Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přítelkyně je nyní na brigádě. V práci byla čtvrtý den a udělala nějakou chybu (ne nic markantního za co by se měly trhat hlavy), ale kolega na ní slušně vyjel a poslal ji do prd... však víte kam. Chudáka ji to docela rozhodilo a na toaletách chvíli brečela. Dva dny předtím se jí ptal, jestli nemá v notebooku nějaký akční film, že by se na něj mohli třeba podívat. Ten den, co na ni vyjel, se večer přišel omluvit (o půlnoci), že to přehnal a znova se zeptal na ten film. Skončilo to tak, že do 2h ráno sledovali film.
Proč to řeším? Nevím, jestli jí říct, že mi to vadilo (a doteď mi to slušně leží v žaludku) anebo se nad tím vším pokusit mávnout rukou (na pokoji byla spolubydlící, k přítelkyni mám důvěru a sama mi o tom řekla a nechtěl bych ji za to snad nějak "kárat"). Nelíbí se mi však, že ji dohnal k pláči. Nelíbí se mi, že na ní měl nějaké nevhodné řeci (co konkrétně, mi přítelkyně neřekla). Nelíbí se mi, že se jí přišel omluvit o půlnoci a chtěl se s ní dívat na film. Nelíbí se mi, že je mu 40 let (nám oběma s přítelkyní je 20 let) a ačkoliv se s ní zná sotva pár dní, už je u ní o půlnoci na návštěvě do 2h ráno (nutno dodat, že pokoj má hned vedle). Hlavně nerozumím, proč přítelkyně souhlasila... mohla říct cokoliv, že je unavená, že už film viděla, kdyby nechtěla, mohla se přece snadno vymluvit? Přijde mi, že se o ni snaží, ale ona to snad nevidí!
Chci se zeptat, jestli to s ní probrat, když mi to vadí, anebo to nechat být a počkat až mě to přejde. Ono to určitě přejde, jen v tuhle chvíli je mi na nic z představy, jak tam spolu vedle sebe sedí (zřejmě na posteli, protože jiný nábytek kromě skříně na těch pokojích ani není) a já si říkam, že to se rovnou mohla sama dívat v posteli na film s mým tátou, který není o moc starší. Navíc mě dráždí ten otazník proč vůbec souhlasila, když se k ní choval jak blbec! Nevím... třeba jen moc žárlím a hlava si moc představuje. Co myslíte? Mám si s ní o tom promluvit, když mi to vadí anebo to hodit za hlavu?
Holce bych - bez jakychkoliv emoci - rekl, ze me to neprijde normalni, aby chlap lezl o pulnoci za zadanou holkou a chlapka bych si odchytl a durazne bych mu vysvetlil, at mi neleze za holkou.
Chlap se musi umet o sve zajmy postarat.
Když Ti ona řekla, jak ji sprdl, a pak že za ní zašel a do noci koukali na film, nic netajila, hraje otevřenou hru Možná naivní, možná Tě trochu hecuje..Ty nic v sobě nedus a klidně a bez emocí jí sděl, že Ti to vadí, že si myslíš, že je to už přes čáru a že se můžeš právem domnívat , že ten starší kolega ji balí. Žádný žárlivý scény, to bys pohnojil, ale svůj názor říct jednou a jasně. Jako děcku, co něco vyvede, aby se to už neopakovalo.Ona si možná až pak uvědomí, že to přehnala. Zeptej se jí případně, zda by jí nevadilo, kdyby to bylo naopak a Ty ses do dvou do noci díval s nějakou fešandou u sebe na film.
Možná se prostě jen chtěli jako kolegové usmířit, možná v tom bylo z jeho strany i něco jiného a ona je ještě nezkušená a neumí důrazně říct "ne"... Každopádně, píšete, že tam s nimi byla spolubydlící, takže žárlit snad nemusíte. Můžete si s ní o tom promluvit s tím, že si nepřejete, aby se nějak víc (= víc než jen čistě pracovně) stýkala s člověkem, který má na ni nevhodné poznámky - nic dalšího bych do toho ale "nepřimotávala".
