Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
poslední dobou jsem hodně pracoval na PC a neustále něco psal, takže jsem chodil spát až tak kolem 4 ráno a vstával zhruba v 10-11, ale již asi týden mě trápí brnění konečků prstů a občasná bolest pravé nohy od lýtka až po kotník.
To brnění v prstech se střídá, jednou brní chvilku jeden prst, pak přestane a třeba za 3 hodiny začne brnět na pár minut zase jiný. Nejčastěji to je prostředníček a prsteníček a většinou to začne brnět až když tu ruku rozhýbu, třeba když si chvilku zacvičím, tak to pak brní. A jinak většinu času mám trošku snižený cit v pravé ruce, takový pocit lehké ruky (Dlaně).
Jinak žádné jiné potíže nemám a cítím se celkově celkem fajn, ale trápí mě to brnění v rukou a občasná bolest pravé nohy.
Ještě abych dodal, tak většinu času mám ruce opřené o lokty skoro v pravém úhlu, akorát s tím že dlaně jsou o cca 5cm výš než lokty a cca 3cm od dlaně směrem k lokti se opírají na hranu stolu, takže mám věčně vytlačené hrany stolu do toho místa cca 3cm od dlaně.
Myslíte, že pomůže když si dám každý den chvilku pauzu a pujdu si třeba zaběhat nebo doma normálně zacvičit? K lékaři se mi moc nechce, protože jak ho tak znám, tak bych zase skončil v nemocnici na bůh ví jak dlouho... Ono náš lékař je takový nevzdělaný, tak posílá 90% lidí rovnou do nemocnice.
Určitě berte hořčík! V lékárně vám poradí, nejlépe s B komplexem. Pak si masírujte a procvičujte krční páteř. Dlouhodobé držení hlavy v jedné poloze např. na kole, při práci na PC , může způsobit brnění, trnutí prstů. Vhodné cvičení jedině prospěje.
Co to motáš za nesmysly! Nevzdělaný lékař?! A to si myslíš, že praktik, obvoďák, má rentgenové oči a dovede všechno? To by pak vůbec nemusely být specializace lékařů a speciální přístroje! Stačili by obvoďáci! A to se vůbec nepozastavuješ nad svým denním režimem? Na čem sedíš? To, co popisuješ, to je veliká nezodpovědnost k vlastímu tělu!
Ano, ta ruka opřená o hranu stolu, to je dost zabijácká poloha! Přiskříplé nervy i krevní oběh. Kup si gelovou podložku pod myš s boulí. A ke klávesnici gelová podložka
Zastav se v lékárně a kup si Magnosolv, to je hořčík, potřebný pro nervy a jejich pouzdra. Nezapomeň si dělat přestávky a procvičit páteř. Když si zajdeš zaběhat, prokysličit mozek, to by také nebylo od věci.
Na křesle podobném tomuto: e-ott.info/...
Já osobně bych neřekl sám od sebe, že ten lékař je nevzdělaný, ale je to velmi častá věta kterou slyším od doktorů v nemocnici, že tam posílá lidi i s rýmou a že je neschopný.
A jinak můj denní režim je vskutku celkem ubohý. Ráno vstanu, vyčistím zuby, hodím studenou sprchu, občas do sebe něco hodím, sednu k PC, pracuji zhruba do 13:00 a pak si udělám něco k jídlu a pak pokračuje to samé do té doby než se jdu vykoupat, což je v 22:00 a pak pracuji až do 3 nebo do 4 do rána.
Peněz to vydělává dost, ale je pravda že s tím režimem je to už horší...
Dobrý den. Brnění a snížená citlivost v prstu? A vy s tím nechcete jít k lékaři? Já bych k lékaři určitě šla a nezahrávala si se zdravím. Může to být problém s karpální tunelem, může to být i něco jiného. Používáte u myši podložku s opěrkou pro dlaň?
Fuj, vy s takto opřenou rukou pracujete na PC? Tak to hned změňte, kupte si tu podložku pod myš s opěrkou pro zápěstí. To brnění vypovídá o něčem - že něco se vašemu tělu nelíbí. S brněním vás asi nepošle nikdo hned do nemocnice. Vyžádejte si kartu od obvodního lékaře a zajděte si na neurologii. Tam by vám měli poradit.
Podložku nepoužívám bohužel žádnou, a ruku mám zapřenou takto:
img.tpx.cz/...
Jinak ještě bych rád dodal, že je mi 19 let. A je fakt, že se tento problém vyskytuje převážně na pravé ruce, kterou namáhám nejvíc při pohybu myší.
K tomu lékaři se mi moc nechce, protože bych s jeho přístupem zase skončil v nemocnici, kde by nakonec řekli, že lékař je nevzdělaný a že nechápou proč mě tam posílá, když mi absolutně nic není a taky bych si s největší pravděpodobností odnesl domu zase nějakou střevní chřipku a nakonec bych byl nemocný opravdu a mnohem hůř.
Ta citlivost je snížená v celé dlani a brnění přeskakuje z prstu do prstu, jinak barva prstů je pořád stejná a přirozená, takže žádná fialová nebo tak
Nazdar mladíku. V původním dotazu píšeš, že jsi celkem zdráv, že je ti fajn. V odpovědích zase, že často slyšíš v nemocnicích, že lékař je ... Co v těch nemocnicích děláš? S jakými potížemi tam chodíš? Nehoupeš nás tady?
Přestaň se pořád pozorovat, v práci u PC si dělej přestávky se cvičením a jednou za den si běž alespoň na hodinku zaběhat. Za týden napiš jak ti je.
