Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mononukleóza?

Od: zdravi odpovědí: 4 změna:

Zdravím,
řekněme, že jsem nikdy předtím neměl mononukleózu (ale nevím to 100%). Našel jsem si nyní novou partnerku, která prodělala mononukleózu když byla kojenec-batole. Zjistil jsem, že i po uzdravení je člověk mnohdy nositelem viru. Je tedy možné, že mám mononukleózu? Je nám oběma 17 let. Zatím mám příznaky angíny. Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nositelem viru sice být může, ale když to měla jako malá, tak by kolem ní za ta léta už musela být řada nakažených lidí, takže se netrapte, určitě půjde jen o nějkou krční infekci,

pohanka*
hodnocení

0x

Může jít se o zlatého stafylokoka. Člověk je nositelem, ale neublíží sobě /může spát/, ale ohrozí druhého člověka, je přenašeč.

Chce to výtěr a laboratorní vyšetření.

Nemyslím ale, že současná partnerka je toho původem.

cinematic*
hodnocení

0x

Buďte bez obav, nakažlivost je poměrně malá. Kromě toho až 95% dospělé populace a 50% dětí ve věku 6 let je nositelem EB viru, který způsobuje mononukleózu. A všichni ho čas od času vylučují, to v případě, že je jejich tělo oslabeno.

hodnocení

0x

Je možné, že máte mononukleózu. A proč by to možné nebylo? Ale asi ne od ní. Pokud máte angínu, skončíte u lékaře, ten udělá výtěr a zjistí, co Vás trápí. Pokud angínu nemáte, může jít jen o laryngitídu, ta taky bolí v nkrku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]