Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
minulý týden jsem na alkohol vzal větší množství tabletek Ibalgin. Je to již týden a můj žaludek stále velmi bolí. Respektive be chvíli kdy je prázdný se bolest stává nesnesitelnou. Pokud se najím či napiju bolest přejde a citím se normálně. Chápu, že jsem si pravděpodobně nějakým způsobem poškodil žaludek. Otázka je zda to poškození je vratné a jak mohu pomoci k návratu do normálního stavu. Jaká dieta či lék by mi mohl pomoci a jak dlouho může ta bolest trvat? Celý týden od zmíněné události jsem pracoval a na klid na lůžku není čas. Místy je to ale opavdu velké utpení. (Trest za moji hloupou chybu) Doufám, že se to obejde bez Gastoskopie, protože moje současná pracovní situace mi delší absenci bez rozika ztráty práce neumožňuje. Děkuji moc za případné rady. (Jinak dle ad z netu jsem vypustil koření a piju zázvorové odvary, ale jak sem uvedl, je jedno co jím žaludek bolí jen když je pázdný).
Dobrý den, Ibalgin může naleptat žaludeční stěnu - a zřejmě to bude tento případ. Není to legrace a když se nebudete správně (odborně) léčit, tak se můžete dopracovat až k rakovině žaludku. Jak říkal "můj" veterinář, tak Ibalgin může vypálit do žaludku i díru (on myslel u psa). Takže, sám se doma nevyléčíte. Zdravím!
michalm - je to Váš žaludek, tak s ním naložte dle svého. Doufání je fajn, ale moc neléčí .
Díky za odpověď. Uznejme, že se mi stalo, že jsem poleptal žaludeční stěnu. To jí lékaři odopeují - nikoli. Budou jí léčit. Tudíž ji mohu lečit i sám za předpokladu, že vím jak. Odborná pomoc je v tomto případě na místě diagnostiky intensity poškození. Za předpokladu, že je velké přesto nebudou zasahovat chiugicky tudíž lze nasadit léčbu bez one diagnostiky. I kdyby jen dieta a klid. Rozhodně si uvědomuji, že by lékař byl na místě. Okolnosti to prostě nedovolí. A vhodnou dietou a léčbou nemohu problém zvětšit, mohu ho pouze zmínit. Doufám.
popíjet po celý den vlažný odvar z heřmánku. Dobrý je začít hned ráno na lačný žaludek
- mládí jsem si mnohokrát podráždila žaludek ať už alkoholem, nebo nějakými prášky, nebo jídlem - a vždycky mi pomohl heřmánek. Jedla bych ve Vašem případě spíše chvíli raději jen ty suchary - ale dobrou zkušenost mám i s vařenými brambory, nebo třeba i bramborovou polévkou, nebo vajíčka na měkko. Někomu pomáhá i teplé mléko, nebo měkký tvaroh jen tak, bez ochucení.
Ahoj.
Co to je větší množství Ibalginu? Denní užitelné množství je 2400 jednotek. To je 6 tablet. Najednou. Tvůj problém bude spíše spojen se stavem žaludku. Normálně se doporučuje prohlídka lékařem. Gastroskopie by byla řešením.
Ibalgin pavděpodobně zůstal delší dobu v žaludku, kde nebylo dostatek tekutin, maximálně nějaký alkohol cóž efekt umocnilo. Krátce na jeho snědní jsem totiž usnul a nezapil ho větším množstvím tekutin jak by se mělo. Pokud je 6 tabletek denní dávka pak jsem ji nepřekročil. Bohužel kombinace s alkoholem způsobila své. Domu sem přišel s velkou bolestí hlavy a myslel jsem, že nebudu moci usnout. Proto jsem jednal jak sem jednal. Chyba.
