Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám s palcem?

Od: aldan odpovědí: 11 změna:
Co mám s palcem (viz foto)? Nejsem si vědom žádného úrazu, nebolí to.
Co mám s palcem?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to mykóza,mam to na palci tiež.Navšteva kožnej mi moc nepomohla.Tabletky sa berú dlhodobo a výsledok v nedohľadne.Trochu zaberá to máčať v octe,je to hubovité ochorenie.

hodnocení

1x

Já si myslím, že vám spadlo něco na palec tak před půl rokem. To, co na palec, ne na nehet spadlo, pochroumalo lůžko nehtu a ten odrůstá asi tak dlouho, jak jsem odhadla.

pt®
hodnocení

0x

Jak to máte dlouho? Může to být plíseň, mohl Vám někdo přejet vozíkem přes palec nebo do palce narazit, může to být zarostlý nehet, nebo více věcí dohromady. Když půjdete na chirurgii, pravděpodobně Vám nehet strhnou, ale jistě Vás to bolí i nyní, takže to bude nastejno. A budeto trvat tak 10-12 měsíců než naroste nehet nový.

Já bych v každém případě nyní přes víkend nakrájela stroužky čerstvého čeneku, pokladla na nehet a okolo, a dobře ovázala a zalepila.

Mně vloni v listopadu přejel vozík s nákupem přes palec u nohy, dole mně u lůžka zčernal a a pak téměř více, jak půlka, ale ne tak, jako Vám. Dávala jsem si denně česnek a nehet mně odrůstá. Tlačí se nový a starý odstříhávám. To černé může být sražená krev. Snad to není černý palec od cukrovky. Uvidíte, co poradí další.

doktor*

Sice chápu, že pán by se měl sebrat a jít osobně k lékaři, nicméně nevím proč zbytečně pána strašíte strháváním nehtů. Jde o jeden druh plísně. Je potřeba, abyste došel na kožní ambulanci (nejlépe s doporučením obvodního lékaře) a je potřeba nasadit celkovou léčbu. Nejde o projev cukrovky, nejde o projev zarůstajícího nehtu, nejde o krevní podlitinu.

Česnek na to nedávejte! Popálí kůži!

hodnocení

0x

Nechci Vás strašit, ale může to znamenat i melanom kůže:

Citace:

"Na pozoru se mějte zejména před hnědočernými odstíny. Tmavé skvrny mohou být projevem jednoho z nejnebezpečnějších nádorů kůže, melanomu. Na první pohled jej lze zaměnit za drobnou poúrazovou krevní sraženinu pod nehtem. Melanom však na rozdíl od modřinky postupně neodrůstá. Jestliže tmavá skvrna zůstává na jednom místě, navštivte lékaře."

pohanka*

Já bych doporučila také okamžitě k lékaři a nic si na to nedávat. V tomto případě ani ten česnek.

Též se přikláním k melanomu.

hodnocení

0x

A nemáte tam náhodou něco zapíchlého? To vypadá jak panaricium? Zkuste to namočit do dubové kůry.

trevor*
hodnocení

0x

To je možností.. plíseň, úraz, zarostlý nehet, melanom kůže, mykóza, .. *ee* Radím vám, zajděte ke kožnímu. Ten vám řekne co to je a jak to léčit.

magdalen*
hodnocení

0x

To buďte rád, že to nebolí, ale asi brzy začne. Vypadá to jako vzpříčený zarůstající nehet. Bolest nebolest, musíte k lékaři!

marmar*
hodnocení

0x
Taky se přikláním k názoru, že je to po ráně a jestli se tmavé místo posunuje, nechal bych to tak, až to odroste. Kdyby to začínalo bolet, tak bych šel k lékaři.

eset*
hodnocení

0x
Plisen jak vysita.Par zakaznicim jsem ji na rukou uspesne vylecila.Povrch a delku postupne pri rustu nehtu odpilovavat.Pozor pri pilovani , aby se nehet neprobrousil pak pouzit lih a ve finale Fundicid, ktery koupite v lekarne.Pilnik nikdy nepouzit opakovane pokud neni dezinfikovan.POZOR PLISEN JE PRENOSNA!
doplněno 30.03.17 02:24: Nezavazovat ani jinak neprekryvat ppdporilo by se sireni plisne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]