Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace ÚP

Od: 86 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem absolventka, bylo mi řečeno, že na úp, pokud budu mít příslib zaměstnání, mi nechají udelat rekvalifikaci. Mám v plánu potom v tom oboru podnikat. Může to být tedy příslib jen "na oko", když me potom nezaměstnají, ale budu mít živnostenský list? Nebudu muset rekvalifikaci zaplatit nebo nebude mít problemy organizace, ktera mi udajny prislib napsala? Dekuji za odpoved.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hablina*
hodnocení

0x

U nás jsou rekvalifikace pořádané ÚP zdarma - zavolejte si přímo na váš úřad a tam vám poradí.

lidka*
hodnocení

0x

Kurzy v rámci rekvalifikace jsou poměrně dost finančně náročné a jistě není problém si ověřit, jestli jste do zaměstnání nastoupila. Ale nakonec organizace Vás může zaměstnat a potom se může zhoršit její finanční situace a může Vás ve zkušební lhůtě propustit. ;) Samozřejmě záleží na tom, jak bude písemný příslib znít a jestli tam určitý závazek bude. A myslím si, že důležité bude, že budete mít zaměstnání, i když třeba na ŽL a nebudete pobírat dávky a nebo být v evidenci ÚP. Ale já osobně bych to asi řešila narovinu. Ale jak říkám - podstatné bude, jaký příslib bude ÚP požadovat. Jak píše hablina, také jsem si myslela, že rekvalifikace je zdarma. *cteni*

fany08*
hodnocení

0x

Některé rekvalifikace jsou zdarma, ale nabídka je dost ubohá, a když jsem se jednou zmínila na ÚP o tom, v čem bych se chtěla vzdělávat, slíbili mi pomoc, ale jen v tom případě, když si najdu zaměstnavatale, který mě po rekvalifikaci zaměstná. Přesně jak píše autorka dotazu. Proto mě docela štvou řeči některých, kteří nikdy nebyli nezaměstnaní a žijou v naivitě, že ÚP vám proplatí jakoukoliv rekvalifikaci na míru, tak proč se nevzdělávat. Ale bohužel to není pravda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]