Chtěl bych se zeptat, líbí se mi jedna holka, které je 23, a mně je teprve 15. Je to moje vedoucí z tábora (já praktikant, ona vedoucí), rozumíme si velmi dobře, ale nevím, jestli by to stejně fungovalo, i když by se jednalo o vztah jako takový. Hlavním problémem je, že ona pochopitelně studuje v Praze, zatímco já jdu teprve na střední 130km od Prahy, a z toho plyne, že se vídáme maximálně tak jednou do měsíce. Nevím úplně co s tím, hlavně, mám jí prostě napsat, že jsem do ní zamilovanej, nebo třeba počkat až se sejdeme a postupně to nejak víc dávat najevo? Fakt už nevím co a tím, ale mám strach, že jestli bych třeba čekal, až mi bude 18 (jí 26), tak už by mohlo být pozdě. Ale zase mám strach, že takhle v 15 ji to říct by mohlo přerušit i ten krásný přátelský vztah. Máte někdo s tímhle zkušenost, nebo alespon dobrou radu/ nápad? Moc díky
Nepište jí o svých citech, jste pro ni moc mladý. A přátelství mezi vámi by to mohlo opravdu narušit. Mohla by s Vámi přerušit kontakt, aby Vás zbytečně nezraňovala. Z jejího pohledu - Vás může brát ještě jako dítě. Názory mohou být ale různé, takže za sebe radím - nekažte si přátelský vztah, aby Vás to pak ještě dlouho netrápilo a nemrzelo.
Nechal bych si krásné vzpomínky a neříkal bych jí nic. Nefungovalo by to a navíc jí ztratíte. Můžete se utěšovat, že po pár letech kamarádství, pokud vydrží, až budete dospělý, jí budete nablízku. A mezitím si najdete jinou slečnu a tomuhle se zasmějete.
Určitě jí nic neříkej, mohla by se ti začít vyhýbat. Pokud by tu mohlo něco vzniknout, tak by to muselo vzejít od ní. Ale stejně by to dlouho nefungovalo. Jste každý mentálně někde úplně jinde.
Hmm, tak tu je těžké radit. Určitě by ji to potěšilo, ale na druhou stranu asi i trochu polekalo a v dalším chování k tobě by ji to v každém případě znejistilo. Nechci tě ranit, ale z její strany by asi vzhledem k věku neslo očekávat opětování vztahu. Ale možná se pletu. Navíc i ty sám budeš na začátku školního roku překvapený z nových spolużaček, a tyto prázdniny tak zůstanou hezkou vzpomínkou
Ne, to bych opravdu nedělala - nekazte si to přátelství. Vy si už připadáte skoro dospělý, ale zatím to není pravda (sám to časem zjistíte); ona už dospělá je. Ten vztah by neklapal. Určitě že vás má ráda - jako mladšího bráchu. Také mám takové kamarády a přesně tak je beru.
Asi jste si mentálně blízko, jinak by přátelství mezi vámi nemohlo fungovat. Znám manželství staré 30 let, kde se přátelili několik let dospělá žena 28 let a nedospělý hoch ve věku 16 let. Manželství funguje, protože dodnes jsou oba myšlením mladí, jsou pracovití a mají k sobě vzájemnou uctu. Takže v tom nevidím problém.
Když budete celý život žít jen v obavách, že pokud vyjádříte své city, protějšek se na Vás vykašle, tak nežijete ale jen přežíváte. Bud získám, nebo ztratím, o tom je život. Když Vás nebude milovat, nebude Vás milovat ani když Vám bude už 18 let, to si uvědomte. Hodně zdaru. To je má rada.
p.s. Staré, české ale dobré přísloví říká - kdo se bojí, nesmí do lesa. Jak to máte Vy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.