Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám velkou zálibu v odlévání mýdel z koupené glycerinové mýdlové hmoty ze specializovaného eshopu.. Koupila jsem si různé též různé silikonové formičky, speciální mýdlové barvy, silice a vůně do mýdel (nejsou to zrovna levné záležitosti). Podárovávám známé a příbuzné, ale přece jen bych aspoň část odlitých mýdel ráda nějak legálně prodala. Nejedná se o nějaké velké množství - cca tak 30 - 50ks za měsíc. Moc mě baví odlévání originálních, zajímavých mýdel. Tak prosím o radu, nechci si kvůli tomu zřizovat živnost..
Tak bohužel Vás musím varovat. Bez atestů výrobky prodávat nelze. Získat všechny potřebné potvrzení stojí dost úsilí a nemálo peněz. Tady je o tom moc pěkný článek a bohužel asi z něj poznáte, že prodávat leáglně není jednoduché. Konkrétně na Fleru spousta prodejců prodává mýdla jako dekorativní předměty... A třeba výrobna kosmetiky - jen takové drobnosti - musíte mít k dispozici 7 místností, které mají jeden samostatný vchod a zabezpečený proti pronikání hmyzu. Atest jednoho výrobku stojí cca 2-10 tisíc, záleží kdo vám zpracuje podklady. Já také vyrábím kosmetiku, ale díky tomuto všemu si jí prodávat netroufám...
Ufff... No, tak to je síla. Možná zkusím prodat nějaké zvlášť pěkné, povedené mýdlo jen jako dekoraci - ono totiž ne každé se podaří. Zalévám odlité mýdlo z formičky ještě průhledným mýdlem.. Ale děkuji za Vaši odpověď, vidím jistě, že živit se prodejem mýdel opravdu nebudu
Jj, je to mazec. Také mě to pěkně štve. A přitom víme, že bychom nabízeli mnohem kvalitnější věci a z kvalitnějších surovin než v obchodem a stejně tím můžeme dělat radost jen jako dárky... Dokonce jsou i limity na aktivní látky - bavila jsem se o tom s jednou známou, co dělá právě mýdla a říkala, že dle norem by musela své výrobky šidit, aby dodržela zákonné normy, kdyby je chtěla legálně prodávat.
V elektronice je to ještě mnohem horší. Tam za potvrzení, že váš výrobek neruší televizi apod. dáte minimálně 150 000 Kč, i když je z principu jasné, že rušit nemůže ..
Pořád mi to vrtá hlavou, certifikát u dovezené mýdlové hmoty přece je k dispozici! Vyrábí se ve Velké Británii, složení i certifikát tato mýdlová hmota má. Přece by vývozce nemohl vyvážet takovouto mýdl. hmotu, pokud by tam byly nějaké nebezpečné, škodlivé přísady? Tak to, že hmotu pouze rozpustím, přidám přírodní silice určené do mýdel a částečně obarvím přírodními minerálními práškovými pigmenty, oxidy a spec. barvami přímo určené do mýdel, přece neudělám nic škodlivého. Sama rozhodně vyrábět mýdlo na prodej nehodlám. Tak certifikát mi sem stáhnout nejde, ale je na stránkách Kutilov, mýdlové hmoty.
Transparentní mýdlová hmota.
Velice oblíbená a kvalitní mýdlová hmota. Mýdlová hmota je průhledná a bez zápachu. Hmotu můžete různě přibarvovat, vonět a přidávat různe suroviny, které naleznete v naší nabídce. Obsahuje vysoké procento glycerinu která zajištuje hebkou a vláčnou pokožku.
- pH 7,5 až 8,5
Složení: Aqua
Glycerin
Sodium Stearate
Propylene Glycol
Sorbitol
Sodium Laurate
Sodium Laureth Sulfate
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Chloride
Stearic Acid
Lauric Acid
Pentasodium Pentetate
Tetrasodium Etidronate
Podle odpovědí se zdá výroba mýdel legálně téměř nemožná?
Ale píšete, že jste investovala do forem. Vidím nějaké reliéfy, miminko, andělíčky, nevím, jaké a kolik forem máte? A co ty formy zkusit zužitkovat odlévaním dekoračních předmětů z jiného materiálu? Určitě jsou nějaké rychle tvrdnoucí hmoty, nebo např. sádra?
Nabídnout bílé odlitky třeba do škol učitelkám na výtvarku? Jsou různé příležitosti- např.vánoce, Svátek matek atd., kdy by mohly děti vybarvovat např. bílé odlitky ze sádry jako dárky domů? Tam byste žádný atest nepotřebovala?
Pokud byste navíc uměla vyrobit sama formy, mohlo by to být zajímavé?
Děkuji za příspěvek . Tak silikonových formiček mám opravdu dost, umím si vyrobit i formy sama - několik takových mám. No, jako nápad je to zajímavý - asi budu o tom také uvažovat.
No, tak to je super! Podívejte, u těch dekoračních předměrů se časem můžete např. zaměřit i na jné cílové skupiny
Např. hasičů jsou v republice mraky, stále mají nějaké soutěže, nebo myslivců, tady by se o výrobě dekoračních předmětů pro tyto skupiny fakt dalo uvažovat.
Jinak, mně se miminka líbí, určitě by zájem z omezeného okruhu zájemců byl, A když si lidé mohou dávat do bytu "Andělky", tak proč ne např. miminka?