Zdravím. Chápu vás, že nechcete ležet doma v posteli a máte strach o práci. Ale je něco jiného na hodinu zajít k lékaři a při práci užívat "něco", co by vám obnovovalo žaludeční stěnu a nedopustilo další dráždění a zhoršování, nežli zůstat doma. Mně přijde naprosto nezbytné jít se "ukázat"doktorovi. Ale nevědět jak a čím se léčit ani stravovat a zhoršovat si už tak dost velký problém... Pokud to bude trvat, může se sliznice žaludku na několika místech klidně změnit ve vředy. A pak máte 3 možnosti. 1) Operace - nemocnice - vyhazov, nebo 2) Prasknutí vředu - hřbitov. 3) Nádor - bolesti - hřbitov. Ani jednou z těchto 3 možností svým blízkým rozhodně radost neuděláte. Tak přemýšlejte... Ida
Zatím vyzkoušejte jíst tak, aby vám to neškodilo. Mrkněte sem: zkraceno.cz/... Snad vám to trochu pomůže. Držím palce. Ida
Tak posílám odkaz... zkraceno.cz/... Snad tento půjde otevřít a pomůže vám zklidnit žaludeční sliznice. Ida
Děkuji za zkonstatování situace, kterou si uvědomuji. Dotaz zněl jak a čím obnovovat onu žaludeční stěnu, ale zřejmě odpověď zná pouze doktor a já se ptám na špatném místě. Myslel jsem že mi odpoví lidé co mají konkétní zkušenost a ne rady od lidí, ktere jen omílají dokola doktor doktor doktor. Nemluvě o tom, že vředy sem během university diagnostikované měl. Stejně jako je měla moje babička, otec i matka. Nikdo z nich nebyl na operaci. A vždy je vylečili léky. To co mám ted nejsou vředy a já se jen potřeboval ujistit nad správnou dietou, protože na netu sou ozdílné rady. Někde píšou zázvor, jinde že zazvor dáždí. Někde mlíko, jinde v žádnem případě mlíko... Tak sem se zeptal...
Váš odkaz mi nefunguje, což je škoda vytušil jsem nějakou stánku s doporučením co jíst a co ne. Zkuste zaslat znovu prosím. A děkuji za podporu.
Rad tu sice bylo mnoho, ale jedna zásadní asi ne, podrážděnou budete mít asi žaludeční stěnu, jelikož tělo ve chvíli kdy jste si vzal Ibalgin se staralo o odbourání alkoholu, a navíc alkohol extrémně dehydratuje celkově celé tělo právě z důvodu toho odbourávání elhylalkoholu. není to odborná rada, jelikož bez vyšetření vám tu ani nejlepší lékař nedokáže pomoci, ale pravděpodobně a laicky řečeno, máte narušenou stěnu, a tím pádem se vám pomalu rozpadá žaludek (sám se tráví), napovídalo by tomu to, že bolest ustoupí když se najíte či napijete (jídlo či tekutina, na chvíli nahradí poškozenou sliznici), a že bolest přetrvává a nesnižuje se nebo nezvyšuje intezita bolesti. V nemocnici byste dostal kapačku, a alespoň týden bez pevné stravy, a na lůžku a pravděpodobně chirurgickým zákrokem by se vám snažili zachránit alespoň část žaludku. Brufen jako takový, v případě že byste si ho vzal jednu max. dvě tabletky s jídlem nebo pořádně zapil, by asi nemusel nic udělat, a oproti paracetamolu který i v jedné tabletce dokáže při konzumaci alkoholu nevratně poškodit játra, je relativně bezpečný, ale v případě dvou a více tablet (záleží na člověku, někomu může i jedna uškodit) se stává brufen vysoce rizikovýmm navíc, když se člověk při podání pořádně nanají či nenapije.
Tělo obecně má neskutečnou schopnost seberegenerace, a věřte že tělo se dokáže dostat i z mnohem horších stavů, a přítomnost pevné stravy, byť vám může chvilkově ulehčit, pravděpodobně zvyšuje stres na poškozenou část. Tedy, když je žaludek v klidu, byť bolí, pravděpodobně se snaží napravit škody, které jste napáchal. Různé čajíky, či mastičky jsou sice pěkné, ale v tomto případě se jedná spíše o placebo, nebo ulehčení od bolesti, ale rozhodně né o léčbu samotnou. Pokud toto všecno znáte a víte, tak to je jen dobře, radu přímo jak to léčit doma vám dát nemohu, jelikož si to prostě nedovolím, spíše vám právě proto popisuji, co by se asi mohlo stát, nebo jak tomu obecně pomoci, co si z toho vezmete je už na vás, ale na prvním místě je vždy přesná diagnozá, abyste léčil to co léčit potřebuje.
Já mam pociz že jste jen přeříkal tochu obsahleji to co jsem už dávno věděl, ale žádnou radu jste neposkytl. Jen jste se pokusil o diagnostiku. Pevnou stravu mohu vypustit i doma, a kapačka by byla pravděpodobně s vyživou to neodpovídá na dotaz jak by se ona stěna lečila protože bez tuhe stravy na kapačce by se pouze dal a dal rozpadala. Chirurgicky - tot tedy vaš názor - uvidíme za nějakou dobu dám vám vědět.
Dobrý den. Týden je dost dlouho na to, aby vás žaludek stále takto bolel. Jinak - klid na lůžku by vám asi udělal nejlépe. Je sice hrozné, že byste mohl přijít o práci, ale o zdraví vám asi přijít nevadí, že. Podle mě je na čase navštívit lékaře.
