Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně opravený zub s plombou

Od: lesana* odpovědí: 4 změna:

Dnes jsem se vrátila od zubaře a jsem nespokojená a to jsem se tam ještě vracela. Mám na šestce velký kaz vrtaný a ze spoda z boku se mi kousek zubu odšíplo. Tak bylo jasné že tento půjde na opravu byl ten zub dlouho otevřený jelikož se mi odrolila plomba a tak jsem tam měla provizorní plombu asi 2 měsíce . A jak tak koukám měla jsem si jí tam nechat. Byla alespoň pěkně udělaná a držela. Doktorka mě chtěla dělat nějakou pětku,ale na žádné pětce kaz po podívání do zrcadla opravdu nevidím. Tak po mém naléhání mi šla vyměnit tu provizorní na horní šestce . Chtěla jsem amalgánovou takovou tu poctivou jelikož, dobře těsní. No jo, jenže nevím skutečně co tam dělala asi jí to nešlo nebo co, ale je to spíše bílé než amalgán a maliko amalgánu . Proč mi tam nemohla dát ten normální amalgán? To už se nedává? že je to spíše bílé a maliko do šeda,. Navíc je to divně udělané mám tam dost velkou prohlubeň a na jedné straně zubu snad není žádná výplň a na té druhé je bílá. Může mi prosím někdo říct co mi to tam dala? jelikož ona mi takové věci vůbec neříká. Navíc ten kaz z boku tam mám stále . Tak co mám dělat vracela jsem se, jelikož jazykem jsem tam cítila vcelku dost velkou prohlubeň a u té provizorní to tak nebylo, tak držela krásně. Doktorka mě řekla ,že to mám dobré že to mám vytvarované dle zubu,ale já si to nemyslím jelikož na půlce zubu nic není a uprosřed je ta prohlubeň moc velká. Mám strach aby se mi ten zub nerozpadl. Byla to pmloba na pojíšťovnu ,předtím jsem ale amalgánovou platila tak nechápu ,že je to teď jinak. Poradí někdo co mám dělat? A zda má někdo podobné zkušenosti. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

existují dva typy amalgonových výplní: na pojišťovnu zdarma anebo ta druhá je lepší typ, platí se

zirafka
hodnocení

0x

Zubař, ke kterému dojíždím, vůbec amalgámové plomby nedělá. Za menší bílou jsem nedávno platila 1.540,-Kč.

coco

Asi takhle - amalgam je na stolicky lepsi, nez bila plomba, je pevnejši a dele vydrzi, dokonce i ten zdarma, zub se nema zbytecne preplnovat, nejlepsi je jen zub tzv. vymáznout" a hezky vytvarovat, aby se dobre kousalo. Do vetsi diry v zubu se dava napred podklad - nejaka pevna bila vypln (tu zrejme vidite z toho boku) a amalgam shora na kousani - ten je šedivy a casem ztmavne. Neni to sice to nejlepsi osetren, ale zubari to asi tak nejak zvladnou bezplatne, pojistovna jim hradi jen minimum. Netvrdim ale, ze to tak delaji vsichni a zdarma :)

host*
hodnocení

0x

To mně zubař v prosinci vloni dělal taky velkou plombu na poslední stoličce, protože se mi jí kus ulomilo. Měla jsem tam původně amalgám a chtěla jsem ho zase. Ale zubař, Ukrajinec, mi řekl, že prý bílá plomba je daleko vhodnější. Já blbec jsem se nechala přesvědčit:(. Jednak mi tou plombou strašně přeplnil zub, takže ho mám prakticky placatý na té plošce, kterou se kouše a jednak ten zub byl asi 5 měsíců citlivý a i teď nemůžu bez bolesti rozkousnout třeba nějaké semínko nebo zrníčko. Už se mi tam vůbec nechce a to mi chtěl opravovat další zuby. Platila jsem za to 800!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]