Nejste přihlášen/a.
Ahoj, má mi být něco doručeno skrze toptrans. Bude to mít kolem sto kil a tak mě zajímá, jestli přepravce musí náklad vyložit třeba jen vedle auta na ulici u baráku nebo dopravit třeba na vozíku až do domu samotného, jak to je?
Případně mě zajímá, jak je to s kontrolou, že to co převáží nebylo poškozeno. Musí před platbou dobírkovného čekat na kontrolu, třeba i zdlouhavou?
Dobrý den, nákladní auto (patrně Iveco) je poměrně velké, tak zajistěte parkování před domem. Auto je vybavené plošinou a řidič má paletový vozík. Doručí Vám zásilku za první dveře (vrata), tak na chodníku ji nenechá. Mám zkušenost, že řidič bude spěchat, tak si zkontrolujte obal - on by stejně např. nedodání celé zásilky (nekompletnost) neřešil, pokud bude obal neporušený. Pokud by byl obal porušený, tak trvejte na rozbalení a kontrole zásilky. Zdravím!
Odebírám snad desítky zásilek od TopTrans. DPD, PPL. Zboží si chci v klidu rozbalit a zkontrolovat. Pokud vypadá obal normálně, řidiče kontrolou nezdržuji. Následné zjištěné poškození zásilky řeším s prodejcem. Obvykle to ani prodejce neřeší přes pojištění s dopravcem, ale dohodne se se mnou k oboustranné spokojenosti na náhradním plnění.
TOPTRANS doporučuji VŽDY rozbalit. Řidič si počká. Je to jejich problém
Ty prasata napsali do VOP
"zjevným poškozením zásilky" se rozumí poškození, které je po vyjmutí zásilky z přepravního obalu zjevně znatelné
"skrytým poškozením zásilky" se rozumí poškození, které je po vyjmutí zásilky z přepravního obalu zjevně neznatelné
takže když bude obal OK a uvnitř řezanka, tak se nedovoláte.
Řidiči povětšinou umí spětně česky a jsou drzý jako opice, nesmíte se nechat. A samozřejmě odesilateli zdělte, že příště o takovou službu nestojíte.
Když si budu objednávat zboží, už nikdy si TopTrans nevyberu za přepravce. Mám s nimi jen špatné zkušenosti. Měli mi dovézt varnou desku, po telefonu od řidiče ho navedu, kde bydlím, že je to vedle té a té prodejny a že čekám doma. Ok. a ten den nic, byl pátek, hmm asi to teda nestihl, v pondělí nic, v úterý nic, podívam se na net do "sledování zásilek" a doručeno. Hezké, tak kde je balík. Zajdu teda do těch prodejen a u jednoho z nich mi vedoucí říkal, že tu zásilku přebral s vysvětlením, že jsem řidičovi říkal, ať to tam nechá. Paráda, byl jsem za blbce
Nedávno taky balíček s dobírkou, prodejce garantoval, že mi dojde do toho data, co jsem nutně potřeboval. Tak to odsouhlasím. Top trans doručoval o den později samozřejmě, a v dnešní době, kdy logistické firmy dají vědět den a i plánovaný čas doručení, u nich jen den že., tzn. si vzít asi 3denní dovolenou a čekat na balík za 3 stovky, jelikož první den tam byl a prý nikdo doma, třetí, čtvrtý prý taky. Doma jsme odpoledne všichni, dopoledne zaúkolovaný otec na důchodě, že dojde balík. Pak po týdnu telefonát, jestli chci tu zásilku doručit. Ptám se a v kolik asi dorazíte - nevím a bude někdo doma? Ano, otec bývá dopoledne doma, ale možná odjede na nákup, řekněte v kolik asi přijedete a bude doma. Hmm, takže tu zásilku nechám na depu a nashle. - ..., Říkam, jo nashle
Jako byl to stejný řidič, tak asi možná je problém jenom tam, nevím, každopádně i když ostatní přepravci mají taky svoje chyby apod., sms s rozmezím, kdy dovezou balík je snad už standart (asi jsem rozmazlený starý fracek
), dovezem to v rozmezí dvou hodin, ok. vyhlížím z baráku, odskočím z práce, zajistím ať je někdo doma.
No marné, příště budeme chytřejší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.