Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská souběžně s výpovědí

Od: pracujici odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, bohužel na inspektorátu práce budou až v pondělí a já potřebuji radu do pátku. Jde o to, že potřebuji poslat dvouměsíční výpověď doporučeně poštou, protože zaměstnavatel mi ji odmítl podepsat. Jenže k tomu jsem onemocněl a doktor mi chce na týden napsat nemocenskou . Potřebuji v pátek poslat výpověď, takže mu přijde asi v pondělí, jenže v pondělí už nastoupim na nemocenskou. Při nemocenské nemůžu dát výpověď. Bude výpověď platná pokud den doručení bude stejný jako den nástupu na nemocenskou? Potřeboval bych ale reálnou radu, ne teorii nechci se pak "vydupat."
Je zde někdo kdo by mi poradil? Je výpověď platná od chvíle kdy jsem ji odeslal Tudíž pátek bude pro výpověď a pondělí až nemocenská?
Díky moc za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x

Vy můžete dát výpověď kdykoliv, tedy i v době Vaši pracovní neschopnosti. Nemá to na to vliv.

Pletete si to s případem, kdy Vám může dát výpověď zaměstnavatel. Tam jsou skutečně pak omezení. Ale to je jiná věc.

hodnocení

2x

Dobrý den. Zaměstnanec může dát výpověď kdykoliv, tedy i v době nemoci. Výpověď nabývá platnosti dnem doručení druhé straně.

pracujici
hodnocení

A den doručení bude přesně co? Co když si doporučený dopis nepřevezme?

stir*
hodnocení

2x
Klidně ji můžeš dát později, do 31 srpna. Stejně ti výpovědní lhůta poběží az od září.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]