Ahoj, ráno jsme dělali blbosti, já skočil z nějakého betonového místa z metru a půl a od té doby při doslapnuti mě neskutečně bolí levá pata. Když měl ještě promile tak to tolik nebolelo a dokulhal jsem domů, teď to cítím na plno. Nikdy se mi nic nestalo abych nemohl chodit. Co to asi bude? Sotva jsem došel na záchod...
Dobrý den. Copak by to tak asi mohlo být..., dumám, dumám, do věštecké koule bych se i koukla, kdybych nějakou měla, a vychází mi z toho jediné. Normální stav paty to tedy není. Neškodilo by dobelhat se z posledních sil k lékaři, aby stanovil on diagnozu. Můžete to mít jen naražené (ono to taky bolí jak čert), anebo naštíplé, nebo cokoliv jiného.
V tom případě zapomeň na všechny rady znějící "jdi k lékaři!" a jdi do nějaké nálevny a dej si univerzální lék, dříve zvaný Rum , a pak po několika panácích až jedné láhvi -to pak nebude bolet nic,nakonec i chůze pak již nebude chůzí!
Berle nebo ortézu můžete dostat 1x ročně přes pojišťovnu.
doplněno 18.08.16 12:59:
Omlouvám se, příspěvek jsem špatně zařadila - měla to být odpověď tazateli na jeho otázku níže.
fgdf
Tak to, že přežiješ, o tom žádná. Já jednou přežívala vymknutý kotník (dodnes vlastně nevím, jestli nebyl zlomený), akorát se to potom hojilo asi 2 měsíce a další asi 2 roky jsem nemohla natáhnout špičku - a když jsem to zkusila, tak to bolelo. S doktorem by se to zahojilo určitě rychleji.
vyndej něco z mrazáku a patu leduj, když odmítáš lékaře, já vždy všechno leduju, mám s tím dobré zkušenosti, ale jestli je to zlomenina, tak to uleví jen na chvíli.
Jestli jste ještě nikde nebyl, tak se hned ráno seberte a běžte na nejbližší chirurgickou ambulanci, tam se chodí s takovým poraněním. Žádné doporučení nepotřebujete, jen se musíte ohlásit u okénka, které tam někde na kraji bude. Takže průkazku zdravotního pojištění sebou.
Zlomená patní kost, léčení 8 týdnů vleže. K doktoru a na rentgen. Pokud se na to vykašlete, blbě vám to sroste a už si nezaběháte.
balzerka
Pletiplot snad jediný správně napsal, že to může být zlomená patní kost. Navíc nárt je složen z mnoha drobných kostí, které do sebe zapadají. Jak tam se něco pohne a nic se s tím nedělá, tak můžete mít zaděláno na celoživotní problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.