Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založit spolek (neziskovku)?

Od: kirca odpovědí: 1 změna:

Přiznám se, že teprve včera večer mi toto téma začalo vrtat hlavou. Protože bych ráda nějakou ideálně sociální práci a ideálně na volné noze. Dříve jsem myslela, že podmínkou je vysokoškolské vzdělání, ale není. Také nerozumím tomu, že třeba lesní mateřské školky jsou "neziskovky" a přitom si berou třeba 300kč za den na hlídání dětí. Takže výděleční jsou...V jakých tedy oblastech může člověk založit "neziskovku? A odkud hlavně tyto neziskovky čerpají peníze na provoz a výplaty? Nebudu OSVČ a tak na placení zdravotního a soc. pojištění se přihlašuji sama? Jsem skutečně zcela na začátku, tak se omlouvám za tak základní otázky. Děkuji za vaše rady a zkušenosti!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neziskovka může být založen v různých oblastech (resp její cíle tam směřují) a vykonávat podnikatelkou činnost. Může zaměstnávat osoby atd. Potíž je v tom, že veškerý zisk, musí vracet zpět do své činnosti. Nesmí být tedy přebytky. Velmi zjednodušeně řečeno :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]