Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klidné krásné místo v ČR

Od: gapcat odpovědí: 21 změna:

Ahoj,

po vyčerpávajícím pracovním období potřebuji dovolenou. Musíme se nervově sklidnit, hledáme s manžekou místo, kde by byly nádherné výhledy s minimem lidí, kde by si člověk mohl sednout a dívat se pár hodin do krajiny a na nic nemyslet. Líbilo by se mi něco jako Kraj (the Shire) z pána prstenů :)

Nemáte někdo prosím tip na něco takového v ČR.

Díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ogar
hodnocení

2x
Valašsko,jedině Valašsko.Mrkněte na netu na záběry krajiny v seriálu Dr.Martin nebo jakekoliv jiné a máte jasno :) A ty dobroty,hlavně frgály :) Přijeďte,nebudete litovat.
ertl
Nezbývá než souhlasit. Valašsko naše, zdrávo buď :)
ogar
Jj, je to tak :)

hodnocení

1x
Lázně Jeseník. Sice tam jsou lidé, ale můžete se ubytovat někde v okolí, a dělat si výlety.

Jousíček od lízní jeseník, jsou Lipová lázně. Lázně už, jako takové prý neexistují, ale ubytování stále je možné. I se stravou.

doplněno 08.08.16 15:51:

Týýý jooo, co jsem já dělala? Co jsem to napsala? Mělo to být: Kousíček od lázní Jeseník. . . . Navíc, tam příliš mnoho lidí nepotkáte.

balzerka
hodnocení

1x

Z našich hor v tomhle na prvním místě asi Jeseníky. Priessnitzovy Lázně Jeseník jsou na kopci s úžasnými výhledy. Jinak Horní Lomná v Beskydech,Lázně Lipová v Jeseníkách stejně tak nádherná Karlova Studánka jsou v údolích bez výhledů. Kladská u Mariánek stejně jak jesenický Rejvíz jsou náhorní plošiny s rašeliništi, klídek snad, ale výhledy moc ne. Jinak v každých našich horách se najdou krásná klidná zákoutí.

hodnocení

0x

Tak jedině snad v noci do hor vyjet, v noci moc lidí po horách nechodí.

hodnocení

0x

gapcat moc vás chápu, též taková místa miluji, stačí mi kousíček od civilizace, vydrápu se na kopec, kde je nádherný výhled a žádní lidé...jenomže zrovna tam chybí nějaké ubytovací zařízení, leda stan nebo spát pod širákem.Příroda úžasně nabíjí,bohužel typ pro vás nemám, rádcové jistě něco poradí ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, souhlasím s Jancou, Jeseníky jsou docela dobrá volba. Chce to ale hledat cestičky mimo oblíbené turistické trasy, takže určitě ne ČSH nebo Praděd... tam je lidí jako much. Na odlehlejších cestách jsme ale třeba 3-4 hodiny nepotkali živáčka. Tohle kouzlo má Slovensko... Tatry, Roháče. Člověk celý den šplhá a potká tři lidi...

doplněno 07.08.16 17:57:

To je fakt. Ale to je prostě příroda. Medvědi se začínají stahovat i k nám, můžee narazit na vlky nebo další "nebezpečná" zvířata. Člověk si musí uvědomit, že on leze do teritoria zvířatům, když chce klid a samotu. Ne opačně...

Na Slovensku jsou však medvědi. Nemusí být bezpečné vzdalovat se od civilizace.

dusger*
hodnocení

0x

Byl jsem unešen krásou skal na Broumovsku.

albatros498022*
hodnocení

0x

Jizerské nebo Lužické hory tam klid je ale musí se spát venku. Pokud chci klid tak se nehrnu nikam za ubytováním.

uska*
hodnocení

0x

V ČR největší zapadákov jsem poznala v Beskydech v Horní Lomné, hotel na konci vesnice, dál už ani cesta nevede, jen les a les a klídek.

V SR to byl Pólný Kesov - termály. Mají tam jen 25 pokojů, bezva koupání a kultura kolem dokola žádná. V září tam jedeme znovu.

hodnocení

0x

Kladská nad Mariánskými Lázněmi. Tam není ani mobilní signál ...

hodnocení

0x

Zkuste třeba Moravský kras. Okolí Blanska není tolik profláklé, nemusí se hned do Punkevních jeskyní, stačí jen chodit poblíž - Rudické propadání, okolí Adamova, okolí Sloupu...

balzerka
hodnocení

0x

Asi proto,že jsem z hor, tak na relax a klídek mne táhnou hráze jihočeských rybníků. Ta lesklá hladina, pleskání vody a vlahý vánek.

vilik*
hodnocení

0x
Váš problém vyřeší Morava. Sklepní uličky, jako třeba Petrov-Plže, jsou jako vyfocené v Kraji.
Ubytování ve stylových sudech najdete například v Klentnicích na Pálavě.
Když budete chtít zažít pořádně místní folklór, pojedete třeba na Znojemsko, kde jezdí Vinobus. Vystoupíte, projdete se v národním parku, něco ochutnáte a jedete dál.
Lidi tam sice jsou, ale překážet nebudou. Přinejhorším popojdete pár metrů bokem.

damandys
hodnocení

0x

Slavkovský štít ve Vysokých Tatrách. Je tam nádherně a lidí méně, než třeba na Rysech. V Beskydech je méně navštěvovaná hora Smrk, je to krásné místo.

bublanina*
hodnocení

0x

Jak píše ogar a ertl, nádherné a hlavně klidné jsou Beskydy, Valašsko. V takových Velkých Karlovicích a okolí je spousta chat k pronajmutí, ubytování nabízejí i v soukromí. Určitě budete mile překvapeni.

nikdo*
hodnocení

0x

JIzerky jsou sice krásný, ale teď v létě tam samotu nenajdete. Cyklistů a turistů tam je i ve všední den tolik, že je to tam jak na Václaváku. Jedině tam někde načerno v přírodě přespat. V noci tam je docela klid. Lužický hory, to bude asi podobný.

hodnocení

0x
Z jiného úhlu pohledu.
Zkuste se zastavit někde na vesnickém hřbitově. Ticho a klid, lidu prázdno, i ten stín se najde. A výhledů je v naší krásné krajině pěkných mnoho.
.
Projdete okolo hrobů, přečtete jména, zjistíte v kolika letech zemřeli, porovnáte se svým věkem, a zamyslíte se nad marností bytí. Mnoho lidí právě na hřbitově hodnotí to, co bylo a kalkuluje, co a jak dále. Obzvlášť při pohřbu někoho blízkého, známého.
.
Horší je to s našimi vyhlídkami...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]