Nejste přihlášen/a.
lékaře:DObrý den, mám dotaz, již několik měsíců trpím náhlým občasným průjmem. Někdy několikrát denně, někdy vůbec, poté třeba dva dny ok, další den opět z ničeho nic. Je to tak akutní že musím okamžitě i na cestách vyskočit a dojít si na wc i vwnku, jinak by bylo zle. Sledovala jsem potraviny nebo pití a není to na ničem závislé... Už se bojím kamkoliv jet, nebo jít, jelikož je to neovladatelné a objevuje se to z ničeho nic. Křeče v žaludku, horký pot, motání hlavy a okamžitý průjem... Na Sonu a ze stolice i krve žádné výsledky... Děkuji za jakoukoliv odpověď... Máme jet za 14 dní autem na dovolenou a obtíže se projevují cca 2 měsíce střídavě nárazově pořád...
Evičko, tohle je otázka pro doktory. To Ti je 11 let? A nemáš nějakou chronickou nemoc? Když jsi absolvovala vyšetření, na nic nepřišli a přesto Tvé potíže trvají, to Ti lékař aspoň nepředepsal něco právě na takovou cestu? Dá se říct, že to jsou záchvaty, jako člověka přepadne migréna. Znám případ, že se takhle projevuje potravinová alergie, ale říkáš, žes nic nevypozorovala. Jde možná o složku běžné potraviny. Možná jsou to kombinace potravin. Zkusilas vynechat lepek, tedy vše,v čem je pšeničná mouka? Není problém ve vodě? Nebo to souvisí s hormony a menstruačním cyklem /i budoucím/, to mne napadlo při té jedenáctce. Napadají mne i takové verze, jako paraziti. To by ale bylo patrné z krve jako zvýšený počet eosinofilních leukocytů. A což brát po dobu té dovolené něco, co snižuje pohotovost k alergickým reakcím. Třeba kousek Dithiadenu, nebo co dají v lékárně. A mít po ruce i něco na potíže migrenózní / např. kapky Secatoxin/,a jednou zkusit okamžitě při prvním příznaku vzít tak 10 kapek. To by nemělo ublížit a může napovědět, když to zabere. Dospělí berou 15 až 25 kapek. Jen je musí předepsat lékař. Zkuste za tím svým zajít, a vysvětlit, že jde o dovolenou. Existují i nějaké neškodné léky, co pomáhají při průjmech jako Carbosorb neboli živočišné uhlí, či Smecta / jíl/,co se míchá do nápojů, aby se odsály škodliviny..
Kromě té výše zmiňované celiakie /alergie na lepek/, se takto projevuje crohnova nemoc. Je to zánět střev, zjizvení střevní sliznice, později může dojít i k operaci a odstranění části třeba tenkého střeva, člověk krvácí také z konečníku /narušená střevní sliznice/.
Bylo by dobré, kdyby se cíleným vyšetřením vyloučila i tato nemoc.
Jinak průjmy se projevují i jiné nemoci. Ale tyto dvě jsou nejznámější.
Mne překvapuje, že lékaři po těch několika negativních výsledcích konstatovali, že jsi O.K. a Ty se trápíš dál. Napiš svůj věk. Nebo je to opravdu teprve těch 11 let?
Co to je, sledovala jsem, co jím a piju? Dal Ti někdo do ruky seznam nejčastějších potravinových alergenů? Dal Ti někdo za úkol psát si úplně všechno, co dáš do pusy? Znám paní, které stačil jediný koláček a už ji vezli. Znám lidi alergické na mrkev, ale třeba vařenou mohou. S potravinovou alergií se dá bojovat a snížit pohotovost k těmto záchvatům. Je třeba vyčistit játra a střevo. To znamená změnit jídelníček. K tomu užívat Regalen / kapky/ a Cytosan / kapsle/ od Energy. Koupíte přes internet. K užívání je vhodné odborného vedení, co se dávkování týká. Také proto, že často bývá výrazná odléčovací reakce. Jestli se jedná o dítě / pořád se domnívám, že 11let/, tak začít s nízkými dávkami, i když se jedná o přírodní preparáty. Zjistěte na Poradna ENERGY. Je internetová , ale možná je i v místě vašeho bydliště. Např.v Olomouci.
Stane se mi to, když něco sním, s čím nesouhlasí můj žlučník...tak to mnou projede velkou rychlostí, naštěstí máme doma dva WC. Ale ve tvém věku to snad nepřipadá v úvahu doufám...já to řeším potom vařenou mrkví, tak možná zkus zařadit do jídelníčku denně jednu vařenou mrkvičku. I když lékařská věda by měla odhalit původ, ta mrkev řeší už jen následky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.