Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být „nečitelná“?

Od: chica7 odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

často se mi v životě stává, že lidé ví, na co myslím, jak se cítím a jak se budu v dané chvíli chovat. Dá se říct, že ve mě čtou a není mi to zrovna příjemné. Občas toho využije někdo, kdo mě nemá rád. Jak mám být tajemná a nečitelná? Díky. :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Zkuste se řídit příslovím: mluvit stříbro - mlčet zlato. Usmívejte se a nesvěřujte se lidem na potkání. Dobře si vždy rozmyslete komu a co o sobě povíte.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jenom Vás chci varovat. Pokud to s tou "maskou" na obličeji budete přehánět, tak se dočkáte možná až izolace, resp. stanete se pro ostatní onou nečitelnou osobou, na kterou si nelze udělat názor. Okolí nebude vědět, jaká jste a co se od Vás dá očekávat - a to je pro komunikaci a důvěru potom "peklo". Takže, nehrajte si na někoho, kým nejste nebo na to můžete doplatit (zvláště, až se ukáže Vaše pravá povaha a vlastnosti). Buďte svou a přirozená. Zdravím!

lucie*
hodnocení

1x

Hezky to napsala "kapka".Někdy mlčeti zlato a a hlavně nic nehrát ,protože když se člověk naučí působit na okolí jinak,málokdo chce potom poznat jej samotného.Stalo se mi to několikrát,že když na většinu působíte nějakým dojmem(samostatná,schopná,praktická...)tak potom se může objevit někdo,kdo Vás zaujme,ale on na první pohled neuvidí,že jste vlastně citlivá,milá,"bezbranná"milující...atd.

Můj bývalý mi vyčítal (né samozřejmě pořád)jak jsem zlá,sobecká a kdo ví co všechno a já potřebovala lásku,pochopení.Neuměl to rozlišit,nedokázal/nechtěl mě poznat.U své maminky poznal kdy je smutná a já když byla v slzách a neštastná,tak si myslel,že jen trucuju a jsem naštvaná.Byl to hnus*blee*

hodnocení

0x

Méně mluvte, nesdělujte své myšlenkové pochody, ale to extrovert těžko dokáže. Bližší lidé Vás mají prokouknutou, z Vašich reakcí. Tomu se neubráníte. Všichni blízcí své chování dokáží dost dobře odhadnout. Už podlr Vašich názorů a obvyklých reakcí se dá předpokládat, jak budete reagovat. Svou podstatu dlouhodobě skrývat nedokážete, bylo by to proti Vaší přirozenosti.

Můžete se chovat srdečně, ale nenabízejte hned své srdce na dlani.Též nevyprávějte každému o svých pocitech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]