Michale, co to tady říkáte za "moudra"? Pokud je živitel rodiny nemocný, tak rodině příliš nepomůže, přechodí-li zdravotní potíže do takové míry, že bude ležet na krchově... Já si na svém svém stojím. Zdraví je na prvním místě.
Hadici v krku jsem měl již mnohokrát z toho obavu nemám. Jde o to, že si nemyslím, že je to nutné. Jelikož jsem týden přežil, a bolesti se nehorší, je pravděpodobné, že jsem si poleptal či jinak narušil žaludeční stěnu. A jelikož se mi po jídle dělá lépe a není mi nevolno, nevěřím že to bude taaaak hozné.
Ne že bych na hadici nechtěl současná situace to prostě nedovolí. Je s podivem když se lidí zeptáte zda máte jít rovně či v pravo, protože vlevo jít nemužou, kolik z lidí poradí jdi v levo... Díky za radu, vím že by se tam podívat mělo. ALE NELZE - alespoň po další 3 týdny nelze jít k lékaři. Důvodu je víc, nejen peníze ale i to, že jsem v zemi kde nemám pojištění a vyšetření by mi zde nikdo neudělal protože si ho nemohu dovolit. A i kdybych možná mohl vedlo by to k ztrátě práce a pravděpodovně bydlení a všeho co mám. Proto jsem se obrátil na dotaz jakou zvolit domácí léčbu.
Něco na snížení kyselosti žaludku, výše uváděný HELICID (mimo ČR asi nebude, pak ekvivalent - účinná látka omeprazol).
Neznám slovo NELZE. Snad zdraví je pro každého člověka priorita číslo jedna. Nemůžete kvůli práci? Neměl byste peníze? A co až peníze budou, ale vy nebudete. Jste v zemi, kde nemáte pojištění, tak si zajeďte sem, no. Tady snad pojištění máte, pokud teda nejste někdy na Fidži. Ale jak říkám vaše volba.
Přeji Vám aby jste jednou slovo Nelze poznala... Až tu nebudu už to moje starost nebude a dokud dýchám můžu pomoci jiným udělám to. Tři týdny bez doktora sou čas který musím zvládnout. Nemluvě o tom, že jsem v životě už jednou skončil v nemocnici kuli špatné medikaci od mého lékaře. A můj stýc zemřel když mu lečili zanět šlach a přitom měl rakovinu. Stejně jako kamarád, kteý málem zemřel když po medikaci léku na bolest kuli chybně diagnostikovanému zánětu močových cest mu praskl apendix. Víc než dost mých známých na špatnou medikaci doplatilo i já sám. Ale vy jste očividně mudrc a člověk co všechno zná nejlépe. Doufám, že jjednou pochopíte že člověk musí někdy zvažovat věci jako své zdavý a zdavý jiných. Zdravý bezdomovec a nebo mrtvý... Vybrat zda přežije matka či otec... sou dilema která není vždy tak snadné řešit. Ale Vás prosím o radu neprosím.
Děkuji všem za rady. Některým více. Jiným méně. Do práce MUSÍM. Tečka. S horší možností vývoje stavu sem se smířil, ale praktikuji rady těch kteří se mi pokusili poradit a snad se mi podaří se těm hoším možnostem vyhnout. Heřmánek, klid vždy jak to pujde. Zkusím sehnat helicit. Více rad jste mi nedali... Plus věci co jsem našel na netu --- dieta, med, zázvor... K lékaři zajdu při nejbližší příležitosti což bohužel není dřív jak za tři týdny. Ještě jednou zmíním žal nad tím, že lidi nepochopili muj dotaz, kteý zněl - DOMACÍ LÉČBA problému s žaludkem... Většina odpovědí zněla jdi k lékaři. Okolnosti koneckonců nejsou věc o kterou by jste se měli zajmat. Pokud nechcete odpovědět na dotaz - neodpovídejte.
Dobrý den.
Taky si myslím, že byste měl jít k lékaři, ale dotlačit Vás tam nikdo nemůže.
Někde jsem četla, že na žaludeční vředy pomohla šťáva z aloe stromovité. Odloupnout list, odříznou ten kousek listu od kmínku(tu světlou část) a ze zbývajícího listu vymačkat šťávu do trochy vody a vypít (v rozumné dávce). Je to strašně hořké, ale aloe pomáhá i při oparu, aby pupínky dříve zaschly. To používám běžně, když se mi opar objeví a taky mi aloe pomohla, když jsem si opařila ruku a neustále to pálilo.
Zázvor bych asi vynechala.
Přeji, ať Vám to dobře dopadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.