No je to blbá situace. Mladší holky obecně více inklinují ke starším chlapům. Já jsem před lety přebral mladšímu klukovi holku a teď je mojí manželkou
No nechci tě nějak strašit, ale pokud k ní chodí na film a je tam do dvou do rána, tak je nad míru jasné, že jí chce přefiknout. Pokud se to nedozvíš, tak tě to nemusí trápit, pokud to zjistíš, bude to pravděpodobně konec tvého vztahu, protože chlapi obecně nedokážou žít s pocitem, že jim jinej samec nasadil parohy.
ˇUplná svoboda k vztahu dvou lidí, podle mně, nepatří, už proto že jde o kompromis "dvou svobod". Nemůžu mít absolutní svobodu ve vztahu, když musím brát ohledy k partnerovi a jeho citům. Pokud tak nečiním, tak vztah dlouho nevydrží, nebo za nic nestojí. Chození je od toho, aby se 2 lidi v té době poznávali, přizpůsobovali jeden druhému, aby pak spolu vydrželi soužití v budoucnu. Pokud se to nepodaří, tak se vztah rozpadne dokud jev čas, nebo pak až v manželství. Jsou to zásadní třecí plochy, těch nepodstatných je v životě i tak dost. Nezoufejte, oba jste mladí a ještě dlouho se budete muset slaďovat, abyste ty třecí plochy odstranili. Oba se ještě nějaký čas budete učit, co druhému může vadit a učit se toho vyvarovat, abychom ho nezraňovali. Promluvte si v klidu s přítelkyní, že se to nedělá, má - li přítele a že ani není slušné, aby se takto choval její kolega. Evidentně mu jde o víc, než o film. Vaše přítelkyně to ví, jen jí bylo hloupé ho vyhodit, je starší, nechce mrzutosti na pracovišti, nebo si naivně myslí, že jde o nevinné a lichotící koketování. Jenomže muž v tomto věku se s tímhle nespokojí a to jí asi nedochází. V podstatě ho svým chováním povzbudila a bude následovat další krok. Je třeba, aby si to uvědomila a vymluvila se třeba na spolubydlící, že si návštěvy nepřeje, jestli nemá sama dost kuráže mu to oznámit na tvrdo. Kdybyste se tak choval Vy, tak by jí to taky vadilo. Asi každému, komu na druhém záleží a bojí se, že o něj přijde. Už není sama, musí se ohlížet na to, že jste dva, že máte také své pocity, které by jí neměly být lhostejné.
Ahoj, můžeš jí říct, že ho má poslat do háje, když se k ní chová hnusně. Pokud už teda cítíš potřebu se k tomu vyjadřovat. Každopádně bych se snažil, aby z toho neměla moc pocit, že ti jde o ten film a že jí to snad zakazuješ. My samozřejmě víme, že ti jde spíš o ten film, než o to, že na ní byl hnusnej, ale ona to úplně vědět nemusí. Holky nesnáší, když jim někdo něco "zakazuje," i když jsi třeba v právu.
Ne, nikomu se to nelíbí. Ale pokud je chlap normální, tak má alespoň takovou úroveň sebereflexe, že dokáže posoudit, jak by se měl chovat, když má partnera. A třeba zrovna tahle situace by vadila i ženské. Ale o pocitech se nesmí mluvit, takže se každej ve vztahu bojí něco říct a pak to musí řešit na internetu. Kdyby spolu lidi dokázali normálně mluvit, bez toho, aniž by se pubertálně uráželi, když tomu druhýmu něco vadí, tak by rozvodový právníci neměli co dělat a všichni by byli spokojení. Jenže takhle všichni mají pocit, že jim někdo bere tu pseudosvobodu a brání jim v tom rozletu, kterej tolik potřebují.
Ale to už jsme někde jinde.
Děkuju za názory, minimálně ten od uživatele radajz je docela k zamyšlení. Pokusím se reagovat nějak souhrně...
Zakazovat jí něco je rozhodně hloupost... sama se přeci rozhoduje a jedná. I kdybych měl nárok jí něco zakázat, tak stále to závisí na ní. Když to trochu přeženu tak jestli se přítelkyně dívá s někým na film, jde s někým ven apod. není moje věc. Je to věc její a jejího svědomí, jestli to co dělá je správné anebo špatné. Nemám právo jí říkat s kým se smí a nesmí stýkat, samozřejmě tohle všechno platí i naopak.
