Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP a srážková daň

Od: sebod* odpovědí: 10 změna:

Prosím, prosím. Je v pořádku, když na dohodě o DPP je napsáno, že srážkovou daň bude odvádět zaměstnanec? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Ano, je to výhodnější při konečné ročním zúčtovaní daní. Koukni třeba sem

podnikatel.cz/...

doplněno 16.08.16 13:56:

Není zač - ať se dílo daří;)

sebod*
hodnocení

zlatá. Děkuji

xy
hodnocení

0x

Jakože zaměstnavatel daň nesrazí a nechá její úhradu na zaměstnanci?

doplněno 16.08.16 14:29:

s tím jsem se nikdy nesetkala. A ani v odkazu to nevidím *nevi*

uska*

Ne, ne. Zaměstnavatel srazí a odvede srážkovou daň, ale zaměstnanec za určitých podmínek ji může získat zpět. Čtěte hned první větu ... ZAPLACENOU DAŇ

xy

Tomu rozumím, že zaměstnanec může získat za urč. podmínek zpět i srážkovou daň , což dříve možné nebylo. Z dotazu jsem pochopila, že zaměstnavatel nebude srážkovou daň odvádět , a odvede ji zaměstnanec , to se mi nezdálo možné.

sebod*
hodnocení

xy. Pochopil(a) jsi dobře. Zaměstnanec má v dohodě napsáno, že daň bude odvádět on. Nebude ji tudíž srážet zaměstnavatel. Setkala jsem se s tím v poslední době u několika lidí, kdy jim účetní tvrdí, že je to v pořádku.

xy

S tím jsem se nesetkala, ale zapátrám, člověk se vždycky může poučit

doplněno 16.08.16 18:29:

takže jsem se zeptala kovaných na ekonomickém foru.

business.center.cz/...

zbývá tedy otázka, zda jde skutečně o DPP. Případně můžete můj dotaz na foru doplnit o bližší podrobnosti, které o tom víte.

sebod*
hodnocení

xy. Také moc děkuji. I mně se to nějak nezdá.

uska*
hodnocení

0x

Ahoj děvčata - to mě podrž. Nesetkala jsem se s tím, (ale také nemusím znát vše) že by byla vyplacena mzda bez odvodů. U původního dotazu jsem jen rozlišovala rozdíl mezi zálohovou daní a srážkovou, vůbec mne jiná varianta nenapadla.

Sebodko, co mají tito lidé na výplatnici? Žádné odvody?

doplněno 17.08.16 08:53:

sebotko, za první odpověď se omlouvám, ale dle odpovědi mého kamaráda z FÚ toto možné není. Teď sama nevím, kde je pravda. Teď jsem napsala dotaz na Ministerstvo financí. Pokud se dočkám odpovědi, sdělím jí zde.

sebod*
hodnocení

nemají provedenou žádnou srážku. Nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]