Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčené peníze

Od: lucas* odpovědí: 7 změna:
Jak mám postupovat když jsem půjčil 1000Kč svému již(bývalému) příteli a on se mi už 2 měsíce vyhýbá a nebere telefon.Má cenu podávat trestní oznámení když u ústní dohody nebyl žádný svědek a nevím kde teď bydlí?Avšak při jediném náhodném setkání jsem dlužníkovi vše připomenul a on slíbil že mi půjčku splatí a to už za přítomnosti mého svědka,který byl se vším obeznámen.Poraďtě mi prosím v dalším postupu.Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
I smlouva sjednaná ústní dohodou je platná. Doporučuji se obrátit na právníka. Ten se patrně nejdřív pokusí sjednat nějakou dohodu. No a kdýž to nevyjde, nastoupí tvrdší kroky.

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Kvůli tisícovce se to nevyplatí. Příště alespoň budeš opatrnější. S právníkem se ti to prodraží. V životě ještě přijdeš o víc. Ber to tak, že jsi prospěl dobré věci. Dneska je problém vysoudit peníze s více nulami.
Naprostá pravda! Navíc si zasloužíte oba vytahat za uši - jeden za naivitu, druhý za její zneužití...

8976*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
pokud ti jde o princip tak až ho příště potkáš nech si podepsat uznání dluhu a stanov tam splátky třeba i po 50 kč, že chápeš jeho situaci atd..., volnou formou...jména data půjčky, op, r.č. a podpis tvůj a jeho.nemusí být strojem volnou formou ale s těmi náležitostmti, pak rok počkej pošli mu upomínku že neplatí počkej další rok a pak požádáš soud o vydání platebního rozkazu, naběhne tam úrok z prodlení za každé započaté pololetí asi- 9% + soudní poplatky/ ty zaplatíš a dostaneš je zpět / jak budes mít platák pozadáš o výkon exekuce a privodís mu takové problémy ze uz si nikdy nic nepůjcí a nepodepíse, samozrejmě to nesmí být bezdomovec a musí neco mít aby na nej exekutor mohl vletet, berou se i pravidelné príspevky od sociálky, jde to i bez právníka coz je predpoklad u tvé tisicovky, zdar...
hawatt*

U těch splátek ještě doporučuji pod ztrátou výhody splátek - v podstatě to znamená, že nezaplacením jedné splátky se stává splatný celý dluh.

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
lukas-MILAJN má naprostou pravdu takto jsem i já naletěla i když jsem měla smlouvu sepsanou.Policie se nebude zabyvat takovéma prkotinami to co dáš do advokata a soudu *plac*jen zaplačeš co ti zustane v peněžence:(,,,,, Jedina rada je beze svědku mu dát ponaučení...:)SO.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Doporučuji oželet a příště nepůjčovat.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]