Dobrý den, mám problém s dioptrickými brýlemi. Nechal jsem si je zhotovit již před měsícem a půl, nicméně začal jsem je aktivně nosit až teď. Bohužel jsem zjistil že jsou mi celkem volné. Což mi v optice nepřišlo, možná se to stalo až s novými skly. Také jsem zjistil že jsou mi celkem velké. Jedná se největší velikost, ve které jsou ty brýle nabízeny. Bohužel když jsem si je zkoušel, tak jsem přisleplej na sebe neviděl a dal jsem na radu optičky, která řekla že mi sluší. Ale jsou mi prostě moc velký. V jiných velikostech jsem je tam ani neviděl, ve Fokus optiku. Takže moje otázka zní, jestli to jde nějak reklamovat? Dnes jsem tam byl aspoň na utažení těch stranic, řekli mi že to víc nejde. Přitom mám skoro stejné obroučky, akorát sluneční a tam jsou hezky utažené. Oboji jsou Ray-Ban New Warfarer a oboji z Fokusu zhotoveny jako jedna zakázka. Konečně jsem se naučil rozeznávat velikosti brýli. Také bych byl rád za odkaz na nějaký certifikovaný obchod kde Ray-Bany prodávají. Našel jsem rb-bryle.cz ale dioptrické nemají skladem a ty sluneční okolo 3k se mi zdají levné, já jen za obroučky dal 5 tisíc, tak aby to nebyl podvod.
Velikostem brýlí nerozumím, to chce zkušenost při vybírání. Moje zkušenost jednoduše pramění z toho že brýle mi musí perfektně sedět a nesmí se hýbat. Jednoduše si s nimi pohýbám tam a zpět a pokud kloužou z nosu víc než o ccs 3 mm tak si je nechám zahnout za uchem (to lze nad teplem).
Pod plastovou násadkou za uchem bývá kovové zakončení. Pokud jsou brýle z kovu, proc nahřívat? Na každých brýlích jsou uvedené číselné údaje na boku zevnitř (třeba 55-18-135). Každé číslo je rozměr určité vzdálenosti. Na netu najdete více. Porovnal jste si rozměry obou brýlí?
Když vám brýle nesedí, zajděte k optikovi, kde jste brýle koupil. Všichni optikové bojují o zákazníky a tak velmi rádi brýle uzpůsobí. Vyzkouší a někde přitáhnou, někde povolí. Vím, že to zní neuvěřitelně, že se to s brýlemi dá dělat, ale věřte, dá. Vlastní zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.