Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi někdo:dělám v náročném třísměném provozu,navíc ve špatném kolektivu a mám za sebou několik špatných životních etap v jednom měsíci:rozchod,potrat,umrtí blízké osoby a cítím,že už se do současného zaměstnání nemůžu vrátit,prostě na to nemám.Chci najít jinou méně náročnou práci,ale zaměstnavatel trvá na dvouměsíční výpovědi a nutí mě ji odpracovat.Mám nějakou jinou možnost?Předem děkuji za pomoc
Můžete jít na nemocenskou,ovšem moc se to nevyplácí,protože zaměstnavatel může požadovat náhradu škody způsobenou Vaší nepřítomností."Ačko"se taky nevypláccí,jakýkoli zápis v papírech nedělá dobrý dojem na nového zaměstnavatele.Řešili jsme podobnou věc vloni a ptali jsme se naší právní poradny.Doporučili jedině zatnout zuby a vydržet.
Pokud jste "jen"řadový" pracovník,jedna z mnoha,tak zkuste tu nemocenskou.Ve větších fabrikách se lidé berou jako "kus"takže třeba Vás nahradí hned nějakým agenturníkem a bude to bez potíží.Pokud máte opravdu v papírech od doktora potrat,tak nikomu nebude divné,že jste zůstala ještě doma.Záleží jak to opravdu je a jak se dohodnete i s lékařem.Jinak doporučuju vydržet a dopracovat to.
pardon,omlouvám se,psala jsem fofrem.Platí to v případě"ačka".Manželovi tenkrát šéf rovnou pohrozil,že jej dřív nepustí a ať ani nezkouší jít na nemocenskou.Bohužel už si nepamatuji čím argumentoval.Právník nám potom radil,ať nezkoušíme ani jiné varianty,prostě vydržet.Jestli Vám jde jen o dělnickou pozici,tak proč né,klidně jděte marodit,pokud máte s čím.Jinak to na člověka nevrhá dobré světlo a nový zaměstnavatel na to přihlíží.
Moment, v případě nemocenské nemůže zaměstnavatel požadovat nějakou náhradu způsobenou nepřítomností daného zaměstance.
Osobně doporučuji konzultovat s lékařem, rozvázat pracovní poměr a odejít na nemocenskou.
diesel-teď jsme na to doma vzpomínali a nevzpomněli.Každopádně jsme měli právní pojištění,tak jsme hned volali,zda je nějaká možnost a právník radil,dochodit,vydržet.Ovšem byl na obyčejné dělnické pozici(kterou měl jen na chvíli z nouze) a šel na speciální odbornou práci technika do nové firmy,takže si nechtěl kazit reputaci.
Pokud si nebudete chtít udělat zbrojní pas, a Váš psychický stav je po prožitých traumatech dost špatný, tak si dojděte popovídat, svěřit, poplakat na psychiatrii.
Jestliže jste u zdi a nevíte kudy kam, a jak správně píšete, ,,že na to nemám,, Už jenom 3 směnný provoz dokáže pořádně zahýbat s psychikou.
Nebudete první a ani poslední, kdo má labilní psychiku a takový 3. sm. provoz rozhodí celý metabolismus, životní rytmus, můžete mít výkyvy nálad, nespavost, plačtivost a můžete být náchylná k depresi, a prostě ošklivým myšlenkám.
Pokud dostanete antidepresiva, tak můžete být na neschopence 6 neděl až 2 měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.