Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
pokud soudce udělá rozsudek, který mu vyšší instance tzv. shodí a poukáže na jeho pochybení, je možné v případě, že v mezidobí, než se tak stalo a původní rozsudek byl zrušen, se žalovanému kvůli pochybení soudce stala prokazatelná majetková i nemajetková újma? Nebo jak se může bránit? Můj táta byl odsouzený a od začátku soudce chyboval a odsoudil ho neprávem. To je i v rozsudku nadřízeného soudu. Děkuji za každou radu.
jj, soudce není osoba. Soudce je orgán státní moci. Váš nápad by znamenal to jít do papírové bitvy s někým, kdo je v této disciplíně mnohem silnější než vy. Navíc je mu úplně jedno jak dlouho bude případný spor trvat, je mu úplně jedno jestli nakonec vyhraje nebo nevyhraje a všechna státní byrokracie a státní byrokratický šlendrián bude vytrvale pracovat v jeho prospěch.
Proto vám radím : Jestli újma není až tak velká, zatněte zuby a konfliktu se státním aparátem se vyhněte.
V tom případě by bylo vhodné položit trochu jiným způsobem! Pokud má otec nulové právní vědomí, pak rozhodnutí hájit se sám je docela sebevražda.. i když je nevinný!
Ať jde se všemi podklady k právníkovi a ten posoudí další postup. Nějaké kešeně to však bude stát.
Děkuju, něco s tím budeme muset provést. Přece není možné, aby soudce jen tak o své vůli soudil nespravedlivě, v rozporu se zákonem. Nezjistil si okolnosti, jen prostě na obhajobu rozsudku řekl něco, nad čím pak nadřízený soud kroutil hlavou!
Dobrý den,
soudce jednal ve sporu o SJM jednostranně. Předmanželskou dohodu ověřenou notářen, stejně tak čestné prohlášení ignoroval. Takže nemovitosti které prokazatelně do SJM nespadají rozdělil a mě jako ženu z druhé půlky ještě zavázal zplácet úvěr. Mohla bych se u vyššího soudu dovolat spravedlností. Jenže moje právnička mě neinformovála o jednání a bez mého souhlau provedla smír. Advokátní komora u které jsem podala na advokátku stížnost- advokatku napomenula ve zvláštním dopise. Smír nejde stornovat, když rozhodoval stejný soudce, který jednal ve prospěch exmanžela. Vyšší soud potvrdil, že smírem jsem se rozhodla darovat exmanzělovi polovinu všeho a ještě převzala já úvěr. Nikoho nezajímá že tohle provedla moje advokátka.Podala jsem na advokátku prostřednictvím advokátka žalobu k soudu. Již po druhé byla neúspěšná, když rozhodovala soudkyně kde ona advokátka pracuje.
Kde mám hledat spravedlnost...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.