Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč staré mobily mají lepší signál

Od: hronek odpovědí: 3 změna:
Byli jsme s kamarádem na chaťě v odlehlém místě v horách obklopený lesy. Máme oba stejné opetátory a sedíme vedle sebe. On si koupil drahý smartfon Samsung Galaxy S 7.edge za 22tis.Kč.Já koupil v bazaru starou Nokií 5110 s anténou za 100Kč. On měl sílu signálu slabou jen jednu čárku a nemohl se ani spojit s nikým. Na moji obyčejné prastaré Nokií jsem měl kupodivu čtyři čárky a uskutečnil plynule hovor. Jak je to vůbec možné,že kamarád s tak luxusním a drahým mobilem měl problém si zavolat a já s takovou starou vykopávkou levnou vůbec?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To je poměrně běžné..Starý telefon měl plný signál ve 2G protože 3G a vyšší neumí..Nový telefon jel ve 3G a signál měl slabší.
Zcela stejnou situaci řešíme v kanceláři, telefony máme manuálně přepnuté na 2G, protože při automatické volbě se telefon nastaví na 3G a signál je o 70% slabší.
A samozřejmě, že starý telefon může mít také lepší anténu.

hodnocení

0x

Je to důkaz toho, že ne všechno drašší a "módnější" musí být taky lepší. Lepší vlastnosti na jedné straně jsou vyváženy vlastnostmi horšími na straně druhé. A neplatí to jen pro mobily. Měl jsem kdysi bezejmenou navigaci, která prakticky neměla problém se signálem. Od té doby jsem vyzkoušel několik značkových, které byly sice chytřejší, ale u kterých nebyly výpadky signálu ničím výjimečným. Skoro bych řekl, že čím novější a "dokonalejší", tím je to horší.

coco

Jj, proto mam v provozu vedle "smartfounu" i starsi vykonnou Nokii, na kterou nedam dopustit, hlavne ji pouzivam k volani a bankovnim potvrzovacim SMS - je to bezpecnejsi a take baterie se tak rychle nevybije, jeste me nikdy nenechal ve štychu. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]