Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám takový problém babičče nabízela jedna nejmenovaná firma lampu za 29.000 s tím že je to lampa na klouby a že jí může do 14 dnů zrušit.Ona to podepsala ,ale doma si to přepočítala a zjistila že by přeplatila skoro 20.000.Okamžitě po telefonu i písemně od smlouvy odstoupila a oni jí poslali dopis, že po ní žádají 25% z ceny tedy nějakých cca 5000.Odkázali se na tyto paragrafy §554 a §57 obč.zákona.Chtěla bych tedy vědět zda -li to má platit.Děkuji Lerchová
Asi zaplatit,když to podepsala,určitě to dole bylo malým písmem napsané...Takových rádoby firem prodávajících ,,vynikající" výrobky tady je...a pak ten zázračný výrobek uvidíte v jiné prodejně místo za 29 000,třeba jen za 5000...nebo i méně..vše to jsou podvody a hra na psychiku,hlavně starších lidí...
Nejedná se o firmu ZEPTER? Jednou jsem se u nich ucházela o brigádu, ale když mi paní sdělila podmínky a náplň práce, ihned jsem couvla (práce byla bez smlouvy - měla jsem tahat z lidí osobní údaje a pak jim volat, ať se dostaví na prezentaci, kde dostanou jedinečnou šanci apod. a pak vyzdvihnout přednosti výrobku a o ceně pomlčet, říci jim jen výši měsíčních splátek - prostě absolutně nefér cestou jim nutit lampy, které je zázračně vyléčí). Podobné praktiky u nich rozhodně jsou běžné, obávám se, že ve smlouvě bude někde drobný odstavec, kde bude velmi zamotaným způsobem řečeno, že když klient odstoupí od smlouvy bude platit penále. Mně bylo tenkrát doporučováno, abych je postavila rovnou k podpisu smlouvy (a ve vzduchu viselo aniž by si smlouvu přečetli).
zdravím,
předpokládám, že šlo o prodej přes nějakého dealera. jsem pevně přesvědčený, že v takovém případě, stejně jako při koupi zboží přes internet, máte právo na odstoupení od smlouvy do 14-ti dnů bez udání důvodu.
citace z odkazu: forum.mobilmania.cz/...
Podle ustanovení § 57 občanského zákoníku platí, že pokud je smlouva uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání (prezentační akce, veletrhy, na ulici apod.), má spotřebitel právo od smlouvy PÍSEMNĚ odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od uzavření smlouvy. Poskytovatel není oprávněn účtovat si paušální náhrady nákladů ani odstupné, ani si klást jakékoliv další podmínky. Poskytovatel je povinen podle ustanovení 57 odst. 2 občanského zákoníku spotřebitele písemně upozornit na jeho právo odstoupit od kupní smlouvy v této lhůtě. Pakliže tuto svou právní povinnost nesplní, má spotřebitel právo odstoupit od kupní smlouvy do 1 roku od jejího uzavření. V oznámení o odstoupení od smlouvy postačí konstatovat, že od smlouvy, kterou je vhodné náležitě identifikovat (název, číslo, datum, smluvní strany, případně předmět smlouvy a kupní cena), odstupujete. Nic dalšího není třeba uvádět. Pakliže jste tímto způsobem od smlouvy odstoupila, není prodávající v žádném případě oprávněn účtovat Vám jakékoliv částky.
v rozporu s odkazováním vám ale především doporučuji kontaktovat sdružení ochrany spotřebitelů, kde mají s tímto typem právních problémů větší zkušenost než kolemjdoucí na poradte.cz.
nebo
spotrebitel.cz/...
řekl bych ale, že máte právní sílu od smlouvy odstoupit.
pokud se nejednalo o nákup v kamenném obchodě máte nárok od smlouva do 14 dnů odstoupit. Takových už bylo co sedlo na lep. Kzanechývám kontakt na linku na ochranu spotřebitele Lze vyhledat i na internetu. Nemohla jsem reagovat dříve neb mi nešlo se přihlásit přezdívkou kdysi jsem podobnou situaci řešila se známými.
pokud se nejednalo o nákup v kamenném obchodě máte nárok od smlouva do 14 dnů odstoupit. Takových už bylo co sedlo na lep. Kzanechývám kontakt na linku na ochranu spotřebitele Lze vyhledat i na internetu. Nemohla jsem reagovat dříve neb mi nešlo se přihlásit přezdívkou kdysi jsem podobnou situaci řešila se známými.
Jedná se o číslo 900 08 08 0800
Kontakt se jistě hodí i případě jiného problému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.