Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánik užívacího práva k objektu

Od: dzordzo odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

Rád bych se zeptal, kdy mně může zaniknout právo k užívání objektu. Nesčetněkrát jsem pátral, ale vždy jsem z daného textu došel k závěru, že mi právo zaniknout může tehdy, když-li v objektu nebydlím. Ale toto to být patrně nemůže, jelikož i na to zákon pamatuje a zní zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část.

Děkuji mnohokrát za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemůže soud zrušit užívací právo? Já myslím, že může. Případně, když vám smlouva k užívání vyprší, skončí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, obecně - užívací právo k objektu Vám trvá tak dlouho, dokud trvá (je platné) oprávnění, proč ten objekt užíváte (např. náj. smlouva, dekret, členství v byt. družstvu, zápis v KN). Trvalý pobyt (jeho zápis v EO a v OP) nezadává majetková ani užívací práva. Ovšem, nevím, co konkrétně řešíte. Zdravím!

P.S. V tom KN se zapisuje užívací právo při vlastnictví objektu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Právo zaniká, pokud je nabyto smluvně ukončením smlouvy popřípadě rozsudkem soudu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]