Dobry den-prosim je nejaka sance pomoci?manzel od kolegyne ma 45 let a vzdy byl silny.nyni to ale dotahl behem 6 let na extremni obezitu.pry snad k 200 kg.nechodi a pouze o berlich dojde doma na wc.totalne rezignoval na vse,na okoli pouze rve a zacinaji i zdr.problemy.kolegyne tahne sama vse a bojim se ze se brzy sesype...nevite zda existuje nejaka sluzba nebo zarizeni kde jsou schopni takovym lidem pomoci? samo pocita s tim,ze bude platit...
Takový případ se opravdu těžko posuzuje z venku, ale pokud se už nemůže pohybovat, jak píšete pouze o berlích, tak je asi závislý na tom, kdo mu jídlo přinese. Prostě by doma jídlo nebylo a je to. Koupila nebo uvařila bych porce přesně podle počtu strávníků, rozdala a nic víc by doma nebylo. Je to pakárna, ale já bych si s tím tu práci dala.
Karli - sorry a kdo mu přináší tolik krmení. Ozdravné pobyty atd. samozřejmě existují, ale ten pán by musel souhlasit.
doplněno 01.08.16 21:18:
Před léty bratr horník, po šichtě prováděl rekonstrukci rodin. domu a na jídlo měl čas až večer. K tomu začal provozovat bilý sex a začal dost přibírat. Švagrová to vyřešila až tím, že v lednici bylo jídla jen na jeden den. Pomohlo to!
karli
ja neznam podrobne jejich situaci doma,proste v tuto chvili uz je tento stav takovy a hledam cestu,jak pomoci kolegyni...asi uz to neni jen o jidle.potrebuji vedet jestli neznate nejaky "ustav" jako kdyz zavrou napr.fetaka nebo alkoholika pokud se chce lecit...on slibi a nedodrzi,absolvovali toho uz hodne,ale nevydrzi.potrebuje kazdodenni dohled a ted uz i lekare...
Dobrý den. Měli jsme velmi dobrého přítele,který loni bohužel zemřel.A to právě díky těžké obezitě,cca 250kg.Ten poslední rok jsme se už pomalu nestýkali,protože on totálně rezignoval na život,jako je ve vašem dotazu... Manželka se s ním rozvedla,on začal potom prý hodně pít a ještě víc jíst. Jeho bratrovi říkal,že už nechce žít. Jak řekl,tak se i stalo.Nechali ho odvézt na LDNku,protože se o něj neměl kdo starat. Když si na něj vzpomenu,chce se mi plakat. Byl to nesmírně hodný,milý,pracovitý a chytrý člokvěk. Bylo mu 48let. Nevím co se mu stalo,zřejmě stesk,samota,smutek,bezmoc --- Váš případ (kamarádčin) je vlastně stejný,ovšem s velmi významným rozdílem -není sám ! On je bohužel svéprávný a násilím ho nikam nikdo nedostane. Smutné
karli
bohuzel...popisujete presne stav ktery tam je...ale i tim jak se ted chova,prispiva k tomu ze mozna sam bude.je to opravdu neunosne a maji 2 deti ktere taky potrebuji pozornost.ale pokud by dostal nuz na krk,tak by sel.problem je,ze opravdu neni kde?
Pokud nebude chtít on sám, nezmůže nic rodina, lékař, výživový poradce, trenér ve fitku a nevím kdo všechno ještě. Pokud bude chtít, udělá první krok a navštíví lékaře, může si ho i pozvat domů, pak pravděpodobně zkončí na endokrinologii nebo jiném oddělení. Má 45 let, nechodí do práce?
karli
nechodi do prace...jiz ma inv.duchod
karli
pro upresneni...byl u cajthamlove,akupunkture,ve spitale...vysledky ma pry uchazejici...vse mozne.ale nevydrzel.nadchnul se a...skoncil.uz ani do auta nevleze a sam si uz nepomuze.proto podle nazoru jeho zeny jedine opravdu reseni...nekde pod dohledem a natvrdo.odrovna tak jinak celou rodinu.. ...
Promiňte, ale ten chlap magor, takovýho bych opustila. K léčbě ho nikdo nemůže donutit, je to na něm.
karli
no je...ale jak psali vyse,bud se uchlasta a umre nebo by ho nakoplo,kdyby zena a deti odesli.nevim jestli byste mela tu silu ho tam nechat s timto vedomim? nevim nakolik je silna to udelat a myslet na sebe.
danys*
aja1946: Nic proti vám, ale jak by řekl náš pan prezident, jste pěkná PUSSY!
Jak píše Liduš, chce to pevnou vůli, pomoc lékaře, vyživového poradce atd. Totálně změnit jídelníček, pohyb v rámci možností, cvičení atd.
Je sice hezké, že máte zájem o kamarádku (kolegyni), ale jak píšete, její manžel na vše rezignoval a tím to končí. Měl jsem 92 Kg a při poruše výtahu se dost zapotil, než jsem vyšlápl do desátého patra. Od té doby si hlídám nejen to co jím, ale mám dostatek pohybu (kolo, turistika) a bez nejmenšího problému se držím na 78 Kg. Jenomže já nerezignoval a baví mě, hlídat se. Kolem sebe mám spoustu známých, kteří lamenují na zdraví a těžkosti z obezity a vzápětí si nandají 16 knedlíků. Kolegyni nepomůžete. Bohužel. A psycholog, který by dokázal myšlení jejího manžela otočit o 180° by zasloužil metál.
danys*
salamos: Náhodou tři baráky, dvě jachty, čtyři auta.. nemáš?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.