Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc se v Egypte stmiva kolem 6.hodiny odpol?

Od: luisa odpovědí: 6 změna:

jsem na dovolenee v egypte a kolem 6.odpol se zde uz stmiva muze mi to nekdo prosim polopate vysvetlit? diky Luissa

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já jsem teď ve Skotsku a tady zas v červenci zapadá slunce kolem jedenácté večer. Do té doby je to světlo jak přes den.
Je to dáno polohou a náklonem naší planety k Slunci. Proto např. v létě za severním polárním kruhem slunce nezapadá vůbec a v zimě tam mají zase celodenní tmu.

mate59
hodnocení

1x

Slunce sice zapadá až 19.30, ale jakonáhle zaleze za ty pouštní hory,tak se setmí.Platí hlavně pro Marsa Alam.

hodnocení

0x

Dle kalendáře dnes v Egyptě zapadá slunce v 19:32, takže určitě se nemůže stmívat už v 6 hodin ;)

doplněno 19.08.16 12:00:

v 6 tam možná může být už tma, ale určitě ne teď a místního času

hodnocení

0x

Protože je to blíže rovníku. Kdybyste byla úplně na rovníku, tak tam slunce v 6 náhle zapadne (v podstatě bez stmívání) a ráno zrovna takovým způsobem v 6 vyjde. Na rovníku mají celý rok rovnodennost. V Egyptě to tak ještě nebude, ale v létě tam musí být den zákonite kratší než u nás (až do 23. září - potom je tam už naopak delší než u nás).

doplněno 19.08.16 12:55:

*zákonitě

damandys
hodnocení

0x

Díval jsem se do mapy a Egypt leží více na východ. Možná proto se jim tam dříve stmívá - ale nevím, jaký je časový rozdíl od Prahy. Napadá mě ještě jeden důvod - zřejmě nemají letní čas.

Ne, ne, v Egyptě je letní čas :), podívejte se na mapku (státy, které jsou modře):

media.novinky.cz/...

Jinak jsou o hodinu napřed před námi, ale počítám, že tazatelka si přetočila hodinky. Vliv na změnu celkové délky dne má vždy pohyb sever-jih.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]