Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práva v nemocnici pro návštěvy

Od: rosalindaaa* odpovědí: 42 změna:

Chtela bych se zeptat jestli me muzou vyhodit z nemocnice kdyz bych tam chtela zustat sedet u snoubence pres noc? Navic je uplne v jinem kraji daleko od bydliste a momentalne na ubytovani nemam penize...co myslite?

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

refik*
hodnocení

2x

Nemohla,ale když nemáte peníze vy,tak at´si zažáda snoubenec o nadstandartní pokoj a tam můžete být a on to pak zaplatí.

doplněno 08.10.09 20:11:

Možná to bude znít tvrdě,ale pokud je snoubenec vážně nemocen,má bolesti,tak by stejně chtěl spát,mít klid a s nikým nemluvit,protože ty návštěvy vyčerpávají a proto jsou jen pár hodin povoleny.Snoubenec Vám to třeba neřekne,ale vy sama víte jak na tom je zdravotně.

rosalindaaa*
hodnocení

jenze tam je asi jen jeden pokoj nadstandart a ten je plny, a proc myslite ze ne? vzdyt ta nemocnice je statni..

rosalindaaa*
hodnocení

Myslim ze jeho stav je stabilizovany , jinak by ho neprevazeli z Pardubic az do Liberce, je totiz na spinalni jednotce a navsrevy tam pry muzou cituji : ,, od nevidim do nevidim ´´

hodnocení

1x

Vážení a milí, přeci jsme byli taky zamilovaní a dělali hlouposti. Jen si vzpoměňte, jak jsme nenáviděli svět, lidi, rodiče, kámoši. Ty co nám dávali dobré rady jsme zatracovali. To že jsme přišli po čase na to, že jsme byli hloupí až blbí, vděčíme životu a zkušenostem.

hodnocení

0x

Vyhodit nikoliv, ale nechat vyvézt ano. Ale klidně Vás tam taky můžou nechat. To záleží na mnoha okolnostech.

Každopádně nevydržíte sedět na židli celou noc, a co pak ráno?

rosalindaaa*
hodnocení

Na jakych okolnostech to zalezi?

refik*
hodnocení

0x

Na sestřičkach!Jestli budou dělat,že vás tam nevidí,ale myslím si,že vás tam nenechají,ony jsou rády,že mají poměrně klidek na noční směně-záleží na jaké oddělení samozdřejmě.

rosalindaaa*
hodnocení

bojim se toho no ,a tak nevim jaky pouzit na sestry argument , myslite ze by pomohlo kafe nebo cokolada? ja nijak nebudu prekazet nebudu naopak rada se o pritele postaram

rosalindaaa*
hodnocení

oni na ten pokoj chodi kazdy tri hodiny obracet pacienty...

lidka*
hodnocení

0x

Nejlépe bude, dohodnout se s ošetřujícím lékařem. I když by Vám to povolila některá sestřička, mohla by mít potom zbytečný průšvih. A to by potom nespasila ani čokoláda nebo káva. Určitě i snoubenec potřebuje v noci klid. Vlastně by mohl on požádat lékaře. Možná, že jednu noc byste mohla přečkat na recepci. Jistě tam budou mít nějakou pohotovost, takže by se to asi dalo domluvit s recepční. Hlavně ať se Vám brzy uzdraví a budete ho mít co nejdřív doma.

rosalindaaa*
hodnocení

myslim ze lekar mi to nedovoli uz vubec :( dekuju ale prave ze tady bude minimalne mesic :(

refik*
hodnocení

0x

A těm ostatním co s ním leží na pokoji by to určitě nebylo příjemné,když je chodí obrácet,tak jim určitě musí dávat i baženta aby mohli udělat svou potřebu.

doplněno 08.10.09 20:47:

Věřím vám,že s ním chcete být na blízku,ale přijedte na návštěvu,odjedte a budte s ním v myšlenkách.SNOUBENEC bude kvůli vám na nervy,když vám nedovolí zůstat u něj a bude si dělat starosti kde jste a jestli se vám něco nestane a to mu nepomůže.

rosalindaaa*
hodnocení

myslite si ze se mi vyplati projet 500 kc jenkvuli tomu abych s nim pobyla hodinu , dve a pak zas jela domu?!

