Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubař - velmi citlivý zub

Od: marek23 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

byl jsem před 3 týdny na plombování u zubaře. Plomboval mi mimo jiné i stoličku vpravo nahoře.
Jak to dokončil, řekl mi, ať si vypláchnu... tak jsem učinil a projela mnou strašná bolest, když jsem dal tu vodu na ten zub.
Zeptal jsem se, jestli to je normální, pán doktor mě ujistil, že je to přecitlivělá reakce a prý brzy odezní.

Jenže neodezněla...

Tedy, ne úplně. Když si nyní dám vodu na ten zub, trochu to pobolívá a je to v pořádku. Pokud však jazyk dám tak, aby ten proud studené vody šel přesně na to místo, kde mi tu plombu dával, projede mnou úplně šílená bolest, stejná, jako když jsem si po zákroku ústa vyplachoval.

Rád bych se zeptal, zda je to podle Vás normální, a zda bych měl zubaře opět navštívit. Někde jsem četl, že u hlubších zákroků to může trvat i dva měsíce, než se zub úplně uklidní.

Dále bych se rád jen na něco doptal, když mi pán doktor dával dopředu bílou plombu (za 500,-) a ta plomba se mi nejspíš rozpadla, tak když mi ji nahradí, musím znovu platit?

Děkuji mnohokrát

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mně se to normální nezdá, osobně jsem to nezažila, ale jeden dneska neví, jaké prostředky používají. Dnes zachrání zub, který se kýve jak hrom a je v něm zánět, ani se mi nechtělo věřit. Dřív to bývalo tak, že vytáhli nerv a bylo po citlivosti, ale škoda nervu, zub pak černal. Pokud Vás to vyloženě nebolí, tak počkejte ty 2 měsíce a pak tam naběhněte znovu. Co se týká rozpadlé plomby, měl byste mít nárok na reklamaci, tedy i účtenku. V opačném případě je na libovůli zubaře, zda Vám reklamaci uzná a dá zdarma novou.

fany
hodnocení

0x

jyxo.info/...

Normální to není, vypadá to na klubající se zánět. Zuby budeš ještě v životě potřebovat, takže bych vyměnila neschopného zubaře. Měl zub léčit, pak uzavřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]