Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné žalovat soudce?

Od: tomis001 odpovědí: 9 změna:

Hezký den,

pokud soudce udělá rozsudek, který mu vyšší instance tzv. shodí a poukáže na jeho pochybení, je možné v případě, že v mezidobí, než se tak stalo a původní rozsudek byl zrušen, se žalovanému kvůli pochybení soudce stala prokazatelná majetková i nemajetková újma? Nebo jak se může bránit? Můj táta byl odsouzený a od začátku soudce chyboval a odsoudil ho neprávem. To je i v rozsudku nadřízeného soudu. Děkuji za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x
Soudce ho neodsoudil nepravem jelikoz se otec odvolal (rozsudek nenabyl pravni moci). Ale to je spise slovickareni. Samozrejme pokud jde o nahradu skody, zaluje se budto soud jako takovy, pripadne Ceska republika, kterou dany soud, potazmo ministersto spravedlnosti (pod ktere soudy spadaji) zastupuje.

figurek*
hodnocení

2x

jj, soudce není osoba. Soudce je orgán státní moci. Váš nápad by znamenal to jít do papírové bitvy s někým, kdo je v této disciplíně mnohem silnější než vy. Navíc je mu úplně jedno jak dlouho bude případný spor trvat, je mu úplně jedno jestli nakonec vyhraje nebo nevyhraje a všechna státní byrokracie a státní byrokratický šlendrián bude vytrvale pracovat v jeho prospěch.

Proto vám radím : Jestli újma není až tak velká, zatněte zuby a konfliktu se státním aparátem se vyhněte.

danys*
hodnocení

0x
Žalovat pro jaký trestný cin? Zneužití pravomoci? :)
Pokud se nedopustil té.činu může byt potrestán v karnem řízení. Dale může otec požadovat náhradu za majetkovou/nemajetkovou ujmu.
Otec nemá právníka, který by mu tohle sdělil?
doplněno 10.08.16 15:34:

V tom případě by bylo vhodné položit trochu jiným způsobem! Pokud má otec nulové právní vědomí, pak rozhodnutí hájit se sám je docela sebevražda.. i když je nevinný!

Ať jde se všemi podklady k právníkovi a ten posoudí další postup. Nějaké kešeně to však bude stát.

tomis001
hodnocení

Ale já nemluvím o trestném činu přece. Tak proč se bavíte na můj účet? Ne, otec se hájil sám. Nic neudělal, tak věřil, že právníka nepotřebuje.

tomis001
hodnocení

Děkuju, něco s tím budeme muset provést. Přece není možné, aby soudce jen tak o své vůli soudil nespravedlivě, v rozporu se zákonem. Nezjistil si okolnosti, jen prostě na obhajobu rozsudku řekl něco, nad čím pak nadřízený soud kroutil hlavou!

Zkuste alepoň naznačit, jakou újmou byl otec postižen. Je mně divné, že by byl nějak postižen na základě nepravomocného rozsudku.

cechacek*
hodnocení

0x

Soudce je neomezený pán, za chybu odpovídá stát, podívejte se na zákon č. 82/1998 Sb., 358/1992 Sb.

elarosmanova
hodnocení

0x

Dobrý den,

*cteni*soudce jednal ve sporu o SJM jednostranně. Předmanželskou dohodu ověřenou notářen, stejně tak čestné prohlášení ignoroval. Takže nemovitosti které prokazatelně do SJM nespadají rozdělil a mě jako ženu z druhé půlky ještě zavázal zplácet úvěr. Mohla bych se u vyššího soudu dovolat spravedlností. Jenže moje právnička mě neinformovála o jednání a bez mého souhlau provedla smír. Advokátní komora u které jsem podala na advokátku stížnost- advokatku napomenula ve zvláštním dopise. Smír nejde stornovat, když rozhodoval stejný soudce, který jednal ve prospěch exmanžela. Vyšší soud potvrdil, že smírem jsem se rozhodla darovat exmanzělovi polovinu všeho a ještě převzala já úvěr. Nikoho nezajímá že tohle provedla moje advokátka.Podala jsem na advokátku prostřednictvím advokátka žalobu k soudu. Již po druhé byla neúspěšná, když rozhodovala soudkyně kde ona advokátka pracuje.

Kde mám hledat spravedlnost...?

danka86*

Žalovala jste advokátku o náhradu škody a žaloba byla neúspěšná? Vyčerpala jste všechny opravné prostředky? Tak to se obávám, že o spravedlnosti již rozhodnuto bylo tak, že nemáte nárok. Musíte se s tím smířit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]