Pořád tvrdím - přestaňte se pozorovat a předčítat nemoci z internetu. Stejně vám ohledně nemocnic nevěřím. S běžnou virózou se nechodí ani k obvodnímu, ne potom do nemocnice. Jestli u obvodního fňukáte, naříkáte jak zde, tak se nedivím lékaři, že vás pošle jinam. Příště až dostanete virózu, tak zde máte recept.
Pokud máme jen běžnou virózu, můžeme být v klidu. Vyléčíte ji i bez pomoci lékaře. Na bolest v krku je vhodné pořídit si léky jako například Septofort, proti horečce Paralen či Acylpyrin, proti kašli zase sirupy jako Mucosolvan či Bromhexin. Pomáhá i pití bylinných čajů. A během pár dní jste zase zdrav.
Propánajána, jste mladej kluk, tak si užívejte života a nehledejte nemoci jak stará bába.
Právě že v těch nemocnicích se většinou ocitnu chybou obvodního lékaře a pak tam na mě koukají jako na bůh ví koho a vždycky se vracím z nemocnice s tím, že je to jenom běžná viróza a že za tím nemám hledat nic vážného.
Kdysi dávno jsem sice měl srdeční arytmii, ale lékaři uznali, že to bylo pouze rychlým růstem v nižším věku, vyrostl jsem o 20cm za celkem krátkou dobu a bylo to prý až abnormální. Několik let jsem chodil na kontróly, ale nikdy už nic nenašli a prý se srdcem vůbec nic nemám.
Nehledejte chybu u lékařů a nemocnicích.
Někdy pacient popíše neurčitě, nepřesně, nedostatečně a zmatečně svoje potíže. Lékař nechce nic zanedbat a doporučí vyšetření u odborného lékaře, který nic nenajde.
Tím si prošel asi každý.
Možná nemáte s obvodním dobrý vztah, nesedli jste si.
Možná s jiným byste lépe komunikoval, takhle se mě zdá, že máte vůči němu averzi a blok.
Jinak ještě dodávám, že doma mám B-Komplex Forte s následujícími hodnotami
Vitamín B3 - 50mg
Vitamín B5 - 25mg
Vitamín B1 - 15mg
Vitamín B2 - 15mg
Vitamín B6 - 10mg
Vitamín B7 - 0,5mg
Bude to stačit nebo si mám koupit nějaký jiný vitamín B?
A mám se bát, že to bude něco vážného nebo to opravdu bude jenom z toho jak neustále dělám stejný pohyb a ruce si každý den škrtím o hranu stolu? Docela mě zarazilo, že mě včera začala pobolívat ta noha od lýtka ke kotníku, ale že by to bylo jenom nedostatkem pohybu?
Teď momentálně mě prsty nebolí, ale bolí mě šlachy na předloktí u dlaně a mám pocit jako by mi ta ruka úplně hořela.
A ještě dodávám, že mám doma takový tuhý gumový rehabilitační kroužek určený k mačkání a cvičení předloktí, měl bych ho používat?
Ruka držící myš je přetížená. V žádném případě ještě používat gumový, mačkací kroužek.
Potřebujete procvičovat ruce, nohy, vlastně celé tělo. Nějakou protiváhu.
Pinožíte se, ale to podstatné uniká.
Na tu ruku potřebujete opačný pohyb. Tedy v pravidelných intervalech roztáhnout dlaně a prsty /udělat otevřený vějíř/, Na špičkách trhat hrušky vysoko nad hlavou, předklony ke kolenům a jiné cviky na protažení zkrácených šlach..
Co radím je ale minimum. Prosím Vás, jste celý den na počítači a nedokážete si najít ergonomii práce na počítači, cvičení v kanceláři, rehabilitace při zkrácených šlachách ruky, sedacích svalů a dalších a podobné.
Je to vaše tělo, a jako kompenzaci sezení po celý den musíte opravdu cvičit, udělat si čas pro sebe. Doporučuji kolektivní míčové hry. Musíte od to PC vypadnout.
Vy si však to svoje tělo tak zničíte, že strávíte potom plno času v ordinacích u různých lékařů a na rehabilitacích.
Jinak si samozřejmě zaděláváte na obezitu, cukrovku, záněty žil dolních i horních končetin, syndromy a záněty ramenního a loketního kloubu, karpální tunely. O páteři ani nemluvě. Též rozpohybovat břicho, tam nebude pohyb, peristaltika, zakládáte si na pneumatiku a další a další věci.
Zatím jste mladý, tak to tělesná schránka vydrží, ale všeho dočasu.
Nepil jste u toho psaní hodně kávy? To brnění mi trochu evokuje otravu kofeinem (což se mi jednou stalo v podobné situaci).
Kávu né, ale celkem často piju pepsinu a čas od času si dám energy drink, ale ten opravdu minimálně.
Popravdě tu pepsinu piju už asi týden a půl a nic jiného. Přesněji je to Pepsi Twist Lemon.
Kafe jsem měl naposledy tak před rokem a půl minimálně.
Nevím, kolik je přesně kofeinu v Pepsi, nějaký tam nicméně bude. Jestli nic jiného nepijete, můžete být mírně přiotrávený. Mě tehdy z té kávy brnělo celé tělo, ale tam ho bylo hodně. Zkuste pít teplé mléko s medem - pokud je to opravdu od kofeinu, pomůže vám to.
Teď momentálně to brnění je pryč, ale ruka je taková pocitově větší a trošku bolestivá, působí natekle, ale nateklá není.
A jinak bych teda měl prvně zkusit změnit životní styl a jestli ani to do pár dnů nezabere, tak pak ten lékař?
Každopádně moc děkuji všem za rady. Jsem takový plašan a jakmile něco není v pořádku, tak začnu hledat na internetu a hned je všude, že rakovina, mrtvice a další podobné věci, takže se pak i celkem bojím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.