Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spolknutí pecky

Od: radka2 odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer, spolkla jsem pecku z višní myslíte, že to je tak jedovaté? Četla jsem, že to obsahuje kyanid. Je mi 14.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, není to jedovaté a nic se Vám nestane. Jenom možná ráno cinkne do WC. Zdravím!

lidus*

Třešně jím odjakživa s peckou a zatím žiju, nesním jich až tak moc, jím je jen rovnou ze stromu a s peckou je jím proto abych neviděla červy v nich.

janm*

S tím kyanidem je to tak, že v semenech bývá kyanidová skupina cn navázána pevnou chem. vazbou, ovšem tělo nedisponuje takovými chemickými látkami ,které by byly schopny tuto skupinu z její vazby vyvázat proto byť semena obsahují "jedovatou skupinu cn"neotrávíte se...

Ovšem četl jsem že rakovinné buňky enzymy které jsou schopné skupinu cn vázanou v semeni vyvázat disponují, proto při požití semen např. z pecek meruněk dojde k poškození nebo zničení pouze rakovinné buňky ale nikoli zdravé, což pochopitelně působí na organismus blahodárně...

Zkuste pohledat na netu, existuje jakýsi "nárůdek"který s oblibou a rád konzumuje právě ona semínka jež vyloupávají z pecek meruněk a díky tomu se těší velmi dobrému zdraví, rakovina se u nich prý téměř nevyskytuje...

doplněno 01.08.16 21:46:

Ciankály jsou právě KCN- tedy kyanid draselný skupina CN to je to oč tu běží, tuto skupinu nejsou zdravé buňky schopny vyvázat z chemické vazby v semeni, rakovinné to ale umí a díky tomu se "zahubí"umí otevřít "balíček s výbušninou"*smich*

doplněno 01.08.16 22:28: bio-pro-zdravi.webnode.cz/... to máte krásně popsáno, B17- je vlastně ta "sloučenina"s tou obávanou kyanidovou skupinou, v odkazu je to velmi krásně vysvětleno proto ještě zkopíruji přímo viz:Vitamin B17 je ve své čisté formě bíla, ve vodě rozpustná hořko chutnající substance. Z chemického hlediska se vitamín B17 skládá ze dvou cukrových molekul - benzylové a kyanidové. Často nalezneme tvrzení, že vitamín B17 je jedovatý proto, že obsahuje kyanid (kyselinu kyanovodíkovou). Ta je následně spojována s vysoce jedovatým cyankali. Jako chemik, musím ale rozhodně říci: NENÍ TO PRAVDA! Kyanid ve vitamínu B17 je stabilně vázaný v atomovém spojení. Přesně tak, jako kyanid v nejedovatém vitamínu B12. Opačně však jako kyanid v cyankali, který leží ve volné iotové vazbě a uvolňuje se už při rozpouštění ve vodě. Vitamín B17 není jedovatý! Kdo tvrdí opak, je buď špatně informovaný, neseriozní nebo případně šíří poplašnou zprávu. Osobně užívám vitamín B17 mnoho let v jeho čisté formě a ve formě zhora uvedených potravin a těším se pevnému zdraví.”
janm*

Ještě jednou ten odkaz:

bio-pro-zdravi.webnode.cz/...

hodnocení

2x

Přijde takhle chlápek do baru, na rameni má takovou větší opičku. Objedná si panáka, opička seskočí a začne pobíhat po baru. Vyskočí na pult, sáhne do misky s olivami a pár jich sní, pak se vrhne na plátky citrónu a nakonec vyskočí na kulečníkový stůl a nacpe si do pusy jednu kouli a celou ji spolkne. Barman nevěřícně zírá a povídá: "Sakra, člověče, viděl jste to? Ta opice spolkla kulečníkovou kouli!" "To mě nepřekvapuje," odpovídá chlápek, "ten malý mizera sežere všechno, co mu přijde do ruky. Nebojte, za všechno zaplatím." Chlápek dopije, zaplatí drink i všechno ostatní a odejde. Za čtrnáct dní se v tom baru objeví zase i s tou opičkou. Zase si dá panáka a opička začne běhat po baru. Vyskočí na pult, sebere tam z dortu třešni, strčí si ji do zadku, zas ji vytáhne a sní. Barman je znechucen a říká chlapovi: "Ta vaše opice si strčila třešeň do zadku, pak ji vytáhla a spolkla." "To mě nepřekvapuje. Pořád žere všechno, co mu přijde do ruky, ale od té doby, co spolkl tu kulečníkovou kouli, si všechno nejdřív změří!"

hodnocení

1x

sněz jich klidně i víc a budeš v pořádku. Obsah kyanidu je zanedbatelný a navíc si spolkla pecnou vcelku... a jed se ven ani nedostane.

hodnocení

1x

Vůbec nic se ti nestane - já třeba jím třešně zásadně s peckami, višně taky. :-D Sním jich klidně hodně najednou - nikdy mi po nich nic nebylo. Mimochodem, jádra z pecek jsou v určitém množství dokonce prospěšná - obsahují látky, které působí preventivně proti rakovině.

hodnocení

0x

spousta maluch dětí ji neumí vyplivnout a občas jich pár spolknou a nic se nestane

hodnocení

0x

Za život jsem spolkla nechtíc pecek nepočítaně. Z třešní, višní, švestek. Nikdy se nic nestalo. Jen se pecka sveze tím tobogánem a na druhé straně vyjede ven.

Vzpomínám, v 9 letech jsem spolkla dost velké skleněné oko z plyšového medvěda. Nevím, co to byl za nápad strkat si to do pusy. Měla jsem právě jet na tábor, bála jsem se, že mě kvůli tomu nechají doma, tak jsem nikomu nic neřekla. A dodnes nevím, kde to "medvědí oko" vlastně skončilo.

Tak z toho neměj strach, jednou stranou tam, druhou ven...;)Jaga.

stonek*
hodnocení

0x

Jedovaté to asi neni, ale v břiše Vám vyroste stromeček :) !

humbucker*

Ahoj.

Stonku, špatná informace. Z pecky vyroste stromek pouze tehdy, když je vystřelená z pušky mezi parohy jelena. Baron Přášil by o tom něco povyprávěl. Znalí vědí.

figurek*
hodnocení

0x

jj, taky jsem jedl třešně i s peckami a děda mi povídal, že budu prdět broky. A taky že ano.

asd1
hodnocení

0x

Na otrávení bys je musela louskat a těch jadérek sníst nejmíň kýbl ;)

hodnocení

0x

Kyanid fakt ne :D

neboj se ničeho. Aspoň tě to pročistí :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]