Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na výplatní pásce mám najednou jinou superhrubou mzdu,vyšší a i plat je vyšší. To se s každým měsícem může menit?
Ano, i když nejste placen na hodinu, tak se to rozpočítává podle odpracovaných hodin (dní). Spíš jsem naštvaný, že ze všeho se platí daně a nikde není nic vidět, ale to je téma zas do jiné diskuse. Já mám tarifní plat a také nemám každý měsíc stejnou výplatu.
Více víkendů, nočních, svátků než jiný měsíc a hned to jede.
superhrubá, hrubá i čistá se může měnit a taky se mění. Možná jste placený od hodiny jako třeba řidiči autobusů. Červenec byl delší, máte jiný počet dnů a jiný počet hodin, z toho vyplyne jiná výplata.
Dál přidejte možné návštěvy u doktora, přesčasy, sobotní a nedělní příplatky či dovolené atd. I když jste placený fixní měsíční částkou, přesto dost pravděpodobně budete mít pokaždé jinou výplatu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.