Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá červená místa kolem nosu

Od: dory odpovědí: 13 změna:

Mám kolem nosu červené fleky, na kterých se tvoří i šupinky, protože je to vyschlé (viz. obrázek). Mám to asi od 10 let (je mi 17). Na kožní jsem byla tak 6x, pokaždé jsem dostala nějakou jinou mastičku (Imazol, Kerium DS Creme, bílou pastu..). Ale nikdy nic nepomohlo, právě naopak, měla jsem to ješě sušší. Na alergologii jsem taky byla. Řekli mi, že jsem jen trochu citlivá na seno, ale nemám doma králíčka ani nic podobného, takže s tím ve styku nejsem. Na imunologi mi řekli, že jsem v pořádku. Mamka mi sehnala různý bylinkový mastičky (měsíček, konopí,..) ale to taky nezabralo. Jen je to šíleně mastné, takže to nemám až tak vyschlý. Co byste v tuhle chvilku dělali? Každý má nějaký kožní problémy, jen by mě zajímalo, jestli s tím nemá někdo zkušenosti a nevyřešil to. Nebolí to, neštípe ani nesvědí. Jen vypadám jako kašpar, když nemám make up.

Suchá červená místa kolem nosu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

simi*
hodnocení

3x

Dobrý den, když mastičky nestačí, bude to nějaký vnitřní problém, přetížené vnitřní orgány, ledviny, játra...prodává se čajová směs a jmenuje se čaj kožní vnitřní. .Tento čaj mi rychle pomohl na záhadné pupínky kolem očí. Pak doplnit vit.skupiny B a další doplnky, které mohou přispět k vyléčení např, zinek...to se poradte nejlépe v zelené lékárně. Ještě mne napadá pupalkový olejíček, který se sice užívá vnitřeně,ale můžete s ním tř,na noc, mastit problematická místa, jestliže jsou suchá.

hodnocení

0x

Já jsem měla spolužačku, která to měla zrovna tak, spíš ještě horší a nějak kolem 25 let jí to samo zmizlo a jen to měla červené při velkých vedrech v létě nebo velkých mrazech v zimě. Taky na to nepřišli, z čeho to je.

rosa
hodnocení

0x

Když mluvíte o tom make upu, napadá mě, jestli třeba nemáte smíšenou pleť, to bývá celkem časté, že kolem nosu je jiná, než ostatní části, tak jestli nepotřebujete jiný make up kolem nosu (mastnější), než na jiných částech pleti a to včeně např. nějakých krémů, podkladových bází atd., podle toho, co vše používáte.

balzerka

Jen právě, aby to ten make up nedráždil. I to sahání na červená místa může vadit./ infekce/ Taky si myslím, že zaměřit se na vnitřní očistu, odkyselení, zásadní změnu ve stravě.Vyčistit střevo, kde sídlí imunita.Tohle u nosu je oblast, kam se promítají problémy žaludku.Ten Vás nezlobí? B komplex a Zn určitě. Zkuste stravu bez těžkých a ostrých jídel, uzenin, tučného masa, zákusků, levných čokolád, buchet, rohlíků chipsů, smažených jídel, koření, salámů, octa, magi kostek, majonézových salátů,coly, limonád, zrajicích a tavených sýrů. Zařaďte hodně různé zeleniny,zeleninové šťávy, hlavně listové zeleniny,celozrnné pečivo, bílá masa / krůta, králík../olivový olej na saláty, řepkový na vaření, jáhly, pohanku, bulgur, ořechy,meloun,petržel, kys. zelí, luštěniny, ryby, kefír, kvasnice, ovoce- raději naše, ale citrony a banány. Nakličte si mungo a denně lžíci. Pijte víc a hlavně čistou vodu s citronem. Existují dva preparáty, které ve Vašem případě pomohou při očistě organismu. Renol a po dobrání Regalen. Chce to mít tisícovku navíc, ale hlavně odborné vedení, protože při braní těchto kapek dochází zpravidla k odlečovací reakci.Pokud jste z velkého města, tam bývají poradny a distribuce těchto preparátů Energy. Pak bych doporučila ozařování Biolampou, nejlépe malou ruční, takovéto vajíčko Bistimul. To se dá dobře nasměrovat, protože se nesmí osvítit sítnice oka a štítná žláza, což je obojí blízko.Někde ho i půjčují. Zkuste napsat na poradně paní Mgr Jarmile Podhorné z Konice, zn. Naděje. Vyrábí preparáty z pupenů stromů takřka na míru a mnoha lidem pomohla.

inge*
hodnocení

0x

Já jsem měla neco podobného,zacalo to okolo puberty . Dnes už mám červené fleky skoro po celém obličeji. Bez makeupu nevylezu ani se smetím. Kožní doktorka mi řekla že je to asi růžovka a že se to nedá vyléčit. Taky jsem zkoušela různé krémy ale nic nepomohlo.

coco

Hodne zalezi na kvalite pouzivaneho makeupu, neter mela podobny problem, doporucila jsem ji kosmetiku na vycisteni pleti (z fota je take patrno nedokonale vycisteni poru na nose a zrejme i pleti okoli) - v dobe puberty je to cisteni dost dulezite a potom pouzit v lehke vrstve nejaky tuhy makeup pouze od renomovane firmy (nejlepe franc.)- je sice drazsi, ale vyplati se na problematicke partie pleti, obsahuje primo antibakterialni komponenty a pusobi lecive - po mesici pravidelneho osetreni bylo po problemu.

balzerka

Kupte si jablečný ocet. Aspoň 2x denně jím namočte tampon a na několik minut přiložte na postižené místo. Pak opláchněte čistou vodou. Vydržte to takto aspoň 6 týdnů. Tato metoda má překvapivě dobré výsledky. Snažte se zároveň zdravě stravovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neberte to jako jisté, ale zkusím diagnozu, že máte seboroickou dermatitidu (více viz odkaz) a zatím pouze kolem nosu. Ovšem, možná to již víte. Zdravím!

seboroicka-dermatitida-le/...

balzerka

Má to 7 let stejné, nerozlézá se to.To je velké plus.

Neměla byste si mýt obličej sprchovými gely, ale jen vodou případně specálními mýdly z lékárny.

salime
hodnocení

0x

zkuste Framykoin :) já to měl taky a zmizelo to a objevilo se to az za cca 5 let tak sem zase zašel pro Framykoin :D

dada*
hodnocení

0x
Dobrý den,
problém s červeným nosem už mám asi tak 7 let a je mi 17. Na základní škole jsem to někdy měla až k očím. Teď se mi to zlepšilo dostávala jsem různé mastičky na to ale jen mi to zlepšilo tak, jak je to na obrázku. Mám to jen o trochu lepší. Na kožním mi řekli ať se toho nedotýká moc vitamín C, omezit příjem perlivé minerálky a pozor na zubní pasty. Teď si to jenom schovávam make-upem. A já to mám i dědičné v rodině. Jinak to zase není tak veliký problém.

ev
hodnocení

0x
Dobrý den,
Také trpím tímto problémem. Zkuste tyto přípravky:
----------------------------------------
Termální mast s minerály
Framikoinová mast.

pepaznoveves
hodnocení

0x

trápil jsem tím snad 24let a nepomhlo ani spousta mastiček. Narazil jsem v diskuzi na radu změnit zubní pastu. Nepoužívat zubní pastu s fluoridem. Sehnal jsem bez fluoridu a po týdnu fleky zmizely. Už je to třetí měsíc a fleky se neobjevují, možná s tím fluoridem to v zubní pastě výrobci přehání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]