb už tak je to velký problém ale bobkáč jsem už uvařila, sice jen ten sušený neb netuším kde tu roste vavřín ale zjistím to. Rady jíst ryby je velký problém, žádné takové potvory nepozřu a zvedá se mi žaludek i když peču pstruhy manželovi, to asi nepůjde ale jinak, mimo ryb vyzkouším všechno. Moc děkuji. L
Wamp, jdu hledat jak vypadá ta Bršlice, soju miluju a dělám často, tofu to asi nezvládnu a ty ryby to už vůbec ne.
Wamp, bršlici mám na zahradě, zítra pošlu manžela.
Liduško,dobře jste našla.Ono je to vlastně pojato jako plevel
Sice je řečeno,že se užívá hlavně na jaře,ale já jej užívám i během léta.Stejně tak,jako kopřivu,sedmikrásky,pampelišky,aj.
Říkávám,že se jdu napást
Liduš, ještě nepanikařte. Počkejte na vyjádření revmatologa. Pohledejte si fakt dobrého. Nejlépe takového který dělá i biologickou léčbu a když bude spolupracovat s ortopedem tak to je bezvadné. Já se s artritidou v rukách a v pažích trápím už celá desetiletí. A stále je mám funkční. Vyšívat a paličkovat krajky sice nemůžu, ale pro běžný život jsou funkční. Nepanikařte, počkejte na revmatologa!
Liduš, artritida je zánět kloubů, který se porůznu objevuje a zase mizí, bez zjevných důvodů, v různých kloubech těla. Je to vpodstatě zvrhlá imunita, která se obrací proti vlastnímu tělu, jako proti nepříteli. Původ lze najít v DNA.
Já mám odzkoušeno teplo. Když na mě příjde ataka, zapnu elektrickou podušku a ruku skoro uvařím. To je jediné. Když mě jen pobolívá, strčím ruku pod Dorku. Mám odzkoušena mazání, včetně domácí, velmi kvalitní konopné masti. Kupte si v pracovních oděvech bavlněné rukavice. Ustřihněte špičky, na noc namazejte bolavé klouby a navlékněte rukavice. Když je zle. Když je dobře, pak je to fajn a není potřeba nic.
Zapomněla jsem. To teplo a mazání a já nevím co ještě, mohou nastoupit jako podpůrná léčba k lékům. Po mnoha změnách léků a také dávkováních, jsem zkončila na kortikoidech Metypred. Ten a podobné, ale ze stejného ranku, beru víc jak 15 let. A přes Apo Diclo a jiných, jsem zakotvila na Sulfasalazinu. Když je hodně zle, proložím je Xeforapidem nebo kapkami Algifenu, proti bolesti.
Dnes piju ten bobkový list, je to docela pitelné, což mě překvapilo.Ty klouby na prtech (zvláště prostředníčky) mě bolí docela dost, ráno mám ruce zkroucené a rozcvičuji je ve vlažném oleji, také klouby na prostředníčcích jsou jakési širší a trochu zarudlé. Máte pravdu, panikařím, přijít o ruce to by byla katastrofa.
Liduš, moc Vám přeji, abyste docílila úlevy a zlepšení zdravotního stavu.
Bylo by ale dobré odlišit "babské rady" (=moudrost našich předků) od různých "alternativních" webů. Doporučila bych dobře si rozmyslet, které rady či recepty použijete, a před jejich vyzkoušením se poradit se svým/i lékařem/lékaři.
"Alternativní magazín", na který odkazuje Minda, aniž by uvedle konkrétní odkaz na řešení problému, (čímž porušila pravidlo Z11) píše:
"Informace zde uvedené nemohou být považovány za žádných okolností, jako náhrada za odborné rady či ošetření kvalifikovaného lékaře. Obsah stránek www.alternativnímagazin.cz nesmí být použit pro vlastní diagnostiku nebo léčbu."
Zvažte prosím dobře, co je rozumné vyzkoušet, a co by mohlo být zbytečným rizikem.
————
Od včerejška jsem v "Alternativním magazínu" prošla více článků. Většinu z nich jsem našla i na dalších webech podobného zaměření. Tyto weby opisují nebo dokonce kopírují celé články odjinud, aniž by uváděly jakékoliv zdroje nebo ověřené studie.
Podle mne by byla na místě opatrnost.
A co ta biologická léčba? A v kterém jste RS centru? Nejste náhodou na Karláku u prof.Havrdové? Mohla by poradit-je nejlepší! Svinská nemoc! Chjo ..
Bohužel s tímhle nemám zkušenosti, jako dítě jsem pouze prodělala revmatickou horečku a píchali mi 5 let každé 3 týdny pendepon. Ťuk, ťuk, o kloubech od té doby vůbec nevím. Snad Vám někdo dobře poradí, moc Vám to přeji.
aha, teď to čtu.. mezi kontraindikace biologické léčby patří RS tak nic..
V RS centru jsem v Brně U SV.ANNY, jsem maximálně spokojená, interferony jsem si píchala 6 let, musela jsem přestat jelikož moje tělo to po těch letech nějak nezvládalo, celkem v pohodě, ataku mám tak 1x-2x za rok a zvládne se Solumedrolem. To revma mě dost děsí, bolest až tolik nevadí ale bez rukou budu úplně neschopná a tomu bych ráda předešla.
Tak to je super, pokud Solumedrol pomůže a ataku zvládne.
Syn má také, jemu nic nepomohlo, ani plazmaferézy, Solumedrol, interferony,Thysabri, ani bych vše nevyjmenovala.. Nakonec dostal předloni a vloni sérii kapaček na leukémii, v cizině běžné, zde v plenkách. Tak by podle zkušeností mohl být 4 roky bez atak. Je to svinská nevyzpytatelná nemoc.
Určitě něco zabere a s rukama bude líp..
Liduš, došlo mi, že vaše otázka je stejně zoufalá, jako ta, kterou já jsem nedávno položila o neuropatii. Zoufalá! To je to! Taky vás napadá tolik sprostých slov? Víte která emoce je nejhorší? Bezmoc.
Oprava: zoufalé a bezmocné
Ano přesně tak, zoufalá. Přijít o ruce to by bylo tragické. Sprostých slov mě napadá víc než dost, proč zrovna já, musím mít všecko, můj imunitní systém už maká víc než má tak proto RS ale nečekala jsem, že bude dál dělat i něco jiného. Už i ten vyměněný kyčelní kloub a to, že spolštářem mezi koleny jsem se nevyspala víc jak rok. Zvykla jsem si na vše co mi nemoc vzala ale cítím se bezmocná a tím nahoře podvedená.
Parafín jsem vyzkoušela dnes dopoledne, mám ho doma pro své občas bolící rameno.
Dobrý den Liduš, jedna moje kolegyně z práce si na tuto nemoc pořídila domů parafín a dělávala si teplé koupele nebo zábaly z parafínu - na ruce.
To záleží, jestli ti parafin dělá dobře nebo ne. Mě to vždycky rameno v lázních spíš rozbouří, než aby to zklidnilo. Jinak ale tak, jak se parafín praktikuje dneka v lázních, že ti na rameno napřed plácnou igelit, pak útěrku a na ni teprve placku parafinu, to si člověk může na klouby dát rovnou horkou mokrou útěrku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.