Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce v katastru

Od: marta52* odpovědí: 7 změna:

co znamená, když je vy výpisu z katastru nemovitostí zapsán údaj zahájení exekuce?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud si přebírá poštu, čte vývěsky a stará se o svá pasiva stejně jako aktiva tak rozhodně. A dům v exekuci si můžete prodat i sama, jen musíte komunikovat s exekutorem (ten jedinný má právo s vaším majetkem nakládat) Případný kupec vyinkuluje částku na účet exekutora, ten peníze po prodeji přerozdělí podle pravidel. To, že někdo prodá nemovitost za zlomek ceny, no možná se to někde stalo ale není to tak jednoduché. Většinou se jedná o trestné jednání takže to musí být moc zajimavá transakce, aby riskovali všichni zůčastnění.

hodnocení

1x

Že byla na danou nemovitost uvalena exekuce. Pokud nebude zaplaceno, objeví se příkaz k prodeji.

sebod*

A já doplním. Nesmíte nakládat se svým majetkem - prodávat, převádět atd

patronka*

Tohle mi hlava nebere - dlužník vlastní nemovitost, jejímž prodejem by získal hotovost nutnou k úhradě dluhů, ale udělat to nemůže. Nejspíš nemovitost pak dá exekutor do dražby, kde se prodá za zlomek skutečné hodnoty a dluh se sníží jen částečně. Mně takhle dlužila známá dost peněz, na jejich vrácení jsem si musela zatraceně počkat a dost mi to ublížilo.

nellka
No protoze kdyby prodat slo, exekutor by dostal prdlajs a pak uz by nemel na co sahnout. Dluznik by jiste pribehl sam a rekl - tady Vam nesu penize, co dluzim. Kdo sve problemy resit chce, tak reseni vetsinou najde

figurek*
hodnocení

0x

Je to docela normální zablokování majetku dlužníka, aby nemovitosti nemohl prodat a peníze někam ulit.

marta52*
hodnocení

ještě by mě zajímalo, jestli je možné, aby se majitel nebo majitelé nemovitosti o uvalení exekuce nedozvěděli. Nebo lépe řečeno, kdy jim to exekutor sdělí? Jinak děkuji za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]