Jsem si dobře vědom toho, že žárlím. Když šla s kamarádem do čajovny, úplně příjemné mi to nebylo. Když šla se spolužačkou na kolejích ke klukům na pokoj srdce mi bilo na poplach. Pokaždé mi ale sdělila kam šla, někdy se i zeptala, zda mi to nevadí (nediskutoval bych o tom jestli opravdu pokaždé, zase je to její věc a já stejně nemám šanci to zjistit). Pro srovnání mi však tyto situace připadají jako běžné věci (každý se přeci stýká se spolužáky, známými anebo s kamarády). Ačkoliv mi to někdy vadilo, byl to čistě můj problém a mé žárlivosti, který stejně po pár dnech byl ta tam. Jenže sledovat film s člověkem, který byl na mě hrubý, je o 20 let starší, znám ho sotva několik dní a dívat se s ním na film o pozdních hodinách neberu jako běžnou situaci. Nevím kam si mám toho člověka zaškatulkovat, protože nepatří do skupiny kamarád ani spolužák ba ani její vrstevník. Stále však nesmím opomenout to, že mi to přítelkyně řekla. I dva dny dozadu před tím večerem mi sdělila, že se jí kolega ptal co má v počítači za filmy... Proto mám potíž se rozhodnout, jestli to znovu nechat vyšumět jako ostatní pocity žárlivosti (ačkoliv si myslím, že zde je ten pocit i oprávněný) anebo jí sdělit, že ten večer mi přišel už trochu přes čáru, nelíbí se mi to a že budu rád, když si dá na podobné chlapy minimálně pozor a že když mu dovolí se s ním dívat na film, může si to vyložit i jinak než sama myslí (netvrdím rovnou sex, ale rozhodně může nabít dojmu, že má minimálně o něj zájem). Myslím, že pravděpodobně neví, že mi tohle vadilo trochu víc než jen setkání s kamarádem...
Žárlivost není dobrá věc, ale tady je na místě. Dal bych si velký pozor - sprdunk za chybu dost možná byl účelový "aby se mohl jít omluvit", pak to načasování omluvy na půlnoc a "když už tu jsem co ten film" = chce jí přefiknout, pokud je mladá a blbá tak se mu to povede.
Přijít se omluvit k zadané babě o půlnoci je hodně přes čáru. Měla ho slušně vyhodit, ať se přijde omluvit ve dne. Proč souhlasila - hodná holka, bylo jí blbý odmítnout. A přesně tohle využil...
Jak již nakousl samurraj. Kolega do ní tvrdě jde, jí to není nepříjemné, naopak. Začalo to filmem a pravděpodobně to skončí koitem mezi zralým mužem a mladou ženou. Žádné její ujišťování a tvoje nesouhlasy s tím nic nezmohou. Zkrátka si nedělej iluze.
Tak aby to mělo nějaký dovětek... S přítelkyní jsem si popovídal. Upřímně za tu dobu než jsem jí to řekl, jsem vychladl a v hlavě mi ještě běhala myšlenka, že možná již není třeba nějaké nepříjemné diskuze. Nakonec jsem se ale rozhodl jí to sdělit. Řekla mi, že byla hloupá, několikrát se mi omluvila a dokonce prý byla ráda, že jsem jí to řekl... Chvilku sice bylo potom takové nezvyklé ticho, ale bylo správné si s ní o tom promluvit a jsem rád, že jsem to udělal.
Ještě jednou děkuju za příspěvky k diskuzi!
Jestli Vám to vadí tak jí to řekněte.Na tom není nic špatného říci co se vám nelíbí.Co se týká přítelkyně,tak té se (ostatně jako každé ženě) zájem ze strany muže líbí-kor jestli jí přijde atraktivní.Každopádně kdyby jí nezajímal tak ho pošle do háje.Já bych tedy nesnesl kdyby má přítelkyně ležela s někým v posteli.
Kolega je prase a je jedno, jestli je holka zadaná nebo ne. Ve 40 letech by měl myslet a dělat jiné věci, než se vnucovat 20letým holkám do pokoje pod záminkou filmu. Holka asi neumí říct ne, bála se, že když ustoupí, tak si to u kolegy "vyžehlí" atd. Z jeho strany krásný příklad manipulátora. Fuj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.