Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplnění dokumentu pozvání cizince

Od: toledo odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, vyfasoval jsem na policii dokument "pozvání cizince". Šoupl jsem do přílohy a vyznačil věci, které nevím jistě, jak vyplnit. Pokud to někdo už zdárně vyplnil tak třeba helpne. Jsou tam věci s hvězdičkou, tak by člověk čekal, že tam bude nějaká poznámka nebo vysvětlivka ale nikde nic. Nepočítám s tím, že někdo bude vědět ale kdyby náhodou :D

0) Běžná věc jako jméno. Píše se do políček od předu do zadu = klasika nebo od zadu, jako třeba něco v takové složence na poště? (Vím od policisty, že datum musí být ve tvar 02 05 1980, jinak se musi vyplnit znova...)

1) Státní příslušnost CZE? Nebo jinak?

2) Pohlaví M/Ž nebo M/F?

3) Nejtajuplnější věc je tzv. účel cesty na dva znaky :D Vtip? Co tam má být (nikde nápověda)?

5) Pozvání na dobu... Můžu tu třeba napsat dobu 60 dnů, čili dva měsíce i když osoba pak přijede jenom na 14 dnů? Jde mi o to, abych vytvořil dostatečně velký interval pro případ, kdyby osoba nebo naopak já byl nemocný. Je to dokument, který se vyřizuje do budoucna, takže člověk nikdy neví, co se může stát...

Vyplnění dokumentu pozvání cizince

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hs*
hodnocení

4x

Většinou na úřadě dostane člověk (barevný) formulář + (černobílé) Pokyny :)

Toto bude asi ono: euraxess.cz/... (účel pobytu se vypisuje kód)

doplněno 30.07.16 16:48:

Odpovědi na další otázky by se našly možná zde, byť to nejsou přímo pokyny k Pozvání, ale také to má vazbu na formuláře pro cizince: euraxess.cz/...

toledo
hodnocení

Odpovědel jste vše až na dotazy 2 a 5. I tak bych si Vás do Milionáře, jako přítele na internetu vzal :D Dík.

pohanka*

č. 2 - pohlaví mužské/ženské v angličtině male/female (m/f)

repkin*
hodnocení

0x

Máte u toho * takže předpokládám, že někde je ta * vysvětlená, pravděpodobně na druhé straně toho papíru, v první řadě pokud Vám nebylo něco jasné, tak jste se měl ptát na PČR, takže není nic jednoduššího než v pondělí zvednout telefon a zavolat tam, případně tam zajít a nechat si to vysvětlit, znáte to, úřední šíml, to co stačí jednomu nemusí stačit druhému.

toledo
hodnocení

Jak jsem napsal, hvězdičky nikde vysvětlivky nemají. Pokud nikdo neporadí, udělám to, co píšete, zeptám se v pondělí. To je snad jasné :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]