Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předejít podzimním depresím?

Od: papene* odpovědí: 22 změna:
22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty depky mají společného jmenovatele-světlo a melatonin.;) V psychiatrických léčebnách prý léčí světlem, aby si mozek zreguloval výrobu melatoninu. Prý se tam svítí jako v Las Vegas.*placni* A asi to bude pravda. Známá na podzim mění žárovky, tam kde pobývá, za silnější zářivky. Říká, že ji to pomáhá. *palec*

amlim*
hodnocení

0x

Když to na mě "padá", tak mám potřebu jít do přírody,nebo si koupím nějakou maličkost,udělám si radost aj eště víc mi pomůže udělat radost čímkoliv někomu jinému.. Hlavně se snažím se v tom nepatlat. Nejlepší terapie je pro mě práce-činnost-nějaký cíl a pak nemám čas na deprese...Krásný prosluněný den**slunce**

hodnocení

0x

Podzim je pro mě naopak krásný,žádné deprese...Jdu do přírody, sledujit ty nádherně vybarvené stromy,sbírám houby,trhám trávy,plody na aranžmá...Člověk nabere v lese hodně energie,a letos je k tomu vynikající počasí...Pak dojdem domů,uděláme kávičku,punč,nebo čaj...zapálím aromalampu s hezkou vůní...to je pro mě krásně prožité odpoledne,zrovna včera to tak bylo,akorát ty houby už nerostou,je moc sucho..Hlavně vypustit všechny zbytečnosti z hlavy...Život je moc krátký,aby jsme si ho zkracovali depkami...Tak hlavu vzhůru a vidět jen to hezké a pozitivní...*slunce**tanec*

lidka*
hodnocení

0x

Já si myslím papene, že Ty jsi takový pozitivní člověk, kterému, jak doufám, depky nehrozí. A navíc máš nás tady na poradně, takže kdyby náhodou bylo ouvej - tak Tě z toho kolektivně dostaneme! *mala* Já také nemám moc ráda ani podzim a ani zimu, to přiznám bez mučení. I když je podzim krásně zbarvený, za chvilku to opadá a nastane dlouhá zima. A u nás dosti drsná. Takže v mém věku už sníh moc nemusím. I když ty kopečky okolo jsou někdy opravdu překrásné a rekreanti si samozřejmě libují. A co je hlavní, máš okolo sebe rodinu, přítele, pejsky a doma hodně krásných kytiček. Pro osamělé ten podzim a blížící se Vánoce jsou asi depresivní. Ale zase na druhou stranu si to někteří osamělí působí svým přístupem k životu, někdy pohodlností, přemýšlením o nemocích apod. To já zde mám tu svou rodinku pořád, nejsem líná pro ně něco dobrého připravit v týdnu i pravidelně každou sobotu. A když mají čas, neotravuji je svými problémy, ale raději si po obědě dáme kavčo a třeba partičku karet. Takže to je můj recept na zahánění depky a obrana proti osamění. I když člověk žije sám, osamělý nemusí být v žádném případě. A to je moc důležité! *placni*

zuzee*

Začátek podzimu mi nepřijde škaredý, člověk je ještě nabytý z léta... Horší pak v zimě. To si dám nějaký bylinkový čaj (bylinky co uklidnují), přečtu si pěknou knížku, nebo jdu ven (myslím že každé roční období své pro a proti, ale nesnáším zimu bez sněhu a když dlouho není sluníčko)., na návštěvu na pokec

papene*
hodnocení

Jo bez sněhu a ještě na blátě.To je prima.*zed*

papene*
hodnocení

:)Zdravím Lidko,

ne,ne depky nehrozí.To téma dnes bylo v telce.Tak sem se jen chtěla zeptat jak to prožívají jiní. Je pravda,když se podivám na ty moje tři pudličky,tak je svět hned růžovější.A ty kytičky,no co sy budeme povídat.*vtip*

Hezký podzim a něco pro oči ;)

doplněno 05.10.09 14:58:

Pardon si.

Jak předejít podzimním depresím?
ooouuu

Mám deprese jak prasese, když sy tohle přečtu *zed* Ukažte pudličky bez komentáře, bude nám líp.

papene*
hodnocení

ooouuu- nečíst to a je po depresích;)

ooouuu

Vylepšit pravopis a bude to dobré čtení.

