Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda na kole bez světel

Od: mmq* odpovědí: 15 změna:
Mám takovou otázku. Čistě ze zvědavosti. Když pojedu na kole bez světel (večer samozřejmě) a pojedou kolem policajti já zesednu a oni mě zastaví. Dejme tomu, že nemají žádný záznam. Tím padem nedostanou pokutu? Nebo jak to je? Díky moc za názory
doplněno 24.08.16 20:45: Jde mi hlavně o to, zda policie potřebuje dukazný materiál, třeba video záznam, k dosvědčeni, nebo stačí, že mě vidí.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

4x

Ono toho cyklistu na kole bez světel a bez odrazek opravdu není vidět. Děnně jezdím do práce a na daném úseku potkávám osobu na kole bez ničeho, šlape si to asi do továrny. vemte si ráno v 5 hodin, třeba ještě pod mrakem a do protivky auto a je po srandě. Už jsem byl tak na*raný, že jsem uvažoval o tom, nahlásit to na PČR, pak mě se mě to ale rozleželo v hlavě a druhé ráno jsem ho opět potkal, zastavil jsem před ním a povídám mu..***va chlape, Tebe vůbec není vidět, to chceš at Tě někdo sejme? Cvakl jsem mu alespoň na ruku a nohu reflexní pásky a říkám, a jestli Tě v pondělí potkám bez těch pásků, dostaneš po čuni. No chlap cca 45 let, podle kola a oblečení chudších poměrů, no stál vyjevený a slíbil že to na sobě bude nosit. Tak uvidíme v pondělí...

honzmalatny*
hodnocení

2x

Myslím, že to neukecáte. A k tomu ježdění bez světel, nakopal bych takového cyklistu nejraději do pr**le. Není vás vidět.

mmq*
hodnocení

V klidu. Nikam bez světel jezdit nebudu :D taky takové nemam rád, jen mě to zajímá :D

hodnocení

2x

Když nebudete mít na kole světlo a sesednete, potom jste chodec, minimálně na špatný straně vozovky, pravděpodobně bez reflexních pásek, které máte mít (je-li to mimo obec). Takže těch věcí, za které Vás můžou skásnout je víc. Sečteno a podtrženo, pokud budou chtít, pokutu Vám dají.

Mimochodem k těm osvětleným/neosvětleným cyklistům. Najíždím z vedlejší na hlavní a z tmy pod mostem vyletělo kolo, je to dost z kopce. Měl jsem co dělat, abych ho nesejmul. Chlapíka jsem dojel a říkám mu, nesvítíš, neviděl jsem tě, pořiď si světlo. Ale já mám světlo a ukazoval dozadu, skálopavně přesvědčen, že zadní světlo stačí. Tak ne, milí cyklisté, zepředu a zboku nejste vidět. ZADNÍ SVĚTLO NESTAČÍ!

72mona3*
hodnocení

1x
Čistě že zvědavosti: a budete mít na sobě něco reflexního?
mmq*
hodnocení

Já budu mít světla, jestli se teda už odhodlám sednout na kolo
72mona3*
To byl dotaz k té hypotetické situaci :)
Samozřejmě, že ve skutečnosti nikdo rozumný bez světel nejezdí... Stejně, jako jsem dnes večer nepotkala dvě pěší potencionální mrtvoly... :(

pohanka*
hodnocení

0x

Jednou v podzimním období jsem do pozdních hodin doručovala letáky. Jela jsem domů, vždy, když jsem viděla - slyšela světla - auto, tak jsem sesedla. No, jedno auto byli policajti. Domluvili mě, že nejsem vidět, ať se chráním a světla dám do pořádku. Jela jsem potom opravdu jenom když jsem viděla, že nikde není ani noha. Ale jak znám poliše, pokud by neměli nic na práci důležitějšího, tak se klidně mohli kousek otočit a jet mě zkontrolovat. To už by bylo na pokutu, pokud by mě chytli při jízdě.

Takže záleží, na jaké narazíte, jakou budou mít náladu, jak je budete iritovat /mladej, není zfetovanej?/, nebo jestli nesprdnul před chvílí zase někdo je.

stonek*
hodnocení

0x

Ještě že je to jen ze zvědavosti, protože přece by jste nelhal policii...?

hodnocení

0x

víte proč policajti jezdí ve dvou? proto že vy jste jeden a oni dva a dva při svědectví je víc než jeden

Omyl Majo! Jezdí ve dvou.neboť jeden z ná cestu tam adruhý pak cestu zpět!*smich*

suchy*
hodnocení

0x

pokud nebudete souhlasit s vyřešením na místě tak je na správním orgánu jak rozhodne,ale už tu padlo,že jsou zpravidla dva.Další věc je,že valná většina policejních vozů má za jízdy stále zapnutou kameru přinejmenším vpředu...

hodnocení

0x

Když vás zastaví a vy nebudete mít světlo a nebudete svítit,tak jaký pak ,,důkazný materiál,,? Napaří vám pokutu ,,ani nemrknete,,! A doufám,že velkou.Taky jezdíme s manželem na kole,ale máme se rádi,takže minimálně 3 reflexní pásky,odrazky,blikačky ,světlo a nejlépe ještě i 1 červenou blikačku na batoh.Jsme řidiči a víme co to je potmě na poslední chvíli prudce objíždět cyklistu,to bych fakt ,,vraždila,,!

kolista
hodnocení

0x

Pokud tlačíš tak jsi chodec = pokud tě neuvidí jet tak můžou řešit jen chodce a ten světla mít nemusí. Pokud tě vidí jet a nemáš dobrého právníka tak stačí svědectví. S tím souvisí riziko že tě sice uvidí jen tlačit, ale budou tvrdit že jsi jela... Je to křivé obvinění, ale že se jim prokáže není moc pravděpodobné, muselo by to být na kameře...

V každém případě neosvětlený cyklista je nejen sebevrah, ale i velký problém pro řidiče pokud takového blba sejme = neosvětlené cyklisty nekompromisně házet do škarpy.

Když už někdo jede bez světel (dojdou baterky, nestihne dojet za světla atd.), tak se musí chovat jako neviditelný = pokud něco jede tak zmizet ze silnice. Pak jde jet relativně bezpečně, hrozí snad už jen že potká druhýho bez světel (a oba pojedeou uprostřed podle dělicí čáry :D)

A platí to i za šera.

danys*
hodnocení

0x

Pokud vás uvidí, ale vy slezete, s přestupkem nebudete souhlasit, věc oznámí do správního řízení. Pak to bude vaše tvrzení proti jejich tvrzení a kamerovému záznamu z palubní kamery, kterou mají všechny hlídkové vozy policie za čelním sklem (samozřejmě i za zadním sklem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]