Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začervenání po alkoholu zmizí poradíte?

Od: zdravinazdravi odpovědí: 6 změna:

Ahoj většinu času mám na obličeji pod očima a trošku na kořenu nosu začervenalou suchou plet někdy víc někdy mín až skoro vubec alergii na nic nemám beru jen léky na tlak a srdce

Po alkoholu když se opiju tak mám plet uplně čistou bez jediného flíčku asi že alkohol zužuje cévky?Proto hledám alternativu v podobě ovoce a zeleniny,nevíte náhodou co by mohlo mít tak blahodárný vliv na plet jako alkohol?

Myslel jsem že budu mít něco s ledvinami jak tato část obličeje udajně naznačuje ale zádné problémy nemám

Zlepšení po alkoholu mám několikrát vyzkoušeno

Co poradíte?Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

No, podle lékařů alkohol cévy rozšiřuje. Takže tudy cesta asi nevede.

Na pleť a na pokožku obecně, by měl mít blahodárný vliv Beta Karoten.

lekarna.cz/...

Já trpím alergií na slunko, tak se tím "krmím"preventivně. :)

figurek*
hodnocení

0x

jj, taky něco vím o zvýšeném krevním tlaku. Alkohol cévky nezužuje, ale rozšiřuje. Tím snižuje krevní tlak a napružené povrchové cévky zmiznou v kůži. To je ten celý blahodárný vliv alkoholu na pleť.

Co s tím? Co poradit? Co jiného, než snížit krevní tlak. Cigára nebrat ani do ruky, nepít kávu a kila navíc musí pryč. To znamená jíst hlavně zeleninu. Je úplně jedno jakou.

No a jen douška trochu mimo dotaz : Červený až skoro fialový nos a červené až skoro fialové skvrny na tvářích u notorických opilců naznačují problém jiný a mnohem horší než je zvýšený krevní tlak. Říká se jim jaterní skvrny.

zdravinazdravi
hodnocení

No tlak mám v pruměru 135/75 ale dnes jsem naměřil 145/90 protože mě v autě chytla arytmie a začal jsem být nalátný a motal jsem se a pískalo mi v uších?to jsem zažil poprvé naštěstí jsem zrovna stál v koloně

Jinak nekouřím a kafe tak 2x denně a vážim cca 75 kg na 180 cm výšky

balzerka

Tak parametry máte dobré, na ty arytmie je dobrý hořčík, pak E.vitamin nalačno, taky B6. Hořčík je v ořechách, banánech, kakau, celozrnném pečivu a přidejte si ten v tabletách. V lékárně Vám nabídnou kombinaci Mg +B6 i v několika verzích. A pak vyvarovat se stresů, což není lehké. Jinak pohyb, lehký sport, pomáhá při zvýšeném tlaku.

zdravinazdravi
hodnocení

Děkuji ještě by mě zajímalo,ale nevím jestli si něco nenamlouvám ale tak 3 den už piji jen minerálky a zdá se že se to taky dost zlepšilo do ted jsem mnoho let pil jen čistou vodu z kohoutku,myslíte že by mohla mít taky vliv?Je v ní chlor a je tvrdší a buh ví co v ní je nebo chybí

balzerka
hodnocení

0x

Alkohol spíš prokrví. Vždyť se říká : Na zahřátí! Červeń v obličeji, zvláště v oblasti nosu a tváří signalizuje spíš slabší kondici kardiovaskulární /srdečněcévní/. U těchto lidí je typické, že po výkonu, námaze /sport/ zůstává delší dobu červený obličej. Malý plicní oběh to neutáhne, tak jak je tomu u zcela zdravého. S věkem pak červená pleť někdy zůstává , třeba jen místy. Ledviny by znamenaly spíš otoky spod. víček. Stejně tak v oblasti očí se tmavší barvou projevuje špatná kondice jater. Ono je to totiž v našem těle všechno propojené, jedno ovlivňuje druhé. Tak i ty ledviny a cévy v nich souvisí s krevním tlakem. Prostě zkusit změnit celkově životosprávu, je asi první. Nehledejte nějakou speciální zeleninu či bylinu. Nepomůže, když zůstanete u nezdravé stravy plné tuků, cukrů, mouky, soli, éček a konzervantů, přemíry kávy a cigaret.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]