Nejste přihlášen/a.
Předesílám, že nejsem krkavčí otec, na syna platím pravidelně a dostatečně a nehodlám to měnit...to jen pro šťouraly.
Nicméně někde jsem zaslechl, že si může plátce výživného snižovat výživné dle toho co zaplatil navíc. Moc se mi to nezdá, i když určitou logiku by to mít mělo.
Například můj případ. Synovi jsem zaplatil tábor na 14 dní a následně jel se mnou na 14 dní na dovolenou. To vše samozřejmně nad rámec alimentů. Tudíž jsem ho v podstatě měl celý měsíc, takže proč platit alimenty?
Osobně to neřeším. Vím že to exmanželka použije na zvýšené výdeja v září do školy, ale zajímá mě jak to je. Děkuji všem za názor.
Vy si nemúžete snižovat a upravovat výživné,i když jste synovi zaplatil tábor a podobně.Musíte posílat soudem stanovenou částku v daný termín k rukám matky,nebo kam vás soud zavázal.Úhrady navíc jsou vlastně dobrovolné a nenahrazují řádné výživné.V případe dalšího zvyšování alimentú múžete pak u soudu prokázat,že synovi tak či tak dáváte vyšší výživné jinými formami a soud na toto pak přihlédne.
Výživné Vám bylo vyměřeno soudně, tudíž je Vaše povinnost platit částku o které rozhodl soud. Vše, co synovi platíte mimo tuto částku, platíte z vlastní vůle a dle svého uvážení. To není výživné navíc. Kdybyste si výživné samovolně snížil, mohlo by se Vám stát, že by ho matka dítěte po Vás vymáhala třeba exekučně. Takže se řiďte tím co máte v rozsudku.
Až budete starší,potažmo starý a Váš syn se bude třeba o Vás starat,co si asi řeknete...Že je to Vaše krev,i když ho nevychováváte.Jistě ho milujete a on Vás.Jinak byste si ho tak často nebral.
Víte,jsou na Světě daleko důležitější aspekty než jenom peníze.Peníze se utratí,rozkutálí.
Lásku,štěstí a zdraví si za ně nekoupíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.