Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vydělávat v 10 letech? Kapesné nedostávám (dostával jsem ale sestra mi je kradla takže utrum) zkouším sběr ale nevím kde sehnat věci do sběru (např. papír a železo) prosím poraďte šetřím si na různé kempinkové věci. (např dalekohled,vařič,atd.) prosím poraďte
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vydělávat v 10 letech? Kapesné nedostávám (dostával jsem ale sestra mi je kradla takže utrum) zkouším sběr ale nevím kde sehnat věci do sběru (např. papír a železo) prosím poraďte,taťka ani mamka pivo nebo víno nepijou takže vracení flašek je vyřazeno. poraďte prosím. nepište veci na způsob ,,10 leté děcko nemá co vyďělávat´´ dík za rady.
Umím skládat mixy hudby např. do videa.pište dál.
Nabídni své služby starým lidem. Ale pozor, nevstupuj do bytů, když nevíš, co tam bydlí za lidi, když je vůbec neznáš, nebo jdi s kamarádem. . Já bych uvítala kdyby tady byly větší děti, co by třeba za 20 - 30 kč došly naproti do malého marketu a nakoupily mi základní potraviny, tedy menší nákup, když musím ležet po léčbě. Někdy potřebují staří či nemocní lidé lecos jiného. Jedna studentka mi kvůli nemoci myje okna - 2 v paneláku, Ty jsi na to ještě malý, za 300 kč bez záclon a skočí mi nakoupit, když nemůžu zrovna moc chodit. Bere větší nákup, 2 tašky za 40 kč. Studentka si u nás vyvěsila letáček s telefonem ale dává si pozor aby chodila k mužům, neměla jednou štěstí na normálního člověka, stačila utéct. I to se může stát. V zimě bylo náledí, zima a ona mi cestou ze školy zašla do knihovny vyměnit knížky, za 30 kč to byla vítáná pomoc. v takovém počasí.
Desetileté dítě si nemá co vydělávat, jeho potřeby mají hradit rodiče.
Předpokládám, že v deseti nebudeš kempovat sám, ale s rodiči (nebo se skautem atd.) Takže výbavu koupí rodiče nebo si ji půjčíš.
Dobrá tedy: potřeby a radosti desetiletého dítěte mají hradit rodiče. Od toho ti rodiče (a prarodiče atd.) jsou
tak nic,kapesné neprošlo
ale prodat něco, to by šlo. zatím dík, ale pište dál
Podívej, jsi malý. Ale v létě je přece jen více příležitostí nějakou kačku vydělat. A co takhle sběr spadaného ovoce? U silnic se toho válí mraky, vezmi nějakou kárku a seber to, podívej třeba tady v odkazu investia.cz/...
Budou u silnic dozrávat také ořechy.
V létě se dá nějaká kačka vydělat i česáním ovoce. Ze zkušenosti vím, že sehnat česáče např. na třešně je fakt problém. To vše bys i ve svém věku zvládl.
Jinak k tomu kapesnému.. nejsem rozhodně zastáncem toho, že se dětem nedává nebo bere kapesné. Můj syn měl kapesné odmala, úměrné věku, je třeba děti učit hospodařit. Nikdy v životě jsem ho netrestala tím, že bych mu za nějaký prohřešek sáhla na jeho peníze.
Pokud se budeš snažit, je možné, že rodiče otázku kapesného přehodnotí a budou ti ho dávat. Alespoň já bych to rozhodně udělala.
Ještě mě napadlo.. kdysi jsem v jedné čtvrti otvírala obchod, potřebovala jsem rozházet letáky do schránek, aby se o otevření vědělo, tenkrát chodil syn s kamarádem.
V místě, kde máme chalupu, chodí s letáky supermarketů kluk, zřejmě to má někdo z rodičů na sebe a dělá to on? I tohle by šlo?
Nevím, tedy odkud jsi? Ale samozřejmě čím větší město, tím více možností.
To jsme to dopracovali, děti musí pracovat. V 10ti letech fakt nevím, to byste si měl užívat bezstarostné dětství. V 15ti to už se dá něco vymyslet, na chalupu nám chodí kluk pomáhat např, pohrabat seno, nějakou kačku dostane, jídlo a pití. Hlavně se sem chodí zašít před otčímem. Sběr papíru je výdělek nic moc ale zkuste obejít sousedy a papír od nich sezbírat, kovošrot by od vás neměl železo vykoupit. Babičky nějakou korunu nedají?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.