Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezpůsobuje samota nějaký trvalý škody?

Od: skatule odpovědí: 7 změna:

Pročítám tady ty rady, jak to má člověk nechat plavat, když někoho hledá. Souhlas, asi to je fakt potřeba, ještě ale nějakou radu, jak se z toho to tý doby nezcvoknout :P Si už připadám jak papiňák bez ventilku (teď jako teď v poho, ale často), nevykecaná (přitom to by mi někdy úplně stačilo), "nerozdaná". Chodit ven sama nemám problém (ne že by to bylo to nejlepší na světě, jen že kam fakt chci, tam sama prostě jdu), ale už je mi to někdy straaaaašně dlouhý. Když už je to fakt bída a chce se mi děsně brečet a můžu si to dovolit (vprostřed dne vážně ne), tak to pomáhá (záchytnej ventilek..).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarinek*
hodnocení

5x

tak já budu upřímný, podle mě (podle pozorování v mém okolí) to trvalé škody po delším čase udělá. S tím, jak člověk stárne, tak si na tu samotu zvykne, resp. zvykne si na svůj styl života, svoje rituály, svoje pohodlí. Je pak velmi složité pustit do svého zaběhnutého každodenního života někoho dalšího. Ale podle mého názoru se to týká spíš mužů. Ženy přeci jen, většinou, jsou od přírody pečovatelky a opatrovatelky, takže mívají touhu se o někoho starat i ve vysokém věku. Muži, jak stárnou, tak většinou jen touží po klidu...

Ale opravdu platí, že řešení čehokoli často přijde v okamžiku, když se člověk na to přestane soustředit.

jarinek - Souhlasím, až na to, že by na tom byly ženy nějak významně jinak. Některé se rovnou už nechtějí starat o dalšího chlaoa a jiné, když ho dlouho nemůžou najít, zjistí, že je to vlastně fajn se starat jen o sebe a s nikým se nehádat, nepřizpůsobovat se. To byste se divil, co jich je. Pak je ještě jedna sorta a to jsou ženy, které si pustí chlapa do života, ale ne do bytu a nebo jen třeba 1 x týdně, po domluvě, a mazej zpátky do svého. Dostanou se s ním do společnosti, opraví co je třeba, leckdy odveze, zaplatí útratu, i ten sexíček občas je.

skatule
hodnocení

že?! taky si říkám, že stromek se líp ohne zamlada a jak se člověk nenaučí vycházet druhým vstříc, chápat a tolerovat je, že se to později určitě hůř dohání*nevi*

hodnocení

3x

Těžko, to už bych za těch 30 let, co jsem sám, musel bejt "poškozenej" úplně celej.

Jak se nezcvoknout - ponořit se celej do práce a ve volném čase se nechat zcela unést tím, co vás baví. A máte-li přátele, pak už vůbec není co řešit.

Spolehlivý "ventilek"? Třeba masturbace. Na ní není nic špatného, naopak vás nádherně uvolní a vyplaví do krve endorfiny - hormony štěstí.

Hergot, ženský, furt na chlapy nadáváte, takže být sama musí bejt tím pádem ideální stav, ne...

radajz*
hodnocení

3x

Samota, sama o sobě, tě nijak nepoškodí, neboj. Jen se nestraň lidí.

Netrap se tím, že jsi sama. Najdi si něco, co tě baví. Ideálně práce a nějaká volnočasová aktivita. Stýkej se s přáteli, pokud nějaké blízké máš. Čím víc se budeš upínat na to, že někoho chceš, bude to ještě horší. Láska většinou přichází, když to nejmíň čekáme.

A jak už tu padlo, zařaď masturbaci. Pomáhá to. :)

skatule
hodnocení

díky, pohled zvenku oceňuju. S tou masturbací, na citovou vyprahlost to fakt nepomáhá, můžu potvrdit*hi*, ale rozumím, co myslíš

domino
hodnocení

0x
Je mi teprve 23 , ale za sebe říkám, že samota mě dost "deptá". Koníčku mám hodně, ale to nejvíc, to nejcennější ne a ne přijít. Držení se za ruce, první polibek, procházky, romantické večeře při svíčkách a tak ...to bohužel ani ta masturbace nenahradi . Všude čtu jak člověk najde partnera kdyz se na to nesoustředí...no jen by to chtělo najít návod jak se na to umět nesoustředit. Momentálně mi přijde, že to snad ani nikdy nezažiju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]