Co konkrétně vám vrtá hlavou? Výrobce hmoty certifikaci má, má ji i zpracovatel? Příklad: koupím vajíčka s dokladem o nezávadnosti, díky mé nezodpovědnosti se budou týden opékat na kuchyňské lince a pak vyrobím zmrzlinu, kterou prodám před školou. Ups, všechny děti mají salmonelu, kdo za to může?!?
Co když Salmonela nebude mít nic společného s vajíčky a dostala se tam z jiného zdroje? Špatná technologie, nevhodné ostatní suroviny, hygienické podmínky, hlodavci v kuchyni Všechno, co musí jeden splňovat, aby dostal ten kouzelný papír.
Vystihl jste to přesně (podstatu) .
(Akorát tedy zrovna s tou salmonelou je to trochu jinak - ta už by v těch vajíčkách (respektive na jejich skořápkách) musela být od chovatele, který by tou chorobou měl nakaženou drůbež).
No tak zrovna vajíčka nejsou úplně vhodné přirovnání. Vejce mají dobu použitelnosti v řádu týdnů, mýdlo v řádu let. Navíc právě u mýdlové hmoty s oliv. olejem výrobce doslova uvádí: "vysoce stabilní i pokud se uchovává delší dobu při vyšší teplotě". Navíc tuto hmotu pouze rozpouštím - (nevařím, to by se zkalila a ztratila transparentnost), pak odlitá mýdla po dni schnutí balím do celofánu a ukládám do krabice na chladnější místo. Takže si opravdu nemyslím, že by taková mýdla byla někomu nebezpečná.
No myši v kuchyni určitě nemám - ani jinde doma. Prostě mi to všechno přijde jako zbytečná buzerace. A když už teda někdo ten "kouzelný papír" dostane, kdo zaručí, že v budoucnu třeba ty myši nebude v provozovně mít? Nebo něco jiného - to pak chodí kontrolovat průběžně?
Přesvědčovat mě nemusíte, klidně vyrábějte a hlavně prodávejte. Vyrábět se dá všechno od dynamitu po hodiny s kukačkou. Podmínkou je naplnit podmínky dané zákonem a zbytku se říká zodpovědnost ...
Nejedná se o živnost, ta je od slova"živit" ale o domácí přebytky. Nad určitou mez, je potřeba zaplatit daň z příjmu. Mnohem větší problém bych viděl v tom, že pokud se po tom mýdélku někomu zapaří prcinka, oškube vás jako husu. Stačí, aby v tom uměl chodit. Předpokládám, že nějaké atesty o nezávadnosti vyřizovat nebudete.
Děkuji za odpověď, nějaké atesty ohledně nezávadnosti opravdu vyřizovat nehodlám. Jen jsem si myslela, abych měla odbyt právě na ty přebytky.. Vzhledem k tomu, že mýdlo nevyrábím, ale pouze odlévám (přibarvuji, přidávám silice) již hotovou hmotu, jejíž složení je volně ke stažení u prodejce - tak jsem se domnívala, že by stačilo přiložit k mýdlu vytištěné složení a dovozce.
Nabídka takových mýdel je veliká,ale na normální mytí bych si je nekoupila,mám doma asi 4,ale pouze jako dekoraci v koupelně.Bála bych se barviv,jsem alergická a mám citlivou pokožku a to asi nejsem sama a 50,- za kus,to opravdu není na běžné použití-myslím cenu těch,co jsem koupila,vy máte třeba cenu jinou.
Tak barvy používám pouze jen určené do mýdel - jiné bych opravdu nepoužila. Používám tato mýdla denně i celá naše širší rodina, mytí těmito glycerinovými mýdly je daleko příjemnější, než mytí mýdly koupenými v obchodě. Co se týče ceny - žádné jsem dosud neprodala, je to opravdu prodělečný koníček. Každému se líbí - kdo je ode mě dostal, říká si o další, o placení ale řeč není (rodinu samozřejmě nemyslím). Pak se dozvídám, že některá tato mýdla byla použitá jako úplatek, nebo dárek někde jinde..
Jednou jsem dostala na Vánoce dvě krásně voňavá ručně vyrobená mýdla. Nezdobená, na mytí. Ten člověk, který mi je dal, je koupil někde na vánočních trzích od zaběhlého výrobce (měli vlastní firmičku, ale název už si nepamatuji). Ovšem jak se zjistilo, mýdla byla velice agresivní k pokožce (a to nejsem nijak alergická nebo citlivá na běžné látky). Dopadlo to tak, že to voňavější jsem si dala do skříně mezi prádlo, a to, které mi vonělo o něco méně, jsem používala na ruční praní. Pralo parádně, ovšem ruce z něho byly jak struhadlo. Zajímalo by mě, co do toho vlastně používali, protože normální mýdlo z obchodu toto nedělá; ani to nejlacinější.
Já vám poradím jen jedno. Kdo se bojí nesmí do lesa. Zkuste nějaké farmářské trhy, nebo nějaké burzy poblíž. Uvidíte, odzkoušíte si reakce zákazníků, jak na cenu, tak jestli vůbec bude nějaký zájem. Na nic si nehrajte, dobře si spočítejte cenu, nahoru se jde blbě, dolů couvnout můžete vždycky. Výrobek musí mít etiketu, to zvládnete a uvidíte. Udělejte několik velikostí od stejného výrobku, aby jste si ověřila o co bude zájem. Mezi lidmi není moc peněz, uvidíte sama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.