Nejste přihlášen/a.
Vkladní knížka je bankovní účet jako každý jiný, akorát že je tam ta "hmatatelná" knížka, která však nemá jiný než symbolický význam. Vhodné pro lidi, co jsou zvyklí držet něco "v ruce", ať už hotovost nebo aspoň tu knížku.
Pro "běžný provoz" je vhodný normální účet s platební kartou, pro spoření (resp. dlouhodobé uložení peněz) je nepřeberná řada produktů: spořící účty, investiční fondy, stavebko nebo třeba v současnosti stále populárnější zonky.cz
Určitě to existuje ale už nemá smysl...
Já vzpomínám nostalgicky když mi bylo 18 v roce 1982 jak babička vyndala ze sekretáře vkladní knížku strašně se naparádila já dostal za ukol se také pěkně obléknout a jeli jsme autobusem do města do záložny nebo spořitelny(už nevím) kde seděla paní za dřevěným stahovacím oprýskaným okýnkem.Babička jí dala knížku a řekla prosím 18000. Paní něco vypsala tužkou do nějakého sešitu,bouchla razítkem a hotovo.Já dostal 18000.Pro mě i dnes zážitek a zvláštní vzpomínka.Babička zase uložila pečlivě knížku do kabelky a jelo se domů...
Jak by to asi probíhalo dnes...zvláštní jak ta doba a vývoj jdou rychle.
Počítat,karta cislo učtu tuk,tuk máš to tam...
Rozdělil bych zde spoření, které je pojištěno a které je s rizikem a to i takovým, že nedostane ani korunu.
Spíše než Zonky bych doporučil půjčovat sousedům a známým.Tak dokážeš lépe zhodnotit riziko a také všechny peníze půjdou pouze tobě. U Zonky může zkrachovat Zonky (peníze jsou pryč) a také dlužník. Pak je tu ještě insolvence a soudem určené třeba i 30% zaplacení dluhů do 5 let. Ve výsledku je tedy ztráta daleko větší, než pouze 70% vložených peněz.
Když čtu "příběhy" těch kdo chtějí půjčit, tak žasnu, že jim někdo půjčí.
Půjčovat přátelům často znamená ztratit peníze i přátele. A přecejenom profesionální práci mají dělat profesionálové, risk-management zonky půjčování peněz určitě rozumí líp než já. Mám tam aktuálně kolem stovky půjček, aktuální výnos mezi 9-10%. Jistě, zkrachovat můžou. Ale riziko je podle mě odpovídající výnosu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.