Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Vážím 105kg /185cm. Vážím se na stejné váze ve stejnou dobu. Ale moje váha mi hodně kolísá jednou mám 105kg a ten samý týden mám 103kg. Čím to muže být? Chtěl bych váhu snížit na 95kg kdy jsem se cítil zdravotně na tom lépe. Vynechal jsem taky uplně slazené limonády z obchodu a piji jenom vodu jak se říká z kohoutku a nedělá mi to žádné problémy. Děkuji.
Kolísání o 2 kg je normál - plná/ prázdná nádrž + výfuk = čůrání, kakání, žaludek, voda v těle, glykogen. Klidně to může lítat i o víc a pořád to je v normálu.
Klasika - dostatek pohybu vytrvalostního typu, jíst všechno, hodně zeleniny, množství tak aby příjem byl o něco větší než výdej, hubnout tak 2 kg za měsíc. Trvale změnit způsob života.
Pohyb - ideál 4x týdně 2h procházka nordic walking (hůlky=větší spotřeba energie + odlehčení kloubům) nebo kolo, plavání, atd., v zimě jsou ideální běžky - polodenní až celodenní výlety = 20 km tam, oběd, 20 km zpátky atd.
Začít zvolna a postupně přidavat. Lepší kondice = možnost svižnějšího tempa, více svalů = výrazně vyšší spotřeba energie a tím rychlejší hubnutí, pak můžeš mlsat a cpát se jak otesánek a nepřibereš.
Před x lety jsem se vážila každý den na váze na stejném místě. Vždy jsem měla kilo sem, kilo tam. Tak jsem se začala vážit večer, než jsem si lehla a ráno hned, jak jsem vstala. Ráno rozdíl od večera 2-3 kila. Kam se poděly? Potem jistě ne a čůrat jsem šla až po zvážení. Zhubnout, nebo přibrat nejde za měsíc, či 5, musíte vytrvat a na výsledky se těšit, ne je očekávat. Ony přijdou, veřte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.