Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zjistit kdo má trvalé bydliště u souseda?

Od: clayman® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Zajímalo by mě, jak lze zjistit, kdo má trvalé bydliště v nemovitosti, kterou nevlastním. Řeknou mi to i jako sousedovi nebo na takovou informaci nemám právo?
Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemáte na to právo. Pouze vlastník nemovitosti. Nedozvíte se třeba ani, kdo je trvale hlášen v sousedním bytě, pokud nejste vlastník nemovitosti, nebo člen jeho statutárního orgánu. Zajímalo by mne, jak to funguje u SVJ...

doplněno 17.08.16 23:12:

Tak a ještě odpověď na moji otázku. Krom vlastníka, může o informaci požádat i spoluvlastník. U objektů s byty ve vlastnictví více osob má tedy každý spoluvlastník šanci zjistit, kdo je hlášený v sousedním bytě. Viz. zde.

hodnocení

Díky, chci se zítra zeptat starosty, komu tahle data poskytují, když na to nemají právo. Tak abych si potvrdil, že to není běžně dostupná informace.

hodnocení

0x

claymane, já to zjistil úskokem, úplně přes jiné téma. Došel jsem na technické služby, že máme málo popelnic, že bych potřeboval jednu vyměnit a dvě doplnit. Paní se koukla do poče, zjistila počet svozů, velikost nádob, zavolala na matriku, kde jí nadiktovali kolik a kdo je hlášen na této adrese (trvalý pobyt), vzala kalulačku a spočítala, kolik odpadů tabulkově vyprodukujeme v kg, přepočetla na popelnice (litry) a sdělila výsledek. Pak začala polemika, že přepočet váhy a litrů odpadů je něco jiného, pak že spoustu lidí, kteří tam jsou hlášeni tam již dávno nebydlí ale jsou tam hlášeni jiní.

Takže takto jsem měl oficiální seznam s trvalým pobytem.

Obávám se, že na matrice to nezjistím ofiko.

Úplně stejná zkušenost. Oficiální cestou to v mém případě a pro "můj" dům lze (jsem člen statutárního orgánu), ale musím si podat oficiální žádost a té paní na matrice se kroutí palce u nohou, jen někdo došlápne na rohožku. Při diskusi na téma "kolik kontejnerů a jak často svážet" jsem dostal kompletní sjetinu pšech trvale hlášených, bez žádosti, bez čehokoliv. Je to o lidech.

krtek*
hodnocení

0x

Jak tu psali kolegové...normální cestou zjistíte tak prd.. Jediná šance, je to SVJ, a to musíte být opravdu orgán..ten se však dozví jen počet...nic víc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]