Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v minulosti naše rodina platila školné holčičce z Ugandy. Nyní po letech jsme se domluvili, že se vzájemě navštívíme, nejdříve ona tady. Vyřízený dokument "Pozvání"z cizinecké policie, již máme. Problém je, že v Ugandě neexistuje zastoupení naší země a nejblíže je to v cizím státě, městě Nairobi. Chci se tedy zeptat, zda je možné vízum získat snadněji než cestami (jistě ne jednou) do vzdálené Nairoby. Tím myslím například: fyzickým zasláním všech potřebných dokumentů do Nairobi nebo zde do ČR nebo žádostí online. Nebo samozřejmě přímo v Ugandě na zastupitelství jiného ale stále státu Schengenského prostoru..Našla jsem několik odkazů zde ale řešení problému jsem nenašla..
Já se obávám, že na takto specifický problém Vám nikdo nebude schopný odpovědět. Není snažší si zavolat na Ministerstvo zahraničí a zeptat se přímo, jaké jsou možnosti? Od toho tam jsou - mzv.cz/...
Tam by Vám měli být schopni přesně říci, zda lze například vyřídit vizum dálkově poštou, popřípadě zda přímo v dané zemi není zastupitelský úřad jiné země.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.