to se vám asi vyplatí, nebo si najděte nocleh v soukromí. Nikdo nemůže hodnotit co se Vám vyplatí a co ne.

rosalindaaa*
hodnocení

no když projedu všechny peníze hned ze zacatku tak se uz za nim pak nepodivam vubec :(

karelputnor

Vážená snoubenko, předpokládám, že si děláte legraci . Vaše práva končí právě tam, kde začínají práva druhých. Nejsem si jist, zda nemocnice, zdravotnický personál a především spolupacienti, budou vaší touhou po ubytování zdarma na nemocničním pokoji zrovna nadšeni. Nevím kolik vám je, ale z vašeho projevu bych si tak tipnul, že více než 15 to nebude, takže to raději proberte ještě s rodiči.

rosalindaaa*
hodnocení

Myslite si ze se clovek muze v 15 vdavat? A navic soudni koepicient mi rekl ze nikdo nema pravo me z nemocnice vyhodit kdyz je statni...je videt ze jste chlap a k tomu dost necitlivy a asi i nezamilovany

domnívám se, že Karel a mnoho dalších jme zažili takové lásky. Časem jsme dostali rozum a přemýšlíme. (Ne)můžete soudit podle několika dobrých rad, když jste šílšně zamilovaná. V 15 letech vdávat. zeptejte se maminky a kamarádek, zdali by se chtěli vdávat v 15. Přeji Vám, Ti, aby se tě láska držela hodně dlouho držela, a rozum zůstal.

rosalindaaa*
hodnocení

ale me neni patnact! ja uz pracuju!

já jsem někde napsal, že Vám je 15let?

U mě pracují i ve 14 letech (na brigádě)

karelputnor

Takže vy se budete vdávat, tak to už jste zralá žena. Gratuluji. Pořád jsem si tak nějak myslel, že doba pokročila a když už někdo chce vstoupit do svazku manželského, tak mu pár stovek za ubytování problém nedělá. Asi jsem se mýlil.

rosalindaaa*
hodnocení

Oddat se muzou nechat i chudy lidi... kdyz chteji byt spolu

karelputnor

Máte pravdu, o tom žádná. Jenže to není zdaleka důvod, abyste obtěžovala lidí ve svém okolí. Předpokládám, že podobně budete řešit příchod potomků - to zase na oplátku bude bydlet snoubenec či manžel s vámi v porodnici. Asi jste s tou hypotékou trochu přestřelili ...

rosalindaaa*
hodnocení

nevim proc bych svoji pritomnosti nekoho obtezovala? s mym pritelem jsme na sebe zvykli a pak uz je na pokoji jen stary dedek ktery sam otravuje lidi okolo, pritel musi taky snaset jeho vylevy

No, ten "starý dědek" má taky svoje práva a myslím, že právě s ohledem na něj vás mohou z pokoje vykázat.

rosalindaaa*
hodnocení

a jak to ze teda muj pritel ktery by mel byt v klidu musi byt zrovna s nim na pokoji? to je taky porusovani prav

Ale houby, to je prostě chod nemocnice. Pokud je váš přítel nespokojený s léčbou nebo prostředím nemocnice, nikdo ho v ní nedrží, má právo podepsat reverz jít domů (nebo se nechat přijmout jinam). Pokud je v nemocnici, tak musí očekávat, že holt přijde do styku s dalšími nemocnými pacienty. Bohužel, se staršími lidmi to opravdu často nebývá jednoduché, nicméně oni za to kollikrát ani nemohou, to je prostě stáří. Pokud je na pokoji nespokojený, může se zkusit domluvit na přeložní na jiný pokoj, pokud je to možné. Oproti tomu vy jako návštěva musíte respektovat práva ostatních pacientů, se kterými přijdete do styku.

Jinak jsou to práva pacientů, bod dvě:

Pacient má právo znát jméno lékaře a dalších zdravotnických pracovníků, kteří ho ošetřují. Má právo žádat soukromí a služby přiměřené možnostem ústavu, jakož i možnost denně se stýkat se členy své rodiny či s přáteli. Omezení takovéhoto způsobu (tzv. kontinuálních) návštěv může být provedeno pouze ze závažných důvodů.

Čili všichni pacienti mají nárok na soukromí, což může osoba celodenně/celonočně na pokoji, která tam nemá z odborného hlediska co dělat (není ani zdravotník, ani pacient), dost výrazně narušovat. V takovém případě má nemocnice povinnost v rámci svých možností sjednat nápravu. Navíc dospělý člověk má právo na denní styk s přáteli, ale ne na nepřetržitý kontakt.

karelputnor

Možná ten "dědek" si zaplatil do systému zdravotního pojištění tolik, že váš přítel se svou platbou by neměl mít právo ležet ani vedle něho na zemi. Važte slova, aby vám v té nemocnici náhodou někdo neupravil make - up.

refik*
hodnocení

0x

Já myslím,že vy nejste asi hodně zamilovaná,protože zamilovaní jsou vděční za každou minutu co můžou být spolu a dvě hodiny je pěkná doba.A když vás tedy jak vy říkate nemůžou vyhodit,vemte si s sebou stan,rozložte si ho blízko nemocnice,tak jak to nedávno udělali rumuni a je.Mě by pak zajímala reakce lidí a hlavně policie jestli by taky tak nečinně jen koukali a máte ušetřeno!

rosalindaaa*
hodnocení

Jsem zamilovana , jenze kdyz splacime hypoteku tak musim taky asi pocitat kazdou korunu, coz vy asi neznate.

refik*
hodnocení

0x

A tam kde bydlíte není vhodná nemocnice,?Vždyt snoubenec může požádat o převoz do místa bydliště,nemusí ležet v jiném kraji.No záleží jakou má nemoc,ale ARO,LDN atd je v každém kraji

rosalindaaa*
hodnocení

bohuzel na jeho problem se nejlepe specializuje tato nemocnice

refik*
hodnocení

0x

S tou hypotékou jsem chtěla napsat něco podobného,taky si myslím,že přestřelili,protože se vydáva za chudou a chudí by nedosahli na bonitu.

rosalindaaa*
hodnocení

nevydavam se za chudou ale asi kdyz proste platime hypoteku a pritel je na kontrolce tak nechci vyhazovat plno penez za umasteny hotel

karelputnor

Proboha, nemocnice není ubytovna pro spořivé. Když nechcete umaštěný hotelový pokoj, tak si v tom městě kupte byt nebo vilu a máte po problému.

refik*
hodnocení

0x

Já vidím,že jste úplně hnusný,chladný člověk a poradte si sama.S tím dědkem jste to přehnala,ale jednou budete taky stará,tak si na si na ty vaše slova vzpomeńte.Dobrou

rosalindaaa*
hodnocení

No taky zrovna vas se o radu nikdo neprosil, a navic nase generace se stari stejne nedozije, takze jestli jsem se vas nejak dotkla tak to se omlouvam asi uz taky nebudete nejmladsi...

lidka*

Rosalindo, měla byste se nad sebou zamyslet. Vy nechcete radu, ale jenom se dohadovat, útočit na ty, kteří se snažili Vám poradit a měli s Vámi dost velikou trpělivost. Nerespektujete práva druhých (starý dědek) a pouze pro své pohodlí a úsporu peněz se snažíte prosadit něco proti určitým pravidlům. Možná je to tím, že prožíváte stres z nemoci svého přítele, ale to není omluva. Nevím, jak by se Vám líbilo být v nemocnici a v noci by u vedlejšího lůžka seděl "starý dědek"? Zamilovanost Vás ještě neopravňuje být sobecká ke svému okolí. *bum*

refik*
hodnocení

0x

Taky si myslím,že nechtěla vůbec poradit.Všimli jste si jak je zákeřná,zapšklá a nemá úctu ke starším lidem,ale to je výchovou.Ona za to nemůže.

refíku, za to může láska.

refik*
hodnocení

0x

Milane to nemá s láskou nic společného,je sobecká,hledí na sebe.A taky každou chvíli psala něco jiného,jednou že by sestřičkám pomahala pacienty obrácet a pak,že jim leze starý dědek na nervy,ona by ho obratila tak,že by chudaček děda spadl na zem.

fany08*
hodnocení

0x

Hmm, mého muže nechtěli nechat ani u našeho malého syna v nemocnici mimo návštěvní hodiny, dokonce ani po jeho operaci tam s ním nemohl být :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]