Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu se vrátit do práce,ale nutí mě

Od: misinka* odpovědí: 8 změna:

Prosím poraďte mi někdo:dělám v náročném třísměném provozu,navíc ve špatném kolektivu a mám za sebou několik špatných životních etap v jednom měsíci:rozchod,potrat,umrtí blízké osoby a cítím,že už se do současného zaměstnání nemůžu vrátit,prostě na to nemám.Chci najít jinou méně náročnou práci,ale zaměstnavatel trvá na dvouměsíční výpovědi a nutí mě ji odpracovat.Mám nějakou jinou možnost?Předem děkuji za pomoc ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

2x

Můžete jít na nemocenskou,ovšem moc se to nevyplácí,protože zaměstnavatel může požadovat náhradu škody způsobenou Vaší nepřítomností."Ačko"se taky nevypláccí,jakýkoli zápis v papírech nedělá dobrý dojem na nového zaměstnavatele.Řešili jsme podobnou věc vloni a ptali jsme se naší právní poradny.Doporučili jedině zatnout zuby a vydržet.

Pokud jste "jen"řadový" pracovník,jedna z mnoha,tak zkuste tu nemocenskou.Ve větších fabrikách se lidé berou jako "kus"takže třeba Vás nahradí hned nějakým agenturníkem a bude to bez potíží.Pokud máte opravdu v papírech od doktora potrat,tak nikomu nebude divné,že jste zůstala ještě doma.Záleží jak to opravdu je a jak se dohodnete i s lékařem.Jinak doporučuju vydržet a dopracovat to.

doplněno 22.08.16 17:36:

pardon,omlouvám se,psala jsem fofrem.Platí to v případě"ačka".Manželovi tenkrát šéf rovnou pohrozil,že jej dřív nepustí a ať ani nezkouší jít na nemocenskou.Bohužel už si nepamatuji čím argumentoval.Právník nám potom radil,ať nezkoušíme ani jiné varianty,prostě vydržet.Jestli Vám jde jen o dělnickou pozici,tak proč né,klidně jděte marodit,pokud máte s čím.Jinak to na člověka nevrhá dobré světlo a nový zaměstnavatel na to přihlíží.

majsterjoe*

Moment, v případě nemocenské nemůže zaměstnavatel požadovat nějakou náhradu způsobenou nepřítomností daného zaměstance.

Osobně doporučuji konzultovat s lékařem, rozvázat pracovní poměr a odejít na nemocenskou.

Na nemocenské náhrada škody kvůli nepřítomnosti? Co to je za blud? Jděte na nemocenskou.
Lucie - cituji :"Manželovi tenkrát šéf rovnou pohrozil,že jej dřív nepustí a ať ani nezkouší jít na nemocenskou.Bohužel už si nepamatuji čím argumentoval." Argumentovat může čím chce ale zakázat jít na nemocenskou? Který zaměstnavatel má takovouto pravomoc?
lucie*

diesel-teď jsme na to doma vzpomínali a nevzpomněli.Každopádně jsme měli právní pojištění,tak jsme hned volali,zda je nějaká možnost a právník radil,dochodit,vydržet.Ovšem byl na obyčejné dělnické pozici(kterou měl jen na chvíli z nouze) a šel na speciální odbornou práci technika do nové firmy,takže si nechtěl kazit reputaci.

vilik*
hodnocení

1x
Máte možnost navštívit lékaře a pokud usoudí, že váš zdravotní stav to vyžaduje, vystaví vám potvrzení o pracovní neschopnosti.
doplněno 22.08.16 13:27: Lucie, zaměstnavatel nemůže chtít po zaměstnanci náhradu škody, způsobenou jeho nepřítomností, pokud zaměstnanec je například uznán práce neschopným. Dokonce ani v případě, když zaměstnanec jde místo směny ráno k lékaři a zaměstnavatele o tom zpraví bez zbytečného odkladu později, třeba i poštou, která je obvykle doručována další den.
Že je slušnost v době mobilních telefonů volat, proč jsem doma a ne v práci, je věc jiná.

prababka*
hodnocení

0x

Po potratu následuje šestinedělí, takže získat neschopenku by neměl být problém, jsou pravděpodobné i psychické problémy, a v zaměstnání co nejdřív podat výpověď..

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud si nebudete chtít udělat zbrojní pas, a Váš psychický stav je po prožitých traumatech dost špatný, tak si dojděte popovídat, svěřit, poplakat na psychiatrii.

Jestliže jste u zdi a nevíte kudy kam, a jak správně píšete, ,,že na to nemám,, Už jenom 3 směnný provoz dokáže pořádně zahýbat s psychikou.

Nebudete první a ani poslední, kdo má labilní psychiku a takový 3. sm. provoz rozhodí celý metabolismus, životní rytmus, můžete mít výkyvy nálad, nespavost, plačtivost a můžete být náchylná k depresi, a prostě ošklivým myšlenkám.

Pokud dostanete antidepresiva, tak můžete být na neschopence 6 neděl až 2 měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]