Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chce se mi spát po pivu

Od: samurraj® odpovědí: 21 změna:

Dobrý večer všem, od 14 let piji pivo, které mám velice rád. Nechlastám (pro hnidopichy). Vždycky když se něco slavilo nebo když jsme byli v hospě, tak jsem si dal v pohodě 5 nebo i 7 kousků. Vždycky jsem měl špičku...klasika. Poslední půlrok pozoruji, že si dám jedno pivo (někdy i dvě) a okamžktě to na mě působí, jako kdyby v tom byl Rohypnol. Prostě se mi chce spát a jsem úplně odrovnán. Nejsem ožralý, nemotám se, ale chce se mi děsně spát. Podotýkám, že s tímto jevem se setkávám poslední půlrok. Nevíte, co to může být? Přemýšlím, že pivo úplně vysadím.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ono je to normální, po pivě, ale po jednom? Se vždycky vyspím třeba po obědě, když budu večer "muset" víc piv. Usínání má na svědomí lupulin obsažený v pivě.

majsterjoe*

já to mám teď stejné jako @samurraj ale pořád nechápu proč se to děje až teď? Taky plus minus půl rok. Předtím sem toho vypil kolik sem chtěl a pohoda. Včera jsem měl 4 kousky, dorazil sem ještě v pohodě domů a tady usnul jako nakojené miminko.

doplněno 20.08.16 19:33:

Nestrašte (nestraš) věkem. Je mi 31. Jsme mladí kluci hergot.*bum* *smich*

hodnocení

A kolik Vám je let? Mě je 32 a asi se to v tomto věku nějak láme.

hodnocení

No to jsme , tak asi pivo je horší než bylo dřív. *smich*

majsterjoe*
20.08.16 19:39

*frajer*

hodnocení

Tak to by vysvětlovalo mnohé, ale proč to na mě dříve nijak nepůsobilo? Že by věk?

pivo

Byly doby, kdy jsem vypil 12 velkých 12tek a nic mi nebylo, dneska si dám tři a jsem kulturně unaven a taky se mi chce spát, někdy mi ale ani to první nechutná, tak dál nepiju.Piju proto jen příležitostně a málo, nechápu jak moji vrstevníci a dokonce i starší kolegové vydrží pít celou noc. Radši se ani neptám kolik toho vypijí.

cechacek*
hodnocení

1x

Jak u koho, může mít následky, bolest hlavy, žízeň, malátnost, podrážděnost, únava, záleží na druhu a kvalitě piva, tak jak se machruje s náhradami a příměsí u potravin, tak i u některého piva, ve jménu zisku a budování kapitalismu

hodnocení

1x
V pivu je vitamín B. Teda kromě jiných vitamínů. A Béčko má sedativní účinky. Spolehlivě uspává.
Doporučujeme při poruchách spánku buď pivo, nebo vit. B, nebo Pangamin, Pargavit a pod.
Pivo je chutnější...
rora*

Hlavně pivo je z chmele a ten má též sedativní účinky, je součástí mnoha preparátů na zklidnění.

hodnocení

0x

Mám to přesně stejně a proto pivo nepiju. V hospodě si dávám limonady. Odjakživa jsem terčem vtipů, alespoň je sranda.

hodnocení

Je třeba zajímavé, že víno na mě má opačné účinky. To jsem pln energie, srším vtipem atd.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj hoši.

No, co s tím? Kdo ví, co to pijete za patoky? A pohlídejte si, kdo s váma sedí a popíjí u stolu. Třeba.

hodnocení

0x

Zdravím, mně už po deci po obědě *smich*

home
hodnocení

0x

Mně se chce po pivupříšerně spát, když si ho dám odpoledne. V 99,9% případů si ho dávám až večer, protože přes den řídím. Včera jsme dali s kamarády basičku + pár kusů v hospodě. V těchto stavech ale neumím posoudit, za ospalost při návratu okolo 2:00 hod. může přirozená únava nebo pivo. Ať už je to jakkoli o vysazení piva jsem tedy ještě nikdy v životě neuvažoval. 25 let.

hodnocení

0x

Z piva se spí, z kořalky blbne, z vína se zpívá. - staré známé moravské přísloví

hodnocení

0x

Já jsem objevila kouzlo piva až po šedesátém roce svého života. Myslím tím pivo, v létě, na zahrádce, navečer horkého dne. Všichni pili 12ku, tak jsem si ji dala také. Jen jedno. Nikdy jsem nevypila víc jak jedno. Přesto jsem byla spavá a měla těžké nohy. Pak jsem zjistila, že po desítce tomu tak není. Objevila jsem i kouzlo "řezaného". Ale vloni začali čepovat grepový, Budvar, desítku. Přisedneme (s Dorkou) k sousedům, zobnu jedno orosené a lehce odtančím, s lehkou hlavou, domů. ;) Všimla jsem si, že hodně chlapů objednává desítku. Nějaký Ostravar nebo Radegast nebo co to je. Ale desítku. Nemůže být problém tam? ;) Doma, po bramborácích nebo po zelí, si také kupuji nějaké "lehké" pivo. Nejraději Budvar nebo Kozla. Po něm nejsem spavá. Ale za poslední rok už ani to jedno celé, po obědě nevypiju.

doplněno 22.08.16 15:04:

Samuraji, všichni vědí, že stáří je smutné! A spavé. :-D *smich* *haha*

doplněno 23.08.16 15:57:

Došlo mi, že ta poslední věta nemusí dojít pochopení. Ta je z jedné příhody. Kamarád, 35 let, si na lyžích zlomil nohu, která se špatně hojila. Doktor řekl: "Nedivte se, už máte nějaké roky a to se pak špatně hojí." :-D Od té chvíle jednou za čas někdo zaklepal a řekl: "Stáří klepe na dveře", když někdo řekl, že je unavený, že se mu chce spát nebo něco zapomněl a tak.

hodnocení

Když jsme před rokem byli na čundru s klukama u Opavy, tak jsme pili Ostravar a Radegast, je zajímavé, že v té době to na mě ještě nijak nepůsobilo. Ani desítka ani dvanáctka. Teď si dám jedno pivo a je jedno jaké a spal bych jak špalek.

zz
hodnocení

0x

V pivu je chmel a chmel má prokazatelně sedativní účinky. Odvar z chmelu se údajně používá jako prostředek proti nespavosti. A že se to projevilo až teď? Těžko říci...že by věk? Já dříve také mohl vypít kvanta alkoholu a ranní kocoviny byly k smíchu - s přibývajícím věkem je to horší a horší. Třeba máte něco podobného s pivem :)

majsterjoe*
Kocovina je jasná. KdyŽ mi před pár lety zničený tricatnik fnukal ze je mu v pondělí ráno strašně zle, a ze v sobotu odpoledne hodně popíjel, klepal sem si na čelo. Říkal ze mě to čeká taky, tomu sem se jen smál ze neumí pít. Ja mohl pít do jedné ráno, v sedm na brigádu a bylo mi fajn. Dneska vím, ze měl pravdu. Musím se hlídat, protože prolezet den s kocovinou je nesmirna ztráta času, chutí, energie a pak slibů o skoncovani s alkoholem

petekej
hodnocení

0x
Zdravím, ja když si dam pivo piju 12crku Gambrinus a všímám si taky únavy , a je to tím že když piju sám nebo koukám na mladou za barem a nemůžu si s ni povídat tak usínám už po jednom pivu, když jdu s lidmi a mluví na me a je pořad o čem si povídat tak jsem svěží až do rána a piv mízu mít kolik chci :) snad pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]