papene*
hodnocení

Dík,zapracuji na pravopise*klik*

ooouuu

To zní dobře. Uvidíme ;)

lidka*

Krásné zákoutí - holt v zimě to bude o dost smutnější. Ale čert to vem, hlavně když přežijem! ;) Jsem zvědavá, kam to všechno uklidíš. Dokonce, jestli se nemýlím, tak tam vidím i tu tlustici, od které jsi mi tak přátelsky nabízela odnož. Ale kolega nezklamal a už ji mám na parapetu a aklimatizuje se u mne. No a co se týče zvířátek? Můj maxikocour, aby mohl být u mne, tak je narvaný na stole v odkládací krabici na desky A4 a jednou rukou ho občas pohladím, aby mu to nebylo líto, že si ho nevšímám. :D Hezké dny bez depky! A když bude slunce stávkovat - tak hlavně vy mladší rozdávejte sluníčkové úsměvy kolem sebe! *slunce*U nás starších už by to okolí mohlo posuzovat (tedy pokud nás neznají) zcela jinak. *bzum*:D

papene*
hodnocení

Ta tlustice je tady

doplněno 05.10.09 15:55:

Omlouvám se za kvalitu.*hi*

Jak předejít podzimním depresím? #2
lidka*

Jejda, no to je strom! To je parádní květinka. Ta je jistě alespoň 10 let stará - možná, že ještě víc. Já myslela, že to je ta malá druhá zleva - ve oranžovohnědém květináči. Máš to moc krásné - opravdu chválím! *palec*

papene*
hodnocení

Ta druhá zleva je myslím mini kalanchoe po odkvetu.Kam je dáme nevím.Už jsme začaly a místa nějak dochází.*ee*

Jak je stará nevím,toto je její mladší kamarád.

Jak předejít podzimním depresím? #3

martini*
hodnocení

0x

Těšit se na ježíška*ua* Chodit cvičit a ven na procházky, pracovat , dělat si radost*houpy*, *pivo* , *cteni*, *tuc*,a hodně si svítit*slunce*

pu®
hodnocení

0x

Papene, neříkejte, že se ptáte kvůli sobě, nevěřím! *ua* Zato já... *hi* jsem teda přesně ten typ člověka, kterého barevné listí fakt nenadchne a venkovní slota už vůbec ne. Miluju zimu, to jo, ale takovou tu temnou mezifázi, jak podzim vnímám... brrr *uf* Ale taky už jsem si našla pár "vychytávek". Podepisuju se pod všechny, co radí světlo - když je sluníčko, posunu si i pracovní stůl, aby mi svítilo na něj! A chodím ven, dokud je světlo. A pak ve tmě se snažím proměnit šero v romantiku - jdeme se projít do zapadlých uliček, dáme si v sychravém počasí čaj/čokoládu v nějaké útulné kavárně/čajovně a pozorujeme déšť za oknem a libujeme si, že nemokneme - vždyť to taky nemá každý! Pak si snažím udělt hodně radosti. Čtu si nějakou bezva oddechovou knížku nebo zajímavý časopis a koukám na filmy, na které nemám čas - starou klasiku, takový Zeman na podzimní večer nemá chybu *hej* No a pak taky bantuju všechny na sraz - pokec je moc fajn a člověk trochu sobecky zjistí, že není sám, koho něco trápí, a jednak se uklidní, že neblázní sám, a taky má z toho, že řekne pár konejšivých slov, dobrý pocit a hned se líp cítí. No a Vám navíc závidím i zvířátka! Když se k Vám přitulí, musíte být v sedmém nebi *slunce* A jak píše Lidka, když bude ouvej, napište sem, my Vám hodíme Vaše oblíbené smajlíky *slunce**pivo**placni**vtip**mala**uspech* a hned bude dobře! Krásný den všem *pusa*

doplněno 05.10.09 14:35:

Jo, já to začala psát ve chvíli, kdy ještě nebyla fotečka.. Krásné kytičky! :)

papene*
hodnocení

:)Ne depka není má kamarádka.*stop*

Mě akorát vytačejí pitomci,ale to asi každého.*haha*

Pejskové to je kapitola na dlouhé povídání.

*slunce*Všem krásné podzimní odpoledne s bezva náladou*smich**placni*

dracek*

naštěstí depky nemám ,nějak na ně nemám čas *ua*

malvinka*
hodnocení

0x

Pozitivní účinky má rozmačkaný banán na kaši do něj vymačkat citron a pomeranč + lžíce medu. Pomalu, skutečně pomaloučku konzumovat.

santafreud*
hodnocení

0x
Tak na poctivou depresi je samozřejmě každá babská rada krátká.
Ale depresivní nálada/rozlada dá taky zabrat.
Testováno na lidech: vyměnit žárovku za postivou protistátní stowatovku a klidně dva naráz. Sice se člověk stane kulakem, ale má dost světla a to opravdu dělá s psychikou divy. Tohle blikací úsporky nedovedou.
Rybičky (jód), bílý víno.
Nohy do teplý lázně a rozmazlovat se svařákem s medem, ale to spíš tak pro formu, ty první tři věci zabíraj totálně: komu to nepomůže a depka mu snižuje kvalitu života déle než 4 týdny, ten ať se nezdržuje s nějakým meduňkovým čajíčkem a padá si pro něco k doktorovi, stejně potrvá měsíc, než to naběhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]