Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ze strany zaměstnance VS nemocenská

Od: jankajakobova odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, potřebuji radu.pracovní poměr mi končí 31.8.2016 z důvodu mnou podané výpovědi. 25.7.2016 jsem nastoupila na nemocenskou z důvodu rizikového těhotenství. Nevím si rady, jak mám dál pokračovat. Už jsem zjistila, že by mi měli nemocenskou vyplácet i nadale ale nevím jestli mám něco hlásit na nějake úřady a jak to bude s mateřskou jestli na ni mam nárok a kdo ji budete vyplácet. Moc děkuji za odpověď. Janka Jakobová

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

V případě výpovědi ze strany zaměstnance zaměstnání skončí uplynutím výpovědní doby bez ohledu na těhotenství či nemoc. Na nemocenské budete mít nárok i po skončení zaměstnání.

Za osoby pobírající nemocenské hradí zdravotní pojištění stát. Jenom budete muset své zdravotní pojišťovně doložit, že pobíráte nemocenské (potvrzení od OSSZ).

K posouzení nároku na peněžitou pomoc v mateřství byste musela uvést více informací. Z Vašeho dotazu nevyplývá, jestli splníte podmínku délky nemocenského pojištění (minimálně 270 kalendářních dnů v posledních dvou letech před nástupem na PPM) a jestli na PPM stihnete nastoupit v ochranné lhůtě.

Pro účel PPM činí ochranná lhůta tolik kalendářních dnů, kolik trvalo poslední nemocenské pojištění (zaměstnání), maximálně však 180 kalendářních dnů.

jankajakobova
hodnocení

Dobrý den, u současného zaměstnavatele jsem zaměstnaná od 1.5.2016, kdy převzal firmu ve které pracují. V té jsem pracovala osm měsíců, než ji současný majitel převzal.
iz*

A co bylo před těmi osmi měsíci? Jestli správně počítám, mělo by Vám těch 270 dnů kalendářních dnů nemocenského pojištění vyjít (zaměstnání by celkem mělo trvat alespoň 9 měsíců).

Platí stále původní pracovní smlouva, nebo jste od května podepsala novou? To by mohlo mít vliv na délku ochranné lhůty po zániku nemocenského pojištění.

A v kolikátém TT budete při skončení zaměstnání?

jankajakobova
hodnocení

0x
Dobrý den. V době ukončení pracovního poměru budu v 17 týdnu těhotenství. Při přechodu pod jiného majitele jsem podepisovala novou pracovní smlouvu.
Janka